Gra sie tnie :/

Masz problem z grą? Napisz o tym, postaramy się go rozwiązać! (Nie dotyczy problemów z rozgrywką!)

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

Renixon
Użytkownik Forum
Posty: 27
Rejestracja: 06 sie 2007, 16:52

Post autor: Renixon »

to po co komus ten SP1?? robili go dlugo i nie przydaje sie ....
Ostatnio zmieniony 13 mar 2008, 18:44 przez Renixon, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
krzychu26
Użytkownik Forum
Posty: 548
Rejestracja: 28 lis 2007, 20:12
Lokalizacja: Rumia
Kontakt:

Post autor: krzychu26 »

Chłopie, nie robili tego sp z założeniem takim żeby
KaM nam działał. On poprawia inne funkcje takie
jak bezpieczeństwo, szybszy transfer danych, mniejsze
zużycie procesora. Popraw wszystkie swoje błędy bo
to się może źle skończyć jak zobaczy to jakiś moderator
lub administrator. ;)
Obrazek

Obrazek
Renixon
Użytkownik Forum
Posty: 27
Rejestracja: 06 sie 2007, 16:52

Post autor: Renixon »

:galy: dziwne ze producent visty nie zapewnil dzieciom rozrywki ;/
Awatar użytkownika
Michailoff
Moderator
Posty: 933
Rejestracja: 15 paź 2005, 11:05
Lokalizacja: Kraków

Post autor: Michailoff »

KAŻDY, kto na komputerach trochę się zna, to wie, że NAJLEPSZYM obecnie Windowsem pozostaje od wielu lat XP, bo jest po prostu najszybszy. Po doinstalowaniu paru przydatnych programów Open-Source dostajemy idealną platformę do gier sieciowych i w ogóle do grania. Kto uważa XP za gniota, ma dwa wyjścia - albo ma pecha i rezygnuje z grania w starsze (często najlepsze) gry, albo instaluje Linuxa z emulatorem Wine (a XP za słaby system uważają wieloletni posiadacze właśnie fińskich systemów spod znaku pingwina). To drugie rozwiązanie jest idealne dla tych którzy nie grają często na komputerze, tylko wykorzystują go w innych zastosowaniach. A skądinąd dobra wieść niesie, że KaM jest oficjalnie wydane na Linuxa - więc jeśli ktoś z forum planuje przesiadkę na ten darmowy system - będzie mógł bez problemu grać w KaMa ;).
Crimson (king) Michailoff
Awatar użytkownika
Hagi-Magi
Użytkownik Forum
Posty: 17
Rejestracja: 10 kwie 2008, 08:25

Chyba znam odpowiedz

Post autor: Hagi-Magi »

Renixon ,znam chyba odpowiedź na twoje pytanie !

Wydaje mi się ,że najlepszym wyjściem byłoby zainstalowaniu programu o nazwie DOSBox ,który umożliwia granie bez problemów w stare gry na nowych windowsach.

Przykładem jest mój kolega który na Viście pomyka sobie w settlers z 1993 roku.Działa mu świetnie ,załączam screena

http://images31.fotosik.pl/68/149fb509cea1885cmed.jpg
Awatar użytkownika
Cav
Użytkownik Forum
Posty: 1262
Rejestracja: 02 wrz 2007, 20:03
Lokalizacja: skontnikont
Kontakt:

Post autor: Cav »

Zobacz date posta :||:
Trejdmark i Kopirajt dla Cava!
Awatar użytkownika
Michailoff
Moderator
Posty: 933
Rejestracja: 15 paź 2005, 11:05
Lokalizacja: Kraków

Re: Chyba znam odpowiedz

Post autor: Michailoff »

Hagi-Magi pisze:Renixon ,znam chyba odpowiedź na twoje pytanie !

Wydaje mi się ,że najlepszym wyjściem byłoby zainstalowaniu programu o nazwie DOSBox ,który umożliwia granie bez problemów w stare gry na nowych windowsach.

Przykładem jest mój kolega który na Viście pomyka sobie w settlers z 1993 roku.Działa mu świetnie ,załączam screena

http://images31.fotosik.pl/68/149fb509cea1885cmed.jpg
Słucham? Że niby KaM jest grą na DOS-a? No teraz to mi dostarczyłeś radochy, Hagi-Magi. Nigdy w życiu nie odpalisz KaM przez DOSBoxa, bo to jest emulator DOS-owski, nie Windowsowski. Jedyne rozwiązanie to przejść na XP, albo na... Linuksa, bo na tym systemie KaM też da się odpalić (jest nawet oficjalna konwersja KaM na systemy spod znaku pingwina). A OBA systemy (czyli Linux i Windows XP) są dużo lepsze od Visty. Koniec kropka.
Crimson (king) Michailoff
ODPOWIEDZ