PROBLEM / POMOCY

Masz problem z grą? Napisz o tym, postaramy się go rozwiązać! (Nie dotyczy problemów z rozgrywką!)

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

fopik
Użytkownik Forum
Posty: 9
Rejestracja: 23 kwie 2008, 19:31

PROBLEM / POMOCY

Post autor: fopik »

Mam problem podczas uruchamiania gry (Po zainstalowaniu patcha i wybrania zgodności uruchamiania) system wyrzuca mnie do pulpitu i wyskakuje komunikat "ERROR: DD: Action not supported" dodam że gram (a właściwie nie gram) na laptopie który spełnia wszystkie wymagania sprzętowe gry. Jakieś pomysły jak rozwiązać ten natarczywy problem?

// Topic przeniesiony do właściwego działu. Zmień proszę temat wiadomości, tak żeby opisywał problem.
//lucbach
Awatar użytkownika
krzychu26
Użytkownik Forum
Posty: 548
Rejestracja: 28 lis 2007, 20:12
Lokalizacja: Rumia
Kontakt:

Post autor: krzychu26 »

Wrzuć screena. uruchom może w 256kolorach albo może
musisz pobrać netframeworka. Przed patchowaniem też
tak było ?
Obrazek

Obrazek
fopik
Użytkownik Forum
Posty: 9
Rejestracja: 23 kwie 2008, 19:31

Post autor: fopik »

Po zainstalowaniu neframeworka gra się uruchomiła i na razie działa.
Awatar użytkownika
krzychu26
Użytkownik Forum
Posty: 548
Rejestracja: 28 lis 2007, 20:12
Lokalizacja: Rumia
Kontakt:

Post autor: krzychu26 »

No widzisz jak miło, ;) a skoro już działa to nie
będzie się wyłączać. ;)
Obrazek

Obrazek
fopik
Użytkownik Forum
Posty: 9
Rejestracja: 23 kwie 2008, 19:31

Post autor: fopik »

No właśnie nie do końca tak miło po około 20 minutach gry nagle komputer się zawiesza nie można ruszyć kursorem ani przejść z powrotem do systemu. Jakieś pomysły?
Awatar użytkownika
robi29
Użytkownik Forum
Posty: 1942
Rejestracja: 20 cze 2007, 14:31
Lokalizacja: Gdynia
Kontakt:

Post autor: robi29 »

Dobra, może nie masz zainstalowanego SR2 (Service Release 2)???

Pierw podaj czy grasz z dodatkiem (TSK+TPR) czy samo TSK, oki???
fopik
Użytkownik Forum
Posty: 9
Rejestracja: 23 kwie 2008, 19:31

Post autor: fopik »

Mam zainstalowanego Service Release 2 a gra to TPR+TSK.
Awatar użytkownika
robi29
Użytkownik Forum
Posty: 1942
Rejestracja: 20 cze 2007, 14:31
Lokalizacja: Gdynia
Kontakt:

Post autor: robi29 »

Hmmm... To coś z tym Neframeworkiem. Krzychu26 Ci na pewno wytłumaczy, bo ja w tych sprawach jestem niestety zielony. :P
fopik
Użytkownik Forum
Posty: 9
Rejestracja: 23 kwie 2008, 19:31

Post autor: fopik »

No to proszę szanownego Krzycha o pomoc.
Awatar użytkownika
krzychu26
Użytkownik Forum
Posty: 548
Rejestracja: 28 lis 2007, 20:12
Lokalizacja: Rumia
Kontakt:

Post autor: krzychu26 »

Hmm, może uratuje ciebie jeszcze ściągnięcie directX 9.0c
z kwietnia czy marca i ustaw gre w 256 kolorach (właściwości
na plik którym uruchamiamy grę, potem zgodność i " zaptaszkuj "
tryb zgdności w 256 kolorach i to uruchom w 640 x 480.

Powinno działać wtedy na 99%
Obrazek

Obrazek
ODPOWIEDZ