Pomozcie gra wolno chodzi na dobrym kompie

Masz problem z grą? Napisz o tym, postaramy się go rozwiązać! (Nie dotyczy problemów z rozgrywką!)

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

Dante
Użytkownik Forum
Posty: 5
Rejestracja: 24 kwie 2008, 15:55

Pomozcie gra wolno chodzi na dobrym kompie

Post autor: Dante »

mam kompa duacl core 2x 1.6, 2gb ramu powercolor ati radeon x1950 pro i mam taki problem gra nie chodzi zbyt szybko. poprostu wolniej gdzies tak o polowe mysle. Mysle ze to jest wina mojej karty graficznej poniewaz gdy gralem w gre wiggles w opcjach pisalo mi ze nie posiiadam zadnego renderingu. na starszym kompie mi to chodzilo. Czy moze mi ktos pomoc??
Awatar użytkownika
krzychu26
Użytkownik Forum
Posty: 548
Rejestracja: 28 lis 2007, 20:12
Lokalizacja: Rumia
Kontakt:

Post autor: krzychu26 »

Hmm, to napewno nie wina renderingu gdyż gdy powstała
ta gra to nie było directa 8 nawet, :P po prostu może masz
za mało Ram'u, albo ustaw większe rozmiar plików stronnicowych.
Obrazek

Obrazek
Dante
Użytkownik Forum
Posty: 5
Rejestracja: 24 kwie 2008, 15:55

Post autor: Dante »

mowilem ze ramu mam 2gb. a jak ustawic te większe rozmiary plików stronicowych?
Awatar użytkownika
krzychu26
Użytkownik Forum
Posty: 548
Rejestracja: 28 lis 2007, 20:12
Lokalizacja: Rumia
Kontakt:

Post autor: krzychu26 »

Mój komputer > właściwości > zaawansowane > (Wydajność) Ustawienia >
zaawansowane > (pamięć wirtualna) Zmień > Klikamy na C i tam ustawiamy
rozmiar niestandradowy, zależy jaki rozmiar ma nasza partycja C.
W moim przypadku na 9.76gb dałem minimalny rozmiar 1000 a max to
1500, jeśli masz większą partycje to oczywiście możesz ustawić dużo więcej
żeby pamięć procesów miała większe pole do manewru. Być może przez to
ten Kam tak słabo tobie chodzi. ;)
Obrazek

Obrazek
lucbach
Administrator Forum
Administrator Forum
Posty: 1893
Rejestracja: 24 lip 2005, 18:03
Lokalizacja: Szczecin
Kontakt:

Post autor: lucbach »

Dante, to nowy komputer? Bardzo możliwe, że nie wgrałeś sterowników do karty graficznej. Nie ma co zwalać na sprzęt sam w sobie, bo - jak już częściowo wspomniał krzychu26 - ta gra powstała 7 lat temu, gdy sprzęt był o wiele gorszy...
lucbach,
administrator knights.sztab.com
Dante
Użytkownik Forum
Posty: 5
Rejestracja: 24 kwie 2008, 15:55

Post autor: Dante »

mam sterowniki nawet je zmienialem na inne. Napewno je mam bo takto by mi inne gry nie chodzily jak moh airoborne czy crysis :P
a te stronicowania to mam minimum 2 gb a max 4gb wiec to za malo?
Awatar użytkownika
Myszolap
Użytkownik Forum
Posty: 3
Rejestracja: 25 kwie 2008, 12:20
Lokalizacja: IRL

Post autor: Myszolap »

sorka ze sie Wam wcinam a na jakim systemie pracuje komp na viscie czy xp bo wiem z doswiadczenia ze czasem zdaza sie konflikt oprogramowania a nie hardware. wiem ze biblioteki w directach poszczegolnych numerkow sie roznia. ja na ten przyklad mam problem ze swoim TSK bo nie dziala mi dzwiek w grze pomimo tego ze z windy jak z plyty odpalam to chodza normalnie. ale jak zwykle pewnie sie myle pozdro :?
Dante
Użytkownik Forum
Posty: 5
Rejestracja: 24 kwie 2008, 15:55

Post autor: Dante »

mam windowsa xp proffesional
lucbach
Administrator Forum
Administrator Forum
Posty: 1893
Rejestracja: 24 lip 2005, 18:03
Lokalizacja: Szczecin
Kontakt:

Post autor: lucbach »

Różne ewentualności powoli wykluczam, ale spróbuj może jeszcze ustawić tryb zgodności z systemem Win95. Żeby to zrobić, kliknij prawym przyciskiem myszy na ikonę 'KaM.exe' i wybierz "właściwości".

Myszolap, nie pisz, że się "wcinasz", bo to jest forum i wszystkie konstruktywne posty (czyli takie jak Twój) są mile widziane.
lucbach,
administrator knights.sztab.com
Dante
Użytkownik Forum
Posty: 5
Rejestracja: 24 kwie 2008, 15:55

Post autor: Dante »

wzialem jak mowiles na win 95 zgodnosc i brat mowi ze lepiej dziala wiec wielkie dzieki ziomek thx!

albo mi sie oze zdawalo to wszystko??? albo jednak wolniej chodzilo. noc coz trudno to stwierzic chyba ze jakims programem do obliczania fpsow. Ale wielkie dzieki za wszystko jestescie spoko ziomy. Thx za pomoc! :)
Zablokowany