Problem z myszką

Masz problem z grą? Napisz o tym, postaramy się go rozwiązać! (Nie dotyczy problemów z rozgrywką!)

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

Zablokowany
krzy91
Użytkownik Forum
Posty: 2
Rejestracja: 05 maja 2008, 17:19

Problem z myszką

Post autor: krzy91 »

Witam. Kupiłem sobie nowego kompa zainstalowałem, wszystkie stery i chciałem sobie troche poszpilać w Knights And Merchants The Peasants Rebellion wszystko hula poza myszką rusza się normalnie ale musze czasami po 10 razy nacisnąć np. na żoładaka żeby mi pokazał jego stan lub w szkółce gdy chce kogoś przeszkolić. Zmieniłem myszkę i to samo prosze o pomoc.
Mój komp:
Procek: Intel quad 6600 (4X2,4ghz)
Karta graficzna: Nvidia Geforce 8500 GT (512MB)
Pamięć RAM: 4GB ddr2
Płyta główna: Gigabyte ga-p31-ds3l
System: Vista home premium
Awatar użytkownika
robi29
Użytkownik Forum
Posty: 1942
Rejestracja: 20 cze 2007, 14:31
Lokalizacja: Gdynia
Kontakt:

Post autor: robi29 »

To chyba sprawa Systemu Operacyjnego. Mam podobnego kompa i mi śmiga normalnie, ale mam Windows XP Home Edition.
Awatar użytkownika
Hagi-Magi
Użytkownik Forum
Posty: 17
Rejestracja: 10 kwie 2008, 08:25

Post autor: Hagi-Magi »

To w 99% sprawa systemu operacyjnego(niczego nie możemy być pewni)
Wydaje mi sie że KaM chodzi tylko na windowsach do xp (w 2001 roku nikt o Viscie nie słyszał) Są programy które powinny ci umożliwić grę w stare gry na nowych windowsach ale o tym już na PW
Awatar użytkownika
samczyk
Użytkownik Forum
Posty: 95
Rejestracja: 07 mar 2008, 21:11

Post autor: samczyk »

To w 99% sprawa systemu operacyjnego(niczego nie możemy być pewni)
A widzisz - czasami 99% nie daje pewności. To znaczy chodzi o to, że mam Viste i jakoś ładnie, pięknie śmiga :wink: . A myszka zwykła, prosta, na USB. Może spróbuj przeinstalować grę. Jak to nie pomoże, to podczas gry zrzuć ją na pasek (alt + tab chyba), ponaciskaj kursorem na pulpit i wróć do gry (ja robię tak, gdy w grze pojawiają się dziwne kolory). Mam nadzieję, że pomogłem :mrgreen: :mrgreen:
krzy91
Użytkownik Forum
Posty: 2
Rejestracja: 05 maja 2008, 17:19

Post autor: krzy91 »

dzięki samczyk trzeba było przeinstalować problemy jeszcze są, ale to naprawde małe, a ci co mówią że gra nie chodzi pod viste niech idą się schować.
Awatar użytkownika
radd91
Użytkownik Forum
Posty: 40
Rejestracja: 27 wrz 2007, 12:14
Lokalizacja: Bydgoszcz

problem z myszka

Post autor: radd91 »

siemka znam ten proble ale moze poczekaj na service paka bo będzie do Visty, moze to cos da niestety nieznam dokładnej premiery tego pakietu:(
pozdro:P
radd91
Awatar użytkownika
krzychu26
Użytkownik Forum
Posty: 548
Rejestracja: 28 lis 2007, 20:12
Lokalizacja: Rumia
Kontakt:

Post autor: krzychu26 »

Przecież sp1 już wyszedł dla visty, a może tylko oem. :p
Kup lepiej nową mysz, hehe. Albo zmień system operacyjny
na linux O,o . Na windows'ie eXPerience sp2 ci wszystko pójdzie. ;)
Obrazek

Obrazek
Zablokowany