Poradnik gry sieciowej Setmana i Lucbacha (wersja 1.03)

Masz problem z grą? Napisz o tym, postaramy się go rozwiązać! (Nie dotyczy problemów z rozgrywką!)

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

Haker
Użytkownik Forum
Posty: 22
Rejestracja: 12 sie 2005, 09:10
Lokalizacja: Osiek koło Olkusza

Post autor: Haker » 04 lut 2006, 10:06

Teraz bede umiał grac przez internet a jeszcze pytanie jak dwie osoby maja neostrade np ja i kumpel chcemy zagrac to musimy uzyc chamahi? :?

Awatar użytkownika
Setman
Zbanowany
Posty: 269
Rejestracja: 05 sie 2005, 11:16

Post autor: Setman » 04 lut 2006, 10:56

nie musicie :wink:
Obrazek

Awatar użytkownika
Lord Gidoo
Użytkownik Forum
Posty: 63
Rejestracja: 01 lut 2006, 21:54
Lokalizacja: KRAKÓW

Post autor: Lord Gidoo » 08 mar 2006, 19:02

Mam problem. Kiedy po wpisaniu nazwy sieci i chasła sieciowego naciskam ikonę dołącz, pojawia się dymek z napisem : "BŁĄD! TA SIEĆ WYGLĄDA NA PEŁNĄ. KLIKNIJ TUTAJ (na dymek), ABY UZYSKAĆ WIĘCEJ SZCZEGÓŁÓW. " Proszę o pomoc!

Awatar użytkownika
Blaszak
Użytkownik Forum
Posty: 253
Rejestracja: 26 lut 2006, 00:55
Lokalizacja: Z nienacka

Post autor: Blaszak » 10 mar 2006, 18:02

Wydaje mi się, jak to wskazuje komunikat musisz poczekać żeby sieć się zwolniła, albo stwórz własną sieć i kogoś z forum albo z gg zaproś
..:::ZEST Riddles:::.. To cię pochłonie...

www.zestriddle.oz.pl

Awatar użytkownika
Luki
Użytkownik Forum
Posty: 470
Rejestracja: 23 lut 2006, 22:35
Lokalizacja: Wawa

Post autor: Luki » 11 mar 2006, 17:35

ja mam dziwny problem

jak chce z kims zagrac to nie widze jego gry. on moja widzi ale nie moze sie przylaczyc :zraniony:

mam xp firewalla wylaczam ale to nic nie daje :x

mam tez rutera czy moze on byc przyczyna tego ze nie moge grac przez neta? :niedowiarek:

Pozdrawiam i prosze o pomoc!!
:(

Awatar użytkownika
Setman
Zbanowany
Posty: 269
Rejestracja: 05 sie 2005, 11:16

Post autor: Setman » 15 mar 2006, 11:40

osobiscie nie mam router'a, ale może on blokować porty.

Knajko odezwij sie do mnie na gg, sprobujemy cos zaradzic...
Obrazek

olezie6
Użytkownik Forum
Posty: 1
Rejestracja: 27 sie 2010, 18:09

Post autor: olezie6 » 27 sie 2010, 18:12

jak sprawdzić jakie jest IP?

kuba11100
Administrator Forum 
Administrator Forum 
Posty: 1663
Rejestracja: 18 sie 2008, 13:57
Lokalizacja: Polska
Kontakt:

Post autor: kuba11100 » 27 sie 2010, 18:20

W sieci lokalnej: Uruchom -> cmd -> ipconfig; wygląda to np. tak:
Adres IPv4. . . . . . . . . . . . . : 192.168.0.2
Adresy sieci lokalnej są z puli:
10.0.0.0 - 10.255.255.255
172.16.0.0 - 172.31.255.255
192.168.0.0 - 192.168.255.255

Zewnętrzny: skorzystaj ze strony typu http://www.whatismyip.com/ czy http://www.tracemyip.org/
Pozdrawiam,
kuba11100

Strefa KaMMirror misji

pietrzu89
Użytkownik Forum
Posty: 4
Rejestracja: 23 lis 2010, 18:07

wlan

Post autor: pietrzu89 » 26 lis 2010, 12:34

Mam win 7 i chce zagrać na lanie (sieć typu ad hoc) z kolegą przy połączeniu bezprzewodowym(wlan) czy jest to możliwe ??

ODPOWIEDZ