Przenoszenie save'ów

Masz problem z grą? Napisz o tym, postaramy się go rozwiązać! (Nie dotyczy problemów z rozgrywką!)

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Ekthorion
Użytkownik Forum
Posty: 2
Rejestracja: 20 cze 2008, 10:49

Przenoszenie save'ów

Post autor: Ekthorion »

Jako że to mój pierwszy post - na początku serdecznie witam wszystkich forumowiczów.

Moje pytanie dotyczy przenoszenia zapisanych stanów gry z jednego komputera na drugi. Jest to w jakikolwiek sposób wykonalne? Wątpliwości pojawiły się w momencie gdy przeniosłem savy i po naciśnięciu "wczytaj grę" za każdym razem wyskakuje raport o błędach systemu Windows (mam XP), a gra, co oczywiste, wyłącza się...

Byłbym bardzo wdzięczny za podpowiedź jak ugryźć ten problem - jestem w 15. misji i trochę szkoda byłoby zaczynać wszystko od początku.

Z góry dziękuję za pomoc.
Awatar użytkownika
Kamson
Użytkownik Forum
Posty: 183
Rejestracja: 08 cze 2008, 01:40
Lokalizacja: Lublin

Post autor: Kamson »

Więc problem napewno jest w tym że nie przeniosłeś całości save muszą być gdzieś jescze ja sie na tym nie znam tagże radze przeniesienie całego pliku z grą .
Awatar użytkownika
tigikamil
Użytkownik Forum
Posty: 36
Rejestracja: 23 sie 2005, 17:21
Lokalizacja: Bydgoszcz

Post autor: tigikamil »

Jeśli nie chcesz przechodzić gry od początku to użyj "nieoficjalnego kodu" do gry:

http://www.knights.sztab.com/index.php?go=kody

To powinno rozwiązać twój problem :)
Awatar użytkownika
robi29
Użytkownik Forum
Posty: 1942
Rejestracja: 20 cze 2007, 14:31
Lokalizacja: Gdynia
Kontakt:

Post autor: robi29 »

Ekthorion. Save przeniosłeś z tej samej wersji gry, bo są różne? Czy instalowałeś tą samą grę z tej samej płytki na dwóch kompach, jak tak to nie wiem w czym problem, bo na 100% powinno działać.
PS: Jak się nie znasz to wrzuć na forum screena gry, gdzie pisze wprowadzenie, autorzy itp. ;)
Ekthorion
Użytkownik Forum
Posty: 2
Rejestracja: 20 cze 2008, 10:49

Post autor: Ekthorion »

robi29 --> Płyta z instalką jedna i ta sama, zatem wersja gry jest jednakowa. I tutaj owe 100% na to, że powinno działać niestety nie sprawdziło się. ;) Zapewne tak jak napisał Kamson, poza folderem "save" trzeba było przenieść coś jeszcze. A ja na moje nieszczęście zostawiłem sobie tylko ów folder.
Jeśli nie chcesz przechodzić gry od początku to użyj "nieoficjalnego kodu" do gry:

http://www.knights.sztab.com/index.php?go=kody

To powinno rozwiązać twój problem
tigikamil --> Stokrotne dzięki za tą propozycję. Szybko przeskoczyłem sobie do 15 misji i teraz już bez przeszkód mogę kontynuować zabawę z tą grą. Jeszcze raz dziękuję za poświęcenie mi chwili czasu.

Do Moderatora - topic można zamknąć.
Kheli
Administrator Forum
Administrator Forum
Posty: 3391
Rejestracja: 03 wrz 2005, 11:20
Lokalizacja: Gdańsk
Kontakt:

Post autor: Kheli »

Rad jesteśmy, że rozwiązałeś swój problem. Zachęcamy jednak gorąco do udzielania się w tutejszych tematach, gdyż jesteśmy chyba jedynym w polsce forum, na którym w KaM jesteśmy na bieżąco. :)
ODPOWIEDZ