Problemy z wyłanczaniem gry

Masz problem z grą? Napisz o tym, postaramy się go rozwiązać! (Nie dotyczy problemów z rozgrywką!)

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

ODPOWIEDZ
pemku
Użytkownik Forum
Posty: 2
Rejestracja: 10 sie 2008, 12:34

Problemy z wyłanczaniem gry

Post autor: pemku »

Witam, jestem nowy na tym forum.

Ostatnio wzięło mnie na strategie. Wybrałem Knights&Merchants. Mam jednak spory problem z grą. Skopiowałem ją z komputera gdzie była zainstalowana (nie miałem instalki) i niestety gra mi się wyłącza - wyskakuje błąd. Pobrałem cracka (tego z gamecopyworld), ale problem nie zniknął.

Mam prośbę, jakby ktoś mógł wrzucić linka do instalki (mam wersję TPR - 2 kampanie włącznie ze starą dostępn). Z góry thx
Awatar użytkownika
jegrek
Użytkownik Forum
Posty: 17
Rejestracja: 13 kwie 2008, 15:24
Lokalizacja: masz kaM'a

Post autor: jegrek »

Jest tu na forum w kategori o knights and merchants the peasant rebelion, czy cos w tym stylu. Temat to chyba download
Awatar użytkownika
robi29
Użytkownik Forum
Posty: 1942
Rejestracja: 20 cze 2007, 14:31
Lokalizacja: Gdynia
Kontakt:

Post autor: robi29 »

W czasie rozgrywki to masz, czy od razu przy włączeniu gry?
Jak w czasie rozgrywki to na stronie głównej w zakładce download znajdziesz patch Service Release 2 i on to przede wszystkim naprawia. ;)
Jak przy włączeniu to słuchaj jegreka. ;)
pemku
Użytkownik Forum
Posty: 2
Rejestracja: 10 sie 2008, 12:34

Post autor: pemku »

Problem występuje w czasie gry. Pobrałem patcha oraz program podany na stronie w zakladce o patchu, jednak nie chce mi się ten patch zainstalowac... wyskakuje blad, ze zle zainstalowana gra lub ze nie mam tego programu...
Awatar użytkownika
Michailoff
Moderator
Posty: 933
Rejestracja: 15 paź 2005, 11:05
Lokalizacja: Kraków

Post autor: Michailoff »

pemku pisze:Problem występuje w czasie gry. Pobrałem patcha oraz program podany na stronie w zakladce o patchu, jednak nie chce mi się ten patch zainstalowac... wyskakuje blad, ze zle zainstalowana gra lub ze nie mam tego programu...
Podejrzewam, że chodzi o taki program, co się nazywa Runtime Visual Basic 6. Jest to zbiór bibliotek koniecznych do zainstalowania SR2. Nie sądzę, żebyś miał źle zainstalowaną grę (nie chciałaby się wtedy w ogóle uruchomić), więc na pewno tego pliku ci brakuje. Jest on do ściągnięcia na stronie Microsoft - tam też jest napisane, gdzie to wrzucić (katalog Windows, bądź podkatalog system32 bodajże, ale głowy nie dam). To powinno załatwić sprawę ;).
Crimson (king) Michailoff
ODPOWIEDZ