Dość pilnie potrzebuję uruchomić tę grę, jakkolwiek by to nie brzmiało
Zainstalowałem ten SR2, ale nie pomoglo.
Całość wygląda mniej więcej tak:
http://pl.youtube.com/watch?v=eMjd4A1xdSQ
Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy
A więc to jest laptop. A myślałem, że stała maszyna... Moim zdaniem problemem jest to, że to jest laptop. A możesz mi podać dokładny model tego laptopa?Loon pisze:Niestety, nadal to samo.
Mój komputer:
AMD Turion(tm) 64 X2 Mobile Technology TL-58 (2 CPUs), ~1.9GHz
2046MB RAM
ATI Mobility Radeon HD 2600
Vista Home Premium (6.0, Build 6001) Service Pack 1
Warto wspomnieć, że Cedega jest płatna, a z własnego doświadczenia wiem, że Wine miewa spore problemy z grami (z TPR daje radę, nie wyświetla filmów, może się lekko przycinać z włączonymi shaderami w konfiguracji, jakość dźwięku może być troszeczkę gorsza, gra przez sieć nie działa (żadna strata, i tak jest zbugowana); z kolei TSK nie udało mi się nigdy uruchomić - nigdy nie wykrył płyty).Michailoff pisze:Tylko nie wolno zapomnieć o zainstalowaniu Wine i Cedegi (czyli "emulatorów" Windowsa pod Linuksem, co umożliwia odpalenie zdecydowanej większości gier na ten system).
A możesz mi powiedzieć jaką rozdzielczość ustawioną na swoim monitorze?Loon pisze:Toshiba A210-16F
Sterowniki nowsze niż newsy na TVN24
PS. Dzięki wszystkim za tak duży odzew, jesteście naprawdę solidną społecznością internetową, a przy tym związaną z najlepszym komputerowym RTS-em, w którego nie mogę grać
//edit - Odgrzebałem gdzieś The Shattered Kingdom, niestety przy próbie uruchomienia wyskakuje error 103. Może chociaż na to jest jakaś recepta?
Albo jakieś wirtualne stawianie Win XP?
//Widzę, że nie chciało ci się skorzystać z opcji "edytuj"... Tym razem ci wybaczam, ale następnym razem nie zapominaj o niej.
//Michailoff