Runtime visual 6.0 basic

Masz problem z grą? Napisz o tym, postaramy się go rozwiązać! (Nie dotyczy problemów z rozgrywką!)

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

Awatar użytkownika
doman100
Użytkownik Forum
Posty: 400
Rejestracja: 27 sty 2008, 18:48
Lokalizacja: Podmostowice pod Kielcami

Runtime visual 6.0 basic

Post autor: doman100 » 02 sty 2009, 16:08

Mam problem. Właśnie świeżo zainstalowałem KaM TPR na kompa z vistą. Gra chodzi na razie bez zarzutów ale nie ma wgranego patcha i tu pojawia sie problem. Chciałem wgrać runtime visual basic 6.0 ale nie mogę znależć żadnej wersji która podejdzie pod Vistę. Proszę o pomoc!!!
Westess krutue szaleń

Awatar użytkownika
Gogoud
Użytkownik Forum
Posty: 884
Rejestracja: 08 paź 2008, 20:38
Lokalizacja: Polska

Post autor: Gogoud » 02 sty 2009, 16:41

Do Visty nie trzeba runtime visual basic 6.0, żeby zainstalować patcha. Przynajmniej ja nie musiałem. Nigdy.
A tak w ogóle, jaka to Vista??
KaM TCK - poprowadź rebeliantów ku lepszej przyszłości!
Link do kampanii
Trailer na YouTube

Awatar użytkownika
doman100
Użytkownik Forum
Posty: 400
Rejestracja: 27 sty 2008, 18:48
Lokalizacja: Podmostowice pod Kielcami

Post autor: doman100 » 02 sty 2009, 16:51

Jest to Vista home premium jeśli o to ci chodzi. U mnie pisze jak chciałem wgrać SR2 że nie mam runtime visual basic 6.0 :( I tak wogóle jeszcze jeden problem. Gry nie chcą się zapisywać.
Westess krutue szaleń

Awatar użytkownika
Gogoud
Użytkownik Forum
Posty: 884
Rejestracja: 08 paź 2008, 20:38
Lokalizacja: Polska

Post autor: Gogoud » 02 sty 2009, 16:59

Cała Vista. Ja mam Basic. Wszystko działa jak ta lala. Czasem tylko się przywiesza. Uruchamiam ponownie kompa i działa.
Ale spróbuj utworzyć folder "save" w folderze "data". Może go nie masz?
KaM TCK - poprowadź rebeliantów ku lepszej przyszłości!
Link do kampanii
Trailer na YouTube

kuba11100
Administrator Forum 
Administrator Forum 
Posty: 1663
Rejestracja: 18 sie 2008, 13:57
Lokalizacja: Polska
Kontakt:

Post autor: kuba11100 » 02 sty 2009, 17:17

Pobierz patcha stąd:
http://kuba11100.c0.pl/kam/patches/KmTP ... _files.zip
(anty-hotlink, skopiuj adres, kliknij w link, jak zobaczysz logo hostingu wklej adres do paska adresu przeglądarki)
Jest to plik ZIP, skopiuj jego zawartość do katalogu z grą.
Ostatnio zmieniony 10 sie 2009, 15:36 przez kuba11100, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrawiam,
kuba11100

Strefa KaMMirror misji

Awatar użytkownika
doman100
Użytkownik Forum
Posty: 400
Rejestracja: 27 sty 2008, 18:48
Lokalizacja: Podmostowice pod Kielcami

Post autor: doman100 » 02 sty 2009, 20:42

Instalacja została anulowana, ponieważ ,,Knights and Merchants: TPR" nie została poprawnie zainstalowana lub nie jest dostępny plik Runtime Visul Basic 6. Po szczegółowe informacje udaj się pod adres: www.knightsandmerchants.de

Tak mi wyskakuje jak chce wgrać SR2. Może ktoś znajdzie Visual Basic 6 który idzie na viste??

Z tymi zapisami to rzeczywiście nie było folderu save. Teraz jest już wszystko wporzo oprócz tego SR2.
Westess krutue szaleń

kuba11100
Administrator Forum 
Administrator Forum 
Posty: 1663
Rejestracja: 18 sie 2008, 13:57
Lokalizacja: Polska
Kontakt:

Post autor: kuba11100 » 02 sty 2009, 22:02

Próbowałeś tego patcha z mojej strony? On nie ma instalatora (wymagającego VB6)- są to pliki, które musisz ręcznie przekopiować.
Pozdrawiam,
kuba11100

Strefa KaMMirror misji

Awatar użytkownika
doman100
Użytkownik Forum
Posty: 400
Rejestracja: 27 sty 2008, 18:48
Lokalizacja: Podmostowice pod Kielcami

Post autor: doman100 » 02 sty 2009, 22:10

Przekopiowałem. Czy wersja z patchem nazywa się V 1,52 REL ?? Jeśli tak to wszystko jest wporzo.
Westess krutue szaleń

kuba11100
Administrator Forum 
Administrator Forum 
Posty: 1663
Rejestracja: 18 sie 2008, 13:57
Lokalizacja: Polska
Kontakt:

Post autor: kuba11100 » 02 sty 2009, 22:15

Wersja powinna być 1.58 SR2, ale (nie jestem pewny) informacja o wersji jest czytana z rejestru systemu.
Jeśli masz nową ikonkę (z pomocnikiem i rekrutem) i np. pauza nie przyciemnia obrazu znaczy, że gra jest spatchowana.
Pozdrawiam,
kuba11100

Strefa KaMMirror misji

Awatar użytkownika
doman100
Użytkownik Forum
Posty: 400
Rejestracja: 27 sty 2008, 18:48
Lokalizacja: Podmostowice pod Kielcami

Post autor: doman100 » 02 sty 2009, 22:24

Skopiowałem ten folder po rozpakowaniu do folderu z KaM TPR. Wchodzę w niego i tam jest ta nowa ikonka ale jak na nią klikam to wychodzi błąd że jakiegoś pliku brakuje. Już nie mam do tego nerwów.
Westess krutue szaleń

ODPOWIEDZ