myszka przycinanie

Masz problem z grą? Napisz o tym, postaramy się go rozwiązać! (Nie dotyczy problemów z rozgrywką!)

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

Kheli
Administrator Forum
Administrator Forum
Posty: 3391
Rejestracja: 03 wrz 2005, 11:20
Lokalizacja: Gdańsk
Kontakt:

Post autor: Kheli »

Czyli można temat zamknąć? Czy kolega ma zamiar jeszcze jakimiś wskazówkami się podzielić z innymi osobami, które mogą mieć podobne problemy?
Awatar użytkownika
Grzesko
Użytkownik Forum
Posty: 6
Rejestracja: 05 kwie 2008, 12:12
Lokalizacja: Gloskow

Post autor: Grzesko »

To powiem tak: Jak ktos ma dobrego kompa i viste trzeba ustawic w wlasciwosciach windows 98
...:::GrZeSkO:::...
Awatar użytkownika
rom
Użytkownik Forum
Posty: 36
Rejestracja: 29 mar 2009, 14:17
Lokalizacja: Warszawa

Post autor: rom »

Witam, grałem dzisiaj pierwszy raz od dawna w TSK (za zwyczaj w TPR) i miałem problem z tym, że ekran bardzo mocno reaguje na kursor, i strasznie szybko na ekranie przewija się obraz. Zmniejszenie prędkości myszy nic nie daje, bo nie o nią tutaj chodzi. Czy da się to jakoś zmienić, bo mi to utrudniało szczególnie walkę? Pozdrawiam
Awatar użytkownika
DeBe
Użytkownik Forum
Posty: 1010
Rejestracja: 27 cze 2007, 22:37
Lokalizacja: z chipsów Lays

Post autor: DeBe »

rom pisze:Witam, grałem dzisiaj pierwszy raz od dawna w TSK (za zwyczaj w TPR) i miałem problem z tym, że ekran bardzo mocno reaguje na kursor, i strasznie szybko na ekranie przewija się obraz. Zmniejszenie prędkości myszy nic nie daje, bo nie o nią tutaj chodzi. Czy da się to jakoś zmienić, bo mi to utrudniało szczególnie walkę? Pozdrawiam
Nie wiem czy jest na to jakikolwiek sposób... ja do dziś nie rozwiązałem tego problemu. Jeśli chcesz się cieszyć poprawnie działającą grą musisz zapomnieć o TSK i skupić się na TPR. Choć mi się to wydaje dziwne, bo podejrzewam, że nie każdy ma taki bug jak my.
Awatar użytkownika
rom
Użytkownik Forum
Posty: 36
Rejestracja: 29 mar 2009, 14:17
Lokalizacja: Warszawa

Post autor: rom »

no ale z kolei w sieci lepiej się gra w TSK i bądź tu mądry czemu tak ekran lata : P
Awatar użytkownika
Zozol92
Użytkownik Forum
Posty: 573
Rejestracja: 26 lut 2006, 10:01

Post autor: Zozol92 »

Ta wersja niestety tak ma... Ale dobrym patentem jest wybieranie żądanej części planszy na minimapce. Poza tym, od myszy mniej gwałtowne są klawisze strzałek, ale jednak trochę ciężko się do nich przyzwyczaić.
Awatar użytkownika
rom
Użytkownik Forum
Posty: 36
Rejestracja: 29 mar 2009, 14:17
Lokalizacja: Warszawa

Post autor: rom »

ale z płyty chyba tak nie chodzi (pamiętam, że grało się normalnie) a ja mam oryginalnego TSK na płycie tylko leży gdzieś u mojego kolegi, który pare ładnych lat temu ją pożyczył i nie raczył oddać , z resztą z grami i płytami zawsze tak jest chyba zauważyliście?
Kheli
Administrator Forum
Administrator Forum
Posty: 3391
Rejestracja: 03 wrz 2005, 11:20
Lokalizacja: Gdańsk
Kontakt:

Post autor: Kheli »

Zozol92 pisze:Poza tym, od myszy mniej gwałtowne są klawisze strzałek, ale jednak trochę ciężko się do nich przyzwyczaić.
Czyżby? Ja nie wyobrażam sobie grania bez nich. Jak się przyzwyczaisz, zdasz sobie sprawę, że bez nich żyć nie możesz - wiem, co mówię. Z tego co się orientuję podczas mojej ostatniej instalacji gry lat temu pare, również miewałem podobne problemy z za szybkim przesuwaniem ekranu. Nie narzekałem później, więc chyba musiało coś zaskoczyć, w przeciwnym razie bym pamiętał. Było to w TPR. Podczas przyspieszenia na pewno ekran jest na tyle powolny, że można kursorem mknąć, gdzie się podoba.
kuba11100
Administrator Forum 
Administrator Forum 
Posty: 1664
Rejestracja: 18 sie 2008, 13:57
Lokalizacja: Polska
Kontakt:

Post autor: kuba11100 »

rom pisze:ale z płyty chyba tak nie chodzi (pamiętam, że grało się normalnie)
Co za różnica czy z płyty czy nie, skoro TSK i tak czyta z niej tylko muzykę? Wina leży po stronie karty graficznej/sterowników albo samego TSK, bo w TPR z reguły działa jak należy.
(o ile dobrze przeczytałem Twojego posta, bo ciężko zrozumieć o co chodzi)
Pozdrawiam,
kuba11100

Strefa KaMMirror misji
Hex Knight
Użytkownik Forum
Posty: 1
Rejestracja: 02 maja 2009, 10:56

Post autor: Hex Knight »

Nadal mam problemy, ustawilem 98 i nic taki sam efekt
myszka i gra się zacinają (mam viste i g force 7300 LE)
Na xpku działało bez problemu :smutny:
teraz grać się nie da :\
ODPOWIEDZ