Poradnik gry sieciowej

Masz problem z grą? Napisz o tym, postaramy się go rozwiązać! (Nie dotyczy problemów z rozgrywką!)

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

Haker
Użytkownik Forum
Posty: 22
Rejestracja: 12 sie 2005, 09:10
Lokalizacja: Osiek koło Olkusza

Post autor: Haker » 29 sie 2005, 21:01

Aha obydwaj mamy meostradę ale wiemy jak znaleść IP (bo neostrada znienia IP za każdym połączeniem). :smutny:

Artanis
Użytkownik Forum
Posty: 4
Rejestracja: 06 sie 2005, 14:07

Post autor: Artanis » 01 wrz 2005, 13:56

Oooo, świetnie, to już jakiś przełom! Artanisie, skąd znasz ten program?
Link do niego został podany na forum eufi.org o Europie Universalis.
Co do poradnika, to nie ma sensu go tworzyć, ponieważ wiele by nie zawierał ;)

Kheli
Administrator Forum
Administrator Forum
Posty: 3391
Rejestracja: 03 wrz 2005, 11:20
Lokalizacja: Gdańsk
Kontakt:

Post autor: Kheli » 30 paź 2005, 20:08

Witajcie Knight's WebMasterzy...

Jest sprawa dotycząca gry w KAM TSK poprzez sieć... Szukałem odpowiedzi na nurtujące mnie pytania na ten temat na Waszym forum, ale nie jest tam tak dokładnie napisane. (Szczerze - jedyne wytłumaczenie jest w niektórych miejscach zbyt "komputerowo napisane".)

Otóż moja sprawa wygląda następująco:
Nie wiem jaką mam dokładnie wersję gry, ale na okładce gry jest rycerz przejeżdżający przez miasto. W Menu Głównym w prawym górnym rogu jest napis: "REL Yi.3 POL" cokolwiek to oznacza - wybieram opcję gry w sieci...

Od razu pojawia się "Wpisz swoje imię", wpisuję np. "Khelben"... klikam DALEJ.

Wybierz
- Po39czenie szeregowe dla DirectPlay
- Po39czenie modemowe dla DirectPlay
- Po39czenie IPX dla DirectPlay
- Po39czenie internetowe TCP/1P dla DirectPlay
===
Nowa Gra
Aktywne Gry

Trzy pierwsze Połączenia po kliknięciu na Nową Grę - pojawia się
Okno do wpisania "Nazwy Gry" (O jaką znowu nazwę chodzi!?) Po wpisaniu czegokolwiek pojawia się - okno (czarne okno) na tle wyboru koloru, misji, oddziałów itp... No więc - okno te jest kiepsko widoczne, a opcje na nim w ogóle nie widoczne...
Żadne z trzech pierwszych nie przynoszą rezultatu... Gdy do tych trzech pierwszych wybiorę "Aktywne Gry" - pojawi się również "czarne okno", cokolwiek w nim wybiorę - w rezultacie gra sama się wyłączy i wrócę do systemu Windows...
Gdy kliknę "Po39czenie internetowe TCP/1P dla DirectPlay" i dam na Nową Grę, wynik będzie taki sam jak w poprzednich. Gdy wybiorę jednak Aktywne Gry (co odkryłem dosłownie przed sekundką :)) pojawia się w zwykłym okienku "Lokalizowanie sesji - Wprowadź nazwę bądź adres IP hosta sesji lub pozostaw te miejsce puste do wyszukania" Co kolwiek to oznacza, zostawiam je puste i klikam OK.
Pojawia się tedy Wybierz Grę (po prostu na ekranie, czy tam na pergaminie KAM) i lista pusta... Poniżej opcje "Szukaj Gier" i "Przyłącz się do gry". No i oczywiście "Anuluj" :D

Nic ponadto nie mogę zdziałać, skoro jesteście chyba polskimi specami od tej gry - moglibyście mnie poinstruktować, co zrobić by zagrać w sieci z np. osobami na Waszym forum... lub nawet z Wami/Tobą.

---------------
Mimo Wszystko Pozdrawiam - Khelben
Ostatnio zmieniony 25 lip 2009, 18:11 przez Kheli, łącznie zmieniany 1 raz.

Kheli
Administrator Forum
Administrator Forum
Posty: 3391
Rejestracja: 03 wrz 2005, 11:20
Lokalizacja: Gdańsk
Kontakt:

mail

Post autor: Kheli » 03 lis 2005, 20:01

Jest to jakby co treść e-mailu, wysłanego do Luckbacha :)

lucbach
Administrator Forum
Administrator Forum
Posty: 1893
Rejestracja: 24 lip 2005, 18:03
Lokalizacja: Szczecin
Kontakt:

Post autor: lucbach » 04 lis 2005, 00:12

No przecież jest poradnik gry sieciowej, przeczytaj pierwszy post w tym topicu!
lucbach,
administrator knights.sztab.com

Awatar użytkownika
Setman
Zbanowany
Posty: 269
Rejestracja: 05 sie 2005, 11:16

Post autor: Setman » 07 lis 2005, 16:27

Hamachi w TPR nie działa :mrgreen: :coongada::
Obrazek

Kheli
Administrator Forum
Administrator Forum
Posty: 3391
Rejestracja: 03 wrz 2005, 11:20
Lokalizacja: Gdańsk
Kontakt:

popsuło sie :P

Post autor: Kheli » 05 gru 2005, 00:41

a ja myślałem, że setmanie nigdy nie masz z K&M problemów - a tu ci coś nie działa... hohoho... nie przejąłem sie tym :glupek: :coongada:: :zamurowany: :?

Awatar użytkownika
Setman
Zbanowany
Posty: 269
Rejestracja: 05 sie 2005, 11:16

Post autor: Setman » 05 gru 2005, 18:40

o czym Ty gadasz ?
sprawdzałęm hamachi jako program dla ludzi z wew IP i napisałem, że nie działa. I działa tylko w TSK. NIe mam z niczym problemu, bo mam zew i moge sobie zawsze pograć, a nie tak jak Ty..
Obrazek

Kheli
Administrator Forum
Administrator Forum
Posty: 3391
Rejestracja: 03 wrz 2005, 11:20
Lokalizacja: Gdańsk
Kontakt:

jak ja?>

Post autor: Kheli » 06 gru 2005, 15:02

a z kąd ty u diabła wiesz że nie mogę... a może jednak...

P.S. linia na gg jest dla CIEBIE niedostępna... jasne?
Miłego dnia Setmanie

Awatar użytkownika
Setman
Zbanowany
Posty: 269
Rejestracja: 05 sie 2005, 11:16

Post autor: Setman » 06 gru 2005, 20:04

buhahah, jakoś nie potrzebuj tej "linii", bo nie mi jest potrzebna pomoc do gry sieciowej jak tobie.

A po drugie jesli ktoś ma neostrada to zawsze może grać.
Obrazek

ODPOWIEDZ