Poradnik gry sieciowej

Masz problem z grą? Napisz o tym, postaramy się go rozwiązać! (Nie dotyczy problemów z rozgrywką!)

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

Awatar użytkownika
Brzoza
Użytkownik Forum
Posty: 26
Rejestracja: 28 sie 2007, 23:56
Lokalizacja: Swarzędz
Kontakt:

Post autor: Brzoza » 29 sie 2007, 14:14

Próbowaliście kiedyś grać przez kabelek COM-COM ? Bo ja tak :mrgreen: Nawet moja babka od informatyki nie wiedziała że można tak połączyć komputery :szczerzy:

Wystarczy kabel którego już raczej się nie da nigdzie kupić (9 styków z jednej i 9 z drugiej) tzw.COM-COM podobno działa też szybszy kabel urzywany kiedyś do drukarek ale nie próbowałem no i pamiętamy że wybieramy opcje "połączenie szeregowe". Łącząc się wten sposób można odczytywać stan gry co prawda gra jest skokowa i ładowanie zapisu trwa długo ale zawsze da się pograć :wink:

Osobiście polecam LAN szybko sprawie i odczytywać można :)

(Wszystko testowane na TSK nie wiem jak z TPR)

Awatar użytkownika
Brzoza
Użytkownik Forum
Posty: 26
Rejestracja: 28 sie 2007, 23:56
Lokalizacja: Swarzędz
Kontakt:

Post autor: Brzoza » 29 sie 2007, 14:14

Przepraszam za drugą wiadomość ale nie moge jej usunąć :zamurowany:

Awatar użytkownika
Durendal
Użytkownik Forum
Posty: 217
Rejestracja: 31 sie 2007, 10:58

Post autor: Durendal » 03 wrz 2007, 10:38

Witam, mam pytanie, czy komuś udało się zagrac przez hamachi w K&M ?? bo serw widac ale sa lagi, albo i zacin a po 10 sek. Czy gracie raczej bez hamachi z osobą z zew ip ?

Kheli
Administrator Forum
Administrator Forum
Posty: 3391
Rejestracja: 03 wrz 2005, 11:20
Lokalizacja: Gdańsk
Kontakt:

Post autor: Kheli » 03 wrz 2007, 10:58

Napewno większość, co się tak raduje grą sieciową grała przez hamachi. Ja osobiście zagrałem kilkanaście razy bez i... o dziwo... chodziło jak poezja. Zero lagów, zero błędów... idealnie wręcz. Gdy grałem z hamachi ongiś była totalna masakra.

Awatar użytkownika
Durendal
Użytkownik Forum
Posty: 217
Rejestracja: 31 sie 2007, 10:58

Post autor: Durendal » 03 wrz 2007, 11:44

czyli z hamachi jak grałeś, to nie działało a jak bez, to działało??

chodzi też o to, że mój kolega ma neostrade i zew. IP, ale jakoś nie widzę jego serwów na TCP IP, jak wpisuję.

Zedytowano: wkurza mnie to że każdy kto ma problem z netem to kotś wysyła link do poradnika gry sieciowej i zmyka temat, a więkoszosci osób nie da się grac tak jak jest w poradniku, bo sa np lagi przez hamachi

Awatar użytkownika
Cav
Użytkownik Forum
Posty: 1262
Rejestracja: 02 wrz 2007, 20:03
Lokalizacja: skontnikont
Kontakt:

Post autor: Cav » 04 wrz 2007, 16:03

Lorys pisze:
chodzi też o to, że mój kolega ma neostrade i zew. IP, ale jakoś nie widzę jego serwów na TCP IP, jak wpisuję.
Ja mam neo i juz pare razy w innych grach stawialem serwa i wszyscy widzieli je, jak wpisywali mój IP :coongada::

Awatar użytkownika
Durendal
Użytkownik Forum
Posty: 217
Rejestracja: 31 sie 2007, 10:58

Post autor: Durendal » 04 wrz 2007, 16:11

Cav to chętnie z tobą zagram, napisz do mnie na gg 7288333 pls :)

Awatar użytkownika
Ivan
Użytkownik Forum
Posty: 31
Rejestracja: 01 wrz 2007, 19:05

Post autor: Ivan » 04 wrz 2007, 17:37

Lorys pisze:wkurza mnie to że każdy kto ma problem z netem to kotś wysyła link do poradnika gry sieciowej i zmyka temat, a więkoszosci osób nie da się grac tak jak jest w poradniku, bo sa np lagi przez hamachi
A ja zapraszam Cię do zapoznania się z tym linkiem
Regulamin Forum

Awatar użytkownika
Omnixus
Użytkownik Forum
Posty: 169
Rejestracja: 15 paź 2007, 17:13
Lokalizacja: Jeszcze tego nie ustaliłem.

Post autor: Omnixus » 17 paź 2007, 16:31

Nie pamiętam zbyt dobrze ale żeby grać za pomocą himachi należy założyć własny serwer z danym hasłem i nazwą lub wpisać w dane pola (wszystko znajduje sie w poradniku himachi) nazwę i hasło serwera założonego np. prze kolegę (trzeba sie więc umówić). Po tej czynności otwiera nam się serwer z wszystkimi graczami przebywającymi w nim (zielona kropka po lewej od nazwy) lub tymi, którzy odwiedzili serwer ale w tym momęcie ich nie ma. Host serwera normalnie uruchamia gre (w tym przypadku K&M) wchodzi do LAN i tam zakłada grę reszta członków serwera także uruchamia gre i wchodzi do chatu LAN (tylko nie pamietam czy tam jest chat). Tam wszyscy znajdujący sie aktualnie w serwerze na himachi powinni widzieć nazwę serwera hosta i bez trudu sie do niego dołączyć. (moja porada jaest bezużyteczna jeżeli w LAN nie ma chatu z ekranem wyświetlającym aktualne gry czego nie pamietam ponieważ dawno LAN nie odwiedzałem).

PS: Przepraszam za ewentualne błędy ortograficzne :)
Szczyt złośliwości...
Zepchnąć teściową ze schodów i powiedzieć - "Gdzie się tak mamusi spieszy?"

Awatar użytkownika
Cav
Użytkownik Forum
Posty: 1262
Rejestracja: 02 wrz 2007, 20:03
Lokalizacja: skontnikont
Kontakt:

Post autor: Cav » 17 paź 2007, 17:24

Po co napisałeś 4 takie same posty? :? 3 w tym i 1 w innym temacie... :roll:

//Już zrobiłem z postami tymi co trzeba. Wybacz Cavie, że w twym poście jest ta notka...
//Michailoff
Trejdmark i Kopirajt dla Cava!

ODPOWIEDZ