Paleta Kolorów

Masz problem z grą? Napisz o tym, postaramy się go rozwiązać! (Nie dotyczy problemów z rozgrywką!)

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

Awatar użytkownika
Globus
Użytkownik Forum
Posty: 8
Rejestracja: 02 lip 2009, 18:11
Lokalizacja: Żagań

Paleta Kolorów

Post autor: Globus »

Taranem Ich! :smiesne:

Mam problem, otóż gra mi się przycina oraz muzyka w grze jest strasznie spowolniona. Dodatkowo po uruchomieniu gry nie ma wszystkich kolorów, nawet w filmikach. Na oko widze tylko 256 kolorów...

Mam SR2, SR3 też nie pomogła... uruchamiam ze zgodnością z win 98

To bardzo utrudnia grę, pare osób miało już ten problem ale jakoś sobie poradzili. Może ktoś mi doradzi jak się z tym uporać?

Mój sprzęt:
GF 8600Gt
2gb RAM
Athlon 2x 2,4ghz
Windows Seven RC...


Dodam że na wiście i przy tej samej konfiguracji też tak miałem :(
Awatar użytkownika
Wojtek#14
Użytkownik Forum
Posty: 20
Rejestracja: 30 maja 2009, 18:33

Post autor: Wojtek#14 »

Próbowałeś reinstalować grę ?
"Kto nic nie wie, musi wierzyć we wszystko"
kuba11100
Administrator Forum 
Administrator Forum 
Posty: 1664
Rejestracja: 18 sie 2008, 13:57
Lokalizacja: Polska
Kontakt:

Post autor: kuba11100 »

Co do kolorów to spróbuj zmniejszyć rozdzielczość do 800*600, nie używaj trybu zgodności - i tak nic zwykle nie daje.
Pozdrawiam,
kuba11100

Strefa KaMMirror misji
Awatar użytkownika
Globus
Użytkownik Forum
Posty: 8
Rejestracja: 02 lip 2009, 18:11
Lokalizacja: Żagań

Post autor: Globus »

Tak, reinstal nic nie pomógł

Racja, filmiki może i mają 256 kolorów, ale gdy uruchomiłem gre w 800x600 To grafika była już normalna w grze... Dzięki =] Ale na serio nie da się w wyższej rozdziałce?

Tylko myszka jakoś wolno chodzi/przycina się
Awatar użytkownika
Joker
Użytkownik Forum
Posty: 784
Rejestracja: 02 mar 2009, 12:51
Lokalizacja: Lubin
Kontakt:

Post autor: Joker »

Przykro mi ale u cb chyba nie :smutny: u mnie tak ale graj jak możesz pozdrawiam :D :wink:
kuba11100
Administrator Forum 
Administrator Forum 
Posty: 1664
Rejestracja: 18 sie 2008, 13:57
Lokalizacja: Polska
Kontakt:

Post autor: kuba11100 »

Na maszynie wirtualnej, ale do tego potrzeba lepszego sprzętu i mogą dojść inne problemy (również lagi kursora i dźwięków, a także konieczność gry w oknie).
Pozdrawiam,
kuba11100

Strefa KaMMirror misji
Awatar użytkownika
Globus
Użytkownik Forum
Posty: 8
Rejestracja: 02 lip 2009, 18:11
Lokalizacja: Żagań

Post autor: Globus »

Kuba, mógłbyś więcej o tym powiedzieć?
kuba11100
Administrator Forum 
Administrator Forum 
Posty: 1664
Rejestracja: 18 sie 2008, 13:57
Lokalizacja: Polska
Kontakt:

Post autor: kuba11100 »

Krótko mówiąc - uruchomienie systemu operacyjnego wewnątrz innego systemu operacyjnego, czyli w tym wypadku uruchomienie np. 2000/XP w Viście/7.
Potrzebny jest do tego soft typu VirtualBox, MS Virtual PC lub VMware (niektóre wersje płatne), no i płyta z Windowsem 2K/XP.
Potrzebujesz wtedy tyle mocy procesora/RAMu/dysku, aby obydwa systemy mogły normalnie działać.
Pozdrawiam,
kuba11100

Strefa KaMMirror misji
Awatar użytkownika
Globus
Użytkownik Forum
Posty: 8
Rejestracja: 02 lip 2009, 18:11
Lokalizacja: Żagań

Post autor: Globus »

Oooo, to chyba win 98 sobie zainstaluje specjalnie dla tej gry
Awatar użytkownika
Tora1996
Użytkownik Forum
Posty: 182
Rejestracja: 10 lut 2009, 15:45
Lokalizacja: Szczecin

Post autor: Tora1996 »

Czego sie nie robi dla KaM'a :smiesne:
Pozdrawiam, tora1996.
ODPOWIEDZ