POMOCY NOWY KOMP WINDOWS XP VISTA

Masz problem z grą? Napisz o tym, postaramy się go rozwiązać! (Nie dotyczy problemów z rozgrywką!)

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.
jopik323
Zbanowany

POMOCY NOWY KOMP WINDOWS XP VISTA

Post autor: jopik323 »

Po włączeniu gry gdy chcem np. porobić rekrutów to muszę myszką pare razy klikać by wyszedl rekrut a co zrobić zeby za jednym razem wychodził.
Awatar użytkownika
SobonPiotrQ
Użytkownik Forum

Re: POMOCY NOWY KOMP WINDOWS XP VISTA

Post autor: SobonPiotrQ »

jopik323 pisze:Po włączeniu gry gdy chcem np. porobić rekrutów to muszę myszką pare razy klikać by wyszedl rekrut a co zrobić zeby za jednym razem wychodził.
To Twój system to w końcu Windows XP czy Windows Vista? Możesz nie wiedzieć, ale to są naprawdę różne systemy. :P
Na rozwiązanie problemu widzę tylko jedno rozwiązanie, nie wiem jak w Viście, ale w XP było coś takiego jak tryb zgodności, po ustawieniu systemu Windows 98 lub 2000 gra mi zawsze na XP działała żwawiej.
No i SR, nagraj sobie SR2, może też coś pomoże. No i przeszukaj forum, podejrzewam, że ktoś już miał takie problemy.
kuba11100
Administrator Forum 
Administrator Forum 
Kontakt:

Post autor: kuba11100 »

Po tytule tematu trudno do tego dojść, ale po treści wnioskuję, że to Vista.
Lagi myszy? Spróbuj tego (2 tematy niżej :lol:), albo po prostu zwalniaj przycisk myszy po dłuższym czasie.
Pozdrawiam,
kuba11100

Strefa KaMMirror misji
jopik323
Zbanowany

To vista. MI sie wydaje ze to trzeba w kompie nastawic w panelu sterowania mysz ale niewiem jak dobrze nastawic. Sr2 nie pomógł zabardzo.
Awatar użytkownika
SobonPiotrQ
Użytkownik Forum

jopik323 pisze:To vista. MI sie wydaje ze to trzeba w kompie nastawic w panelu sterowania mysz ale niewiem jak dobrze nastawic. Sr2 nie pomógł zabardzo.
W panelu sterowania to możesz sobie zmienić wygląd kursora, szybkość dwukliku czy jeszcze inne coś. Na stare gry to Ci niewiele pomoże. Możesz albo pokombinować z trybami zgodności, albo zrobić tak jak to jest opisane w podanym przez Kubę temacie, czyli nagraj sobie VirtualBoksa, z systemem Windows 95 czy Windows 98SE (może być nawet GNU/Linux, bo u mnie wszystko śmiga po prostu rewelacyjnie) i wtedy się pobawić.
kuba11100
Administrator Forum 
Administrator Forum 
Kontakt:

Post autor: kuba11100 »

SobonPiotrQ pisze:czyli nagraj sobie VirtualBoksa, z systemem Windows 95 czy Windows 98SE
VirtualBox nie ma pełnej obsługi Windowsów opartych o DOSa (tj. 9x/ME).
Pozdrawiam,
kuba11100

Strefa KaMMirror misji
jopik323
Zbanowany

A tak dokładniej co robi ten virtual box?
Awatar użytkownika
SobonPiotrQ
Użytkownik Forum

jopik323 pisze:A tak dokładniej co robi ten virtual box?
Pozwala Ci na odpalenie jednego systemu w drugim. Dzięki temu możesz obok Visty odpalić inny system, taki, ktory jest bardziej zgodny z KaM. Tylko, że jak napisał poprzednik, wczesne Windowsy nie mają pelnego wsparcia, więc lipa. Ale możesz zawsze spróbować. :P
jopik323
Zbanowany

Dobra formatuje na windowsa xp można zamknąć temat ;]
Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.