GRA SIĘ WYŁĄCZA

Masz problem z grą? Napisz o tym, postaramy się go rozwiązać! (Nie dotyczy problemów z rozgrywką!)

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

stonedbastard
Użytkownik Forum
Posty: 5
Rejestracja: 15 sie 2009, 15:17

GRA SIĘ WYŁĄCZA

Post autor: stonedbastard » 15 sie 2009, 15:23

witam. wiem ze moj problem byl juz poruszany na forum i probowalem wszystkie podane mozliwosci i nic. gra nadal wywala do windowsa. probowalem juz kilka wersji KM TPR i nic, kazda z nich patchowalem sr2pl i nic, nawet sr3 i tez nic. nie wiem jak to naprawic i gdzie tkwi problem. chodzila mi ta gra na kompie wylaczala sie, patchowalem i bylo ok. teraz nic to nie daje. mam Windows XP Professional Corporate SP3 DT 09 v1.1 [PL]. liczę na waszą pomoc bo ja juz nie mam pomyslow. z gory dzieki.

kuba11100
Administrator Forum 
Administrator Forum 
Posty: 1663
Rejestracja: 18 sie 2008, 13:57
Lokalizacja: Polska
Kontakt:

Re: GRA SIĘ WYŁĄCZA

Post autor: kuba11100 » 15 sie 2009, 22:20

stonedbastard pisze:Windows XP Professional Corporate SP3 DT 09 v1.1 [PL]
A cóż to takiego? Nigdy nie wiesz, co siedzi w takiej zmodyfikowanej wersji Windowsa. Czy nie lepiej byłoby ściągnąć... tfu.

Nie napisałeś ważnej rzeczy: w którym konkretnie momencie Ci się wyłącza. Jeszcze przed filmikami, w menu, przy ładowaniu misji, w trakcie misji...
Pozdrawiam,
kuba11100

Strefa KaMMirror misji

stonedbastard
Użytkownik Forum
Posty: 5
Rejestracja: 15 sie 2009, 15:17

Post autor: stonedbastard » 16 sie 2009, 09:36

moment jest w trakcie gry. misji tsk lub tpr jak rowniez w wybranych misjach. wywala do windowsa po jakis 5-15minutach. takze nie da sie nic zrobic, nawet nie zdaze krolestwa rozbudowac. jakies pomysly jak to zrobic?? bede zoobowiazany. a ten windows to jest xp pro tylko ze jest z dodatkami np sp3 itp.

kuba11100
Administrator Forum 
Administrator Forum 
Posty: 1663
Rejestracja: 18 sie 2008, 13:57
Lokalizacja: Polska
Kontakt:

Post autor: kuba11100 » 16 sie 2009, 12:12

Czy jest to zawsze w określomym momencie? Jak tak, to czy wczytujesz ten sam zapis? Czy używasz przyspieszenia podczas walki?
Pozdrawiam,
kuba11100

Strefa KaMMirror misji

stonedbastard
Użytkownik Forum
Posty: 5
Rejestracja: 15 sie 2009, 15:17

Post autor: stonedbastard » 16 sie 2009, 12:27

moment jest rozny niezaleznie od kampanii jak rowniez w wybranych misjach, instalowalem gre kilkakrotnie i za kazdym razem tak bylo, nie od zapisanych gier, poprostu mnie wywala do win z raportem o bledach i czasem po 15 minutach a czasem nawet po minucie, takze gra jest niemozliwa. to chyba jakis blad w windowsie bo tyle wersji sciagalem i nic. jakis pomysl oprocz przeinstalowania?

kuba11100
Administrator Forum 
Administrator Forum 
Posty: 1663
Rejestracja: 18 sie 2008, 13:57
Lokalizacja: Polska
Kontakt:

Post autor: kuba11100 » 16 sie 2009, 12:39

chodzila mi ta gra na kompie wylaczala sie, patchowalem i bylo ok. teraz nic to nie daje
Od jakiegoś konkretnego zdarzenia (np. instalacja programu, sterownika) się tak dzieje?

Powiem jeszcze raz, nie używaj przyspieszenia podczas walki - gdy tak robiłem nie obyło się bez błędu.

Kombinowałeś coś z trybem kompatybilności? Niektórym pomaga, niektórym pogarsza sprawę.
Pozdrawiam,
kuba11100

Strefa KaMMirror misji

stonedbastard
Użytkownik Forum
Posty: 5
Rejestracja: 15 sie 2009, 15:17

Post autor: stonedbastard » 16 sie 2009, 16:22

po formacie nie chce dzialac normalnie. bez przyspieszenia sie wylacza. teraz wgralem ponownie i po 30 s wywala do windowsa. a o co chodzi z tym trybem kompatybilności i jak mam to zrobic? a jesli mowisz ze u niektorych jest po tym jeszcze gorzej to co masz na mysli? razem moze rozkminimy i bede mogl cieszyc sie gra. pozdrawiam

kuba11100
Administrator Forum 
Administrator Forum 
Posty: 1663
Rejestracja: 18 sie 2008, 13:57
Lokalizacja: Polska
Kontakt:

Post autor: kuba11100 » 16 sie 2009, 18:41

We właściwościach programu (lub skrótu do niego) są różne zakładki, w jednej z nich można ustawić "zgodność" ze starszymi Windowsami - niektórzy mówili, że coś daje; ja tam miałem tylko dodatkowe lagi.

Pomysły mi się kończą.
Czy wcześniej (przed formatem) też używałeś tego zmodyfikowanego Windowsa? Jak nie, to może właśnie on powoduje problem.
Pozdrawiam,
kuba11100

Strefa KaMMirror misji

stonedbastard
Użytkownik Forum
Posty: 5
Rejestracja: 15 sie 2009, 15:17

Post autor: stonedbastard » 17 sie 2009, 19:59

dopiero teraz skojarzylem ze wtedy tez robilem test zgodnosci i chodzilo normalnie. teraz gralem troche i niby dziala. zobaczymy potem, ale podejrzewam ze juz bedzie ok. dzieki za pomoc. pozdrawiam :). wisze Ci browara :p

papiqu
Użytkownik Forum
Posty: 9
Rejestracja: 01 sty 2008, 16:34
Lokalizacja: Tomaszów Lubelski

Post autor: papiqu » 25 paź 2009, 12:04

chciałbym odświeżyć temat. mam także problem z wyłączającą się gra. robiłem format, nic to nie dało, patch sr2 i sr3 tez nic nie dał, trybem kompatybilności również nic. mam windowsa xp home edition ale to chyba nie gra roli. pomóżcie coś z tym zrobić

ODPOWIEDZ