Windows 7 Problem

Masz problem z grą? Napisz o tym, postaramy się go rozwiązać! (Nie dotyczy problemów z rozgrywką!)

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

Awatar użytkownika
zen
Użytkownik Forum
Posty: 75
Rejestracja: 12 wrz 2006, 00:12
Lokalizacja: Płock

Post autor: zen »

Zgadzam się z w/w , dlatego może trochę satyrycznie , proponowałe to co wyżej pisałem.
Za dużo kombinacji z dwoma systemami, poza tym jeśli jest ten laptop na gwarancji, nie wskazane jest ingerować tak głęboko.
Nie wiadomo jak jest wgrany sytem 7, ja na swoim laptopie mam tzw. zaszyty system XP i na gwarancji nic nie można wywracać
zen
kuba11100
Administrator Forum 
Administrator Forum 
Posty: 1663
Rejestracja: 18 sie 2008, 13:57
Lokalizacja: Polska
Kontakt:

Post autor: kuba11100 »

Zobacz tutaj, dopiero co odkryty sposób na problemy z Vistą/7:
http://www.atfreeforum.com/knights/view ... um=knights
(po prostu ściągnij paczkę i rozpakuj do katalogu z grą)
Pozdrawiam,
kuba11100

Strefa KaMMirror misji
Awatar użytkownika
stonka
Użytkownik Forum
Posty: 47
Rejestracja: 19 sty 2009, 13:30
Lokalizacja: Kraków

Post autor: stonka »

No w sumie racja. ale wirtualny win to jest przydatna rzecz. Pozdro
paaczek
Użytkownik Forum
Posty: 1
Rejestracja: 28 gru 2009, 15:14

Post autor: paaczek »

Witam. U mnie pomógł ten plik:
http://rapidshare.com/files/327027923/windows6x_fix.rar

Po rozpakowaniu skopiować do katalogu z grą.
kuba11100
Administrator Forum 
Administrator Forum 
Posty: 1663
Rejestracja: 18 sie 2008, 13:57
Lokalizacja: Polska
Kontakt:

Post autor: kuba11100 »

Czy czasem nie dałem już linka do tego samego pliku 3 posty wcześniej? Na dodatek nie trzeba się przebijać przez RapidShare.
Pozdrawiam,
kuba11100

Strefa KaMMirror misji
Awatar użytkownika
Alanbach
Użytkownik Forum
Posty: 330
Rejestracja: 08 sie 2005, 17:21
Lokalizacja: Poznań-Lublin

Post autor: Alanbach »

Może to śmieszne ale zasada jest prosta:
- chcesz zagrać w grę dosową? Instalujesz emulator DOS (np. DosBOX)
- chcesz zagrać w grę z commodore 64? instalujesz emulator (np CCS64)
- chcesz zagrać niby w windowsowskie KAM? Na dzień dzisiejszy musisz juz instalować emulator Windows XP, bo dla Windows 7 XP to już staruszek :zraniony:
Obrazek
Awatar użytkownika
robi29
Użytkownik Forum
Posty: 1942
Rejestracja: 20 cze 2007, 14:31
Lokalizacja: Gdynia
Kontakt:

Post autor: robi29 »

A przypadkiem SR3 B7 nie ma już kompatybilności z Vistą/Sevenem?
kuba11100
Administrator Forum 
Administrator Forum 
Posty: 1663
Rejestracja: 18 sie 2008, 13:57
Lokalizacja: Polska
Kontakt:

Post autor: kuba11100 »

Beta 7 wykrywa posiadany system w trakcie instalacji i w razie potrzeby instaluje dodatkową łatę.

Łata ta też działa pod TSK, co prawda dodaje nowego buga w menu głównym - po każdym wskazaniu przycisku kursorem zwęża się on aż do szerokości napisu na nim, ale lepsze to, niż potworne lagi i zepsuta paleta, nie? :smiesne:

XP może się przydać do samej instalacji TSK, która na 64-bitowym Windowsie 7 nie chciała się uruchomić (potem tylko przekopiować pliki i działa). Nawet Wine da sobie z tym radę.
Pozdrawiam,
kuba11100

Strefa KaMMirror misji
ODPOWIEDZ