Problem z grafiką.

Masz problem z grą? Napisz o tym, postaramy się go rozwiązać! (Nie dotyczy problemów z rozgrywką!)

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.
Awatar użytkownika
MalecZKS
Użytkownik Forum

Problem z grafiką.

Post autor: MalecZKS »

Witam,
mam problem z grafą w grze, a dokładniej to "dziwnymi kolorami" (jakolwiek to nazwać).
Sytuacja się przedstawia tak:
http://i40.tinypic.com/28l6kaa.jpg
I oczywiście z czymś takim nie da się grać. Dodam, że mam Vindows Vista x32 i korzystam z directx.cpl ,który poprawia lag myszki.
Proszę o jakąś pomoc w ogarnięciu tej grafiki.

EDIT - przepraszam za tak duże zdjęcie, a co do tego białego prostokąta pod screenem to oczywiście w grze on nie występują, a jest to efektem przesunięcia screena w paincie.

//Zamiast wstawiania ogromnych screenshotów lepiej dać link lub klikalną miniaturkę - tu zmieniłem
kuba11100
"Arbeit Mach Frei"
Awatar użytkownika
Toczek
Użytkownik Forum
Kontakt:

Post autor: Toczek »

Po pierwsze - "problemy techniczne"

Po drugie - na wszelki wypadek nie wdychaj żadnego białego proszku przed monitorem, jest w końcu elektrostatyczny i może przyciągnąć coś poza kurzem.

Po trzecie - W każdym spychoterapeutycznym dziale technicznym powiedzą Ci, że standardową procedurą postępowania jest reinstalacja samej gry, a potem nałożenie po kolei patchy. Jeśli to nie pomoże należy zgłosić się w "problemy techniczne" podając typ i wersję systemu operacyjnego, rodzaj i taktowanie karty graficznej, markę klawiatury, numer buta i co jadłeś wczoraj na obiad.

PS: Ano, jako że jestem upierdliwym skurczybykiem wytknę Ci jeszcze, że zapakowałeś wielgachnego screena, który rozpycha obraz i trzeba przewijać co jest niesamowicie niewygodne, może prowadzić do depresji, alkoholizmu, nieplanowanych ciąż i planowanych samobójstw. Miej to na uwadze!
http://farmersi.pl - polecam wszystkim, którzy cenią sobie wymagającą myślenia rozgrywkę na poziomie.
kuba11100
Administrator Forum 
Administrator Forum 
Kontakt:

Post autor: kuba11100 »

Ukrywam wielgachnego screenshota, przenoszę i odsyłam do FAQ, pkt. 5.2.
Pozdrawiam,
kuba11100

Strefa KaMMirror misji
Awatar użytkownika
MalecZKS
Użytkownik Forum

Post autor: MalecZKS »

Toczek pisze:Po pierwsze - "problemy techniczne"

Po drugie - na wszelki wypadek nie wdychaj żadnego białego proszku przed monitorem, jest w końcu elektrostatyczny i może przyciągnąć coś poza kurzem.

Po trzecie - W każdym spychoterapeutycznym dziale technicznym powiedzą Ci, że standardową procedurą postępowania jest reinstalacja samej gry, a potem nałożenie po kolei patchy. Jeśli to nie pomoże należy zgłosić się w "problemy techniczne" podając typ i wersję systemu operacyjnego, rodzaj i taktowanie karty graficznej, markę klawiatury, numer buta i co jadłeś wczoraj na obiad.

PS: Ano, jako że jestem upierdliwym skurczybykiem wytknę Ci jeszcze, że zapakowałeś wielgachnego screena, który rozpycha obraz i trzeba przewijać co jest niesamowicie niewygodne, może prowadzić do depresji, alkoholizmu, nieplanowanych ciąż i planowanych samobójstw. Miej to na uwadze!
...że tak powiem - S... :)
z problemem sobie już poradziłem sam.
"Arbeit Mach Frei"
Awatar użytkownika
DeBe
Użytkownik Forum

Post autor: DeBe »

MalecZKS pisze:z problemem sobie już poradziłem sam.
Brawo geniuszu...
kuba11100
Administrator Forum 
Administrator Forum 
Kontakt:

Post autor: kuba11100 »

MalecZKS pisze:...że tak powiem - S... :)
z problemem sobie już poradziłem sam.
Że tak powiem - uważaj, co mówisz (regulamin, pkt. 2.3 i 2.4), co do osób zaczynających pobyt na forach w tak kulturalny sposób jestem uprzedzony.
Słówko ciachnąłem, jakby co.

Wiem, ciężko to zrozumieć, ale można mieć już dosyć ciągle powtarzających się tematów o tych samych problemach.

No i zamykam, chyba nie ma tu nic więcej do powiedzenia.
Pozdrawiam,
kuba11100

Strefa KaMMirror misji
Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.