problem

Masz problem z grą? Napisz o tym, postaramy się go rozwiązać! (Nie dotyczy problemów z rozgrywką!)

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

ODPOWIEDZ
xswqaz
Użytkownik Forum
Posty: 5
Rejestracja: 18 lip 2010, 14:09

problem

Post autor: xswqaz » 18 lip 2010, 14:15

Witam, mam problemik:)
Odpalam sobie gre i juz na poczatek niemila niespodzianka. Cala gra ogolnie sie muli, wskaznik skacze co kawalek zamiast sie poruszac plynnie i tp. Probowalem przeinsta;lowac, nie pomoglo.

Mam viste, procek 2x2,2ghz, grafika 1gb, 3 gb ramu i najnowszego directa. na xpeku, gdzie mialem procek 300mhz i 256 ramu wszystko smigalo:D

Pozdro i prosze o podpowiedz jak rozwiazac problem

Awatar użytkownika
Burszuras
Użytkownik Forum
Posty: 41
Rejestracja: 04 sie 2008, 19:38
Lokalizacja: z Olkusza (osieka)

Post autor: Burszuras » 18 lip 2010, 18:46

Witam.
Problem wiele razy wałkowany na forum. Wystarczy poszukać.
Odsyłam do nowego FAQ rozdział 5.2:
http://www.knights.sztab.com/forum/viewtopic.php?t=2220
P.S Vista i 7 nie "ssą"
Ostatnio zmieniony 29 lip 2010, 12:34 przez Burszuras, łącznie zmieniany 1 raz.
TARANEM ICH!

Jamie
Użytkownik Forum
Posty: 1
Rejestracja: 07 gru 2012, 17:02

Post autor: Jamie » 07 gru 2012, 18:57

Mam ten sam problem, ale przeglądam neta od 2h (to forum już dawno przeczesałem wzdłuż i wszerz) i niestety nie ma odpowiedzi. Działam na Win XP pro SP3, sprzęt wystarczający. Włączam K&M TSK+TPS z SR2 i od samego początku zacina się obraz i dźwięk. Zacina się bardzo szybko, bo jakieś 10 klatek (również 'dźwiękowych') na sekundę... Mówiąc obrazowo, robi mi się swoisty karabinek. Mam najnowszego DirectX'a, wyłączałem przyspieszenie sprzętowe (zarówno grafika jak i muzyka) i nie przyniosło to żadnych zmian. To mój drugi komp, bo jestem aktualnie za granicą, ale w kraju mam bardzo podobną specyfikację (software'owo to samo) i żadnych problemów nigdy nie miałem. Tzn. z sejwami kiedyś przy jakiejś wadliwej instalce, ale sam wpadłem na rozwiązanie :P

Szacun jeśli ktoś znajdzie odpowiedź.

PS: Ssą, oj ssą i to niebotycznie :P Im starsza winda, tym lepiej działała, no i tu najlepiej wychodzi 95 lub jego przodkowie 3.x :P To samo będzie z linuksem - w miarę rozrastania, ludzie pogubią się co, gdzie i jak ;) Jakby nie mógł wystarczyć wiersz poleceń, i tylko podstawowe do działania funkcje :P

PS2: Zapomniałem dodać, że to przycinanie się zaczyna się już z pierwszymi video na wstępie. Następnie na moment między filmikami i pokazaniem się menu, muzyka jest normalna, płynna. Gdy tylko jednak pojawia się obraz menu, wszystko znów się tnie. Można po tym wnioskować, że to kwestia grafiki, ale co dokładnie - nie mam pojęcia.

kuba11100
Administrator Forum 
Administrator Forum 
Posty: 1663
Rejestracja: 18 sie 2008, 13:57
Lokalizacja: Polska
Kontakt:

Post autor: kuba11100 » 07 gru 2012, 19:26

Podaj model karty graficznej i wersję sterownika.
Wgraj Vista/7 fix z działu download (nie sugeruj się nazwą).
Włącz z powrotem przyspieszenie sprzętowe.
Jamie pisze:Zacina się bardzo szybko, bo jakieś 10 klatek (również 'dźwiękowych') na sekundę...
Ciekawostka: animacje w KaM odtwarzane są w tempie 10 klatek na sekundę ;)
Pozdrawiam,
kuba11100

Strefa KaMMirror misji

ODPOWIEDZ