Problem z instalacja patcha ----

Masz problem z grą? Napisz o tym, postaramy się go rozwiązać! (Nie dotyczy problemów z rozgrywką!)

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

ODPOWIEDZ
pectore
Użytkownik Forum
Posty: 7
Rejestracja: 28 sie 2010, 11:34

Problem z instalacja patcha ----

Post autor: pectore » 28 sie 2010, 11:41

Problem:
Gdy chcę zainstalować najnowszy patch Service Release 2, wyskakuje komunikat: "Instalacja została przerwana, ponieważ K&M TPR nie została poprawnie zainstalowana lub nie jest dostępny plik Runtime Visual Basic 6." Skąd mam wziąć Runtime Visual Basic 6?

Rozwiązanie:
Pliki Runtime Visual Basic możesz pobrać ze strony support firmy Microsoft, tutaj. Zainstaluj je i instalacja patcha ruszy.

Odnoszac sie do tego punktu.

Ja mialem gre tego typu, ze program exe rozpakowal mi pliki do folderu i tyle. Wlaczam ikonke i gre smiga....

Kiedy chce zainstalowac ten patch, za cholere nie idzie, mimo ze mam zainstalowane visual basic 6

mi sie wydaje, ze gra tak jakby nie byla wpisana w rejestr komputera. patch nie wykrywa gry...

czy moze ktos mialby takiego patcha w zipie lub cos podobnego ? zeby tylko nadmienic pliki ?

kuba11100
Administrator Forum 
Administrator Forum 
Posty: 1663
Rejestracja: 18 sie 2008, 13:57
Lokalizacja: Polska
Kontakt:

Post autor: kuba11100 » 28 sie 2010, 12:26

Tak, kilka tematów wyżej:
http://kuba11100.c0.pl/kam/patche.php
Pozdrawiam,
kuba11100

Strefa KaMMirror misji

pectore
Użytkownik Forum
Posty: 7
Rejestracja: 28 sie 2010, 11:34

Post autor: pectore » 28 sie 2010, 15:59

oki mam wersje 58
dzieki wielkie :)

a np nie zastanawialiscie sie kiedys nad zrobieniem patcha typu np ze zloto wegiel i zelazo sie nie koncza?

tzn wydobywasz i po prostu tak dlugo az nie skonczysz gry

bo np co mi robi 300 skrzynek zlota w pojedynczej misji ? wlasciwie nic. za malo jak dla mnie. ja lubie pomeczyc sie z wrogiem...

ewentualnie czy jakis wpis w grze moze to zmienic?

Prosze o odpowiedz.

PS nie chodzi mi tu o kody itp. chce zeby wrog mial tak samo jak ja, czyli moze wydobywac bez konca.

kuba11100
Administrator Forum 
Administrator Forum 
Posty: 1663
Rejestracja: 18 sie 2008, 13:57
Lokalizacja: Polska
Kontakt:

Post autor: kuba11100 » 28 sie 2010, 16:55

To byłby bardziej mod niż patch.

Nikt jeszcze czegoś takiego nie zrobił. Możesz to jednak obejść w inny sposób - rozejrzyj się za edytorem misji (można ustawić do 30000 lub 65535 sztuk towaru jednego typu do dwóch spichrzów) lub parametrów jednostek i budynków (ilość wydobywanych surowców na raz, w przypadku zmiany parametru kopalni można zwielokrotnić ilość dostępnych zasobów).

Z wielkimi ilościami w spichrzach radzę zachować ostrożność - po przekroczeniu 65535, wartość "przeskakuje" do zera, stąd limit 30000 w nowszych wersjach graficznego edytora.

Weź też pod uwagę inne ograniczenia, na przykład limit wytwarzanych broni w jednym warsztacie wroga (chociaż i to można obejść w sposób opisany wyżej).
Pozdrawiam,
kuba11100

Strefa KaMMirror misji

777Mati777
Użytkownik Forum
Posty: 1
Rejestracja: 24 lis 2010, 21:46

nie działa:/

Post autor: 777Mati777 » 24 lis 2010, 21:49

zainstalowałem gre i Runtime Visual Basic 6 jednak patch dalej nie dziala ciagle pojawia sie ten sam komunikat ... co mam zmienic zeby wkoncu dzialalo??????

kuba11100
Administrator Forum 
Administrator Forum 
Posty: 1663
Rejestracja: 18 sie 2008, 13:57
Lokalizacja: Polska
Kontakt:

Post autor: kuba11100 » 25 lis 2010, 15:00

Temat wyżej, pkt. 5.4.
Pozdrawiam,
kuba11100

Strefa KaMMirror misji

ODPOWIEDZ