problem

Masz problem z grą? Napisz o tym, postaramy się go rozwiązać! (Nie dotyczy problemów z rozgrywką!)

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

ODPOWIEDZ
ezio
Użytkownik Forum
Posty: 4
Rejestracja: 17 wrz 2010, 14:09

problem

Post autor: ezio » 19 wrz 2010, 16:44

mam taki problem,że chce sobie zagrać w Knights and Merchants przez sieć,ale jak mi ładuje to pisze połączeni zerwane/nieudane nie wiem co robić sieć mam naprawiałem nic nie pomogło nie wiem co mam robić :cry:

kuba11100
Administrator Forum 
Administrator Forum 
Posty: 1663
Rejestracja: 18 sie 2008, 13:57
Lokalizacja: Polska
Kontakt:

Post autor: kuba11100 » 19 wrz 2010, 16:52

Mowa o NetGames? Odkąd tylko pamiętam serwery nie działają, więc każdy tak ma i nic z tym nie można zrobić. Poza tym, TPR jest niezdatne do gry przez sieć przez liczne bugi - lepsze będzie TSK.
Pozdrawiam,
kuba11100

Strefa KaMMirror misji

ezio
Użytkownik Forum
Posty: 4
Rejestracja: 17 wrz 2010, 14:09

Post autor: ezio » 19 wrz 2010, 18:02

ale ja mam połączeni TSK z TPR więc podał byś mi jakiś link do ściągnięci samego TSK bardzo proszę

kuba11100
Administrator Forum 
Administrator Forum 
Posty: 1663
Rejestracja: 18 sie 2008, 13:57
Lokalizacja: Polska
Kontakt:

Post autor: kuba11100 » 19 wrz 2010, 19:20

Pozdrawiam,
kuba11100

Strefa KaMMirror misji

ezio
Użytkownik Forum
Posty: 4
Rejestracja: 17 wrz 2010, 14:09

Post autor: ezio » 21 wrz 2010, 11:25

nie działa mi nie ma nikogo w sieci a kiedy zaczną łaskawie działać te serwery

Awatar użytkownika
Michailoff
Moderator
Posty: 933
Rejestracja: 15 paź 2005, 11:05
Lokalizacja: Kraków

Post autor: Michailoff » 21 wrz 2010, 16:06

Serwery NetGames nie działają od jakichś 10 lat - i więcej działać nie będą, a już na pewno nie dla gry Knights and Merchants. TSK do ściągnięcia jest bodajże na stronie, do sieci nadaje się wersja 1.30, względnie 1.32 (chociaż tutaj można mieć wątpliwości - ten patch więcej schrzanił, niż naprawił). Za to TPR absolutnie się nie nadaje do gry przez sieć - czasem nawet misje taktyczne na mniejszej mapie wywala, o normalnej grze z rozbudową nie mówiąc (poza tym - ta jest długa, toporna i ogranicza się do jednej wielkiej bitwy, bądź szybkiego "żołdak rusha" po 20 minutach gry).

Co do samego umawiania się na grę sieciową - trzeba to zrobić uprzednio posługując się dowolnym medium komunikacji z chętnymi graczami - również ta funkcja jest dostępna na tym forum. Potrzebny może być program Hamachi, o nim więcej w poradniku.

Myślę, że wszystkie problemy rozwiązane w tym temacie i można go zamknąć, chyba że autor ma jeszcze jakieś pytania.
Crimson (king) Michailoff

ezio
Użytkownik Forum
Posty: 4
Rejestracja: 17 wrz 2010, 14:09

Post autor: ezio » 21 wrz 2010, 19:07

ściągnąłem sobie hamhai.Co robi ten hamhai? ostatnie pytanie i można zamknąć temat

kuba11100
Administrator Forum 
Administrator Forum 
Posty: 1663
Rejestracja: 18 sie 2008, 13:57
Lokalizacja: Polska
Kontakt:

Post autor: kuba11100 » 21 wrz 2010, 20:04

W dużym skrócie: Wirtualną sieć prywatną (VPN), żeby można było grać pomimo ograniczeń narzucanych przez dostawcę internetu lub router. Po stworzeniu takiej sieci (z własną nazwą i hasłem) dajesz dane do podłączenia się dla drugiej osoby (nazwa sieci, hasło, adres IP VPN-u), a następnie łączycie się poprzez opcję połączenia TCP/IP.
Pozdrawiam,
kuba11100

Strefa KaMMirror misji

ODPOWIEDZ