Misje w pierwszej kampani

Masz problem z grą? Napisz o tym, postaramy się go rozwiązać! (Nie dotyczy problemów z rozgrywką!)

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
laufes
Użytkownik Forum
Posty: 41
Rejestracja: 20 paź 2010, 19:37
Lokalizacja: Wrocław
Kontakt:

Misje w pierwszej kampani

Post autor: laufes » 20 paź 2010, 19:50

Witam
Daawno temu, gdy byłem jeszcze mniejszy niźli teraz, dostałem Knights and Merchants the Peasant Rebelion ver 1.53
Wszystko było dobrze, gdyby nie jeden feler. Cała kampania The shadow kingdom jest zepsuta. Tzn. nie cała, ale większość
np. misja 4 wygląda tak samo jak misja 4 z peasant rebelion.(A przecież w oryginale zaczynałeś z małą wioską i broniłeś mostu przed wrogiem)
Tak samo misja piąta (w oryginale miałeś sojusznika, a wróg miał bazę, do której przechodziło się przez bagna.

Zauważyłem, że mam wszystkie pliki MAP starej kampanii(tylko nie są używane). Nie mam jednak pliku DAT Jeśli ktoś ma działające pliki DAT kampanii The shadow Kingdom. To może je prześle na magmich@op.pl
Laufes

Edit: Dodam jeszcze, że mam błąd polegający na tym, że jak wyjdę z gry, a potem wczytam "sejwa" to przeciwnik przestaje budować nowe budynki. Dzieje się tak w przypadku kampanii jak i misji pojedynczych
Czy ten błąd naprawia jakiś patch?

Kolejnym błędem jest gra sieciowa. Gdy gram przez LAN to co innego wyświetla się na jednym komputerze, a co innego na drugim. Tzn. U mnie przeżył oddział pikinierów i wysyłam go do niszczenia wioski, a drugi gracz nie widzi tych pikinierów, bo widział jak niszczy go oddział jego kuszników.

Awatar użytkownika
rageman96
Użytkownik Forum
Posty: 6
Rejestracja: 10 paź 2010, 15:28

Post autor: rageman96 » 20 paź 2010, 20:19

http://www.knights.sztab.com/forum/viewtopic.php?t=694
Najlepiej pobierz grę stąd.
Wgraj SR3; będzie gdzieś na forum, poszukaj.
Co do gry sieciowej to ściągnij KaM TSK bez żadnych patche i wszystko powinno działać
8-)

kuba11100
Administrator Forum 
Administrator Forum 
Posty: 1663
Rejestracja: 18 sie 2008, 13:57
Lokalizacja: Polska
Kontakt:

Post autor: kuba11100 » 21 paź 2010, 15:32

Wszystko jest w przyklejonym FAQ w tym dziale, poza tym poprzednik już odpowiedział (a z tą rozbudową to wczytaj zapis dwa razy).
Ostatnio zmieniony 21 paź 2010, 18:19 przez kuba11100, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrawiam,
kuba11100

Strefa KaMMirror misji

Awatar użytkownika
laufes
Użytkownik Forum
Posty: 41
Rejestracja: 20 paź 2010, 19:37
Lokalizacja: Wrocław
Kontakt:

Post autor: laufes » 21 paź 2010, 16:02

Ściągnąłem obie części. Zainstalowałem pierwszą, jednak kiedy próbuje instalować drugą to wyświetla mi się błąd, że muszę rozpocząć wypakowywanie od pierwszego woluminu, mimo że pierwszy już wypakowałem. Jak zainstalować drugą część?

kuba11100
Administrator Forum 
Administrator Forum 
Posty: 1663
Rejestracja: 18 sie 2008, 13:57
Lokalizacja: Polska
Kontakt:

Post autor: kuba11100 » 21 paź 2010, 18:20

Ściągając dzielone archiwum wystarczy wypakować pierwszą część, reszta łączy się sama.
Pozdrawiam,
kuba11100

Strefa KaMMirror misji

Awatar użytkownika
laufes
Użytkownik Forum
Posty: 41
Rejestracja: 20 paź 2010, 19:37
Lokalizacja: Wrocław
Kontakt:

Post autor: laufes » 21 paź 2010, 20:20

Niestety ściągnięta wersja TPR też ma zepsute misje pierwszej kampanii. Dlatego zrobiłem tak:
Ściągnąłem K&M TSK, a następnie zamieniłem pliki DAT misji pierwszej kampanii. Dzięki temu znów grając w pierwszą kampanię w TPR w trzeciej misji ruszam 2 oddziałami toporników i 3 łuczników, a nie włóczęgami, wojownikami i procarzami. W 4 misji zaczynam z wioską i atakuję przez most syna-barona.

Swoją drogą przeglądając mapy w edytorze zauważyłem, że w TSK znajdują się wszystkie mapy, które były użyte tylko w TPR, a nie były użyte w TSK. I np. w misji 4 TPR idąc na południe możemy zobaczyć wioskę innego gracza.
Kampania inwazja barbarzyńców. kliknij tutaj
www.youtube.com/user/laufesty - Kanał P.M. Teamu na Youtube.
Obrazek

kuba11100
Administrator Forum 
Administrator Forum 
Posty: 1663
Rejestracja: 18 sie 2008, 13:57
Lokalizacja: Polska
Kontakt:

Post autor: kuba11100 » 21 paź 2010, 20:28

Na litość, już mówiliśmy - ściągnij patcha (SR2 lub SR3, różnice opisałem w FAQ), z taką podmianą można było się męczyć przed pierwszymi patch packami - stare wersje mają tendencje do okropnie częstego sypania się pod XP. Skąd? Download ze strony głównej, temat w "Działalności Fanów", FAQ, czy gdzie tam jeszcze.

Wioska w 4 TPR jest wszystkim znana, a TSK raczej nie zawiera wszystkich misji TPR - w końcu bez przeróbek w pliku misji lub podmiany paru plików gier nie są one kompatybilne (wstecz). Jest tam na pewno pełna mapa z wprowadzenia (które w pełnej wersji jest okrojone) i bardzo podobna do misji 8 TPR (któreś demo miało misję właśnie na tej mapie), no i ukryty samouczek z samą walką. Innych nie widziałem.
Pozdrawiam,
kuba11100

Strefa KaMMirror misji

Awatar użytkownika
Diuk Volpe
Użytkownik Forum
Posty: 15
Rejestracja: 31 sie 2010, 00:03
Lokalizacja: Camelot
Kontakt:

Post autor: Diuk Volpe » 23 paź 2010, 19:43

Nie Shadow, tylko Shattered. :P :)
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Awatar użytkownika
laufes
Użytkownik Forum
Posty: 41
Rejestracja: 20 paź 2010, 19:37
Lokalizacja: Wrocław
Kontakt:

Post autor: laufes » 24 paź 2010, 17:15

Już wszystko w porządku. Dzięki za pomoc.

@Diuk Volpe
E.. literówka. ;)
Kampania inwazja barbarzyńców. kliknij tutaj
www.youtube.com/user/laufesty - Kanał P.M. Teamu na Youtube.
Obrazek

Awatar użytkownika
Gogoud
Użytkownik Forum
Posty: 884
Rejestracja: 08 paź 2008, 20:38
Lokalizacja: Polska

Post autor: Gogoud » 24 paź 2010, 22:26

laufes pisze:E... literówka. ;)
Nazwałbym ją "literówką" roku :D
KaM TCK - poprowadź rebeliantów ku lepszej przyszłości!
Link do kampanii
Trailer na YouTube

ODPOWIEDZ