Patch sr3 beta 7- PROBLEM

Masz problem z grą? Napisz o tym, postaramy się go rozwiązać! (Nie dotyczy problemów z rozgrywką!)

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

Ravkis
Użytkownik Forum
Posty: 4
Rejestracja: 03 lut 2011, 14:20

Patch sr3 beta 7- PROBLEM

Post autor: Ravkis » 03 lut 2011, 15:34

Witam serdecznie,
Przejrzałem forum bardzo dokładnie, przeczytałem ponad setke postów itp. Może ktoś jest w stanie mi pomóc?
Problem polega na zainstalowaniu patcha sr3b7. Gdy chce go zainstalować wyskakuje błąd, że albo nie mam zainstalowanej gry albo występuje inna wersja językowa. W jednym z postów Kuba sugerował żeby zmienić rejestr. Dokładnie tak uczyniłem (mam nadzieje że poprawnie to zrobiłem) dokładniej wyszło mi coś takiego: http://img831.imageshack.us/i/rejestrgra.jpg/
Byłem przekonany, że patch się zainstaluje, jednak znowu wyskoczył ten sam błąd (chyba, że coś pogrzebałem nie tak z rejestrem, albo ścieżka gry jest jakoś inaczej ale mam ją zapisaną tak "C:\Program Files\Km TPR"). Gre muszę mieć w wersji polskiej, bo wszystkie napisy itp są po polsku, a samą gre ściągnąłem również z forum (2 pliki rar).
Wcześniej próbowałem zainstalować sr2 i też nie udało mi się dopiero z rozszerzeniem zip. Ale najbardziej mi zależy na wersji beta7, może rozwiązaniem jest by ktoś spakował beta7 tak jak sr2 (tak by nie ingerować w rejestry)?
Mam nadzieje, że ktoś podpowie co można zrobić, bo szlak mnie trafia, że wszyscy cieszą się beta7 tylko ja nie mogę.
ps. Mam windows xp, gra mi działa z sr2, teraz sciągnałem beta6 (plik rar) też działa, oczywiście rozumiem, że żeby beta7 działała muszę usunąć beta6...

kuba11100
Administrator Forum 
Administrator Forum 
Posty: 1663
Rejestracja: 18 sie 2008, 13:57
Lokalizacja: Polska
Kontakt:

Post autor: kuba11100 » 03 lut 2011, 20:43

Zgodnie z życzeniem, przepakowane pliki patcha (w formacie 7-Zipa) - podzielone, bo mój host nie zezwala na duże pliki:
http://kuba11100.c0.pl/kam/patches/sr3b7_files.7z.001
http://kuba11100.c0.pl/kam/patches/sr3b7_files.7z.002
http://kuba11100.c0.pl/kam/patches/sr3b7_files.7z.003
http://kuba11100.c0.pl/kam/patches/sr3b7_files.7z.004
http://kuba11100.c0.pl/kam/patches/sr3b7_files.7z.005
http://kuba11100.c0.pl/kam/patches/sr3b7_files.7z.006
http://kuba11100.c0.pl/kam/patches/sr3b7_files.7z.007
http://kuba11100.c0.pl/kam/patches/sr3b7_files.7z.008

Jeśli wgrałeś już betę 6 i nie wykasowałeś, nie musisz czytać dalej - tam jest gotowy plik wsadowy odwalający całą robotę za Ciebie. Jak już, to może zainteresować Cię wspomniany tam High quality music patch - nie muszę chyba opisywać, co robi ;-).

SR3 zmienia strukturę w katalogu songs - najlepiej przenieś go wcześniej w bezpieczne miejsce. Żeby nie bawić się zbytnio w ręczną zmianę nazw, polecam wgrać High quality music patch:
http://lewin.namsys.com.au/kam/mirror/d ... _music.exe
Prawdopodobnie nie ma on kopii 4 nowych kawałków z TPR - jeśli to potwierdzisz, będziesz je musiał ręcznie przywrócić z przeniesionego katalogu. Zmieniają się także ich numery:
00 -> 01
01 -> 20
04 -> 21
13 -> 22

O innych zmianach mi nie wiadomo - daj znać, jeśli coś nadal będzie nie tak.
Pozdrawiam,
kuba11100

Strefa KaMMirror misji

Ravkis
Użytkownik Forum
Posty: 4
Rejestracja: 03 lut 2011, 14:20

Post autor: Ravkis » 04 lut 2011, 08:49

Dzięki Kuba za szybką odpowiedź :)
Tak zainstalowałem bete 6 (plik rar oczywiście). Nie jestem pewny czy dobrze Ciebie zrozumiałem, a nie chce nic namieszać więc wolę się zapytać przed pobraniem i instalacją (oby pomyślną) bety7.
1. Rozumiem że mam bete 6 najpierw skasować?
2. High quality music patch jest w becie 7? czy mam go pobrać? swoją drogą może być to ciekawe :)
3. Jeżeli zainstaluje bete7 mogę skopiować plik save z bety 6 i wgrać go do katalogu z grą, czy jednak należy zaczynać od nowa xP?
Jeszcze raz Ci bardzo dziękuje za pomoc, mam nadzieje, że już dzisiaj pogram sobie na b7 :D
Pozdrawiam!

kuba11100
Administrator Forum 
Administrator Forum 
Posty: 1663
Rejestracja: 18 sie 2008, 13:57
Lokalizacja: Polska
Kontakt:

Post autor: kuba11100 » 04 lut 2011, 19:35

Na PW wydaje się, że ogarnąłeś, ale i tak odpowiem, może będą inni potrzebujący:
1. W tym przypadku nie musisz.
2. Trzeba go pobrać osobno.
3. Nie musisz kasować, ale wznawiając z nich grę do końca tej jednej misji będziesz grał ze starymi błędami - dopiero wygrana i przejście do następnej misji lub zakończenie i ponowne jej rozpoczęcie da grę z naprawionymi błędami.
Pozdrawiam,
kuba11100

Strefa KaMMirror misji

Ravkis
Użytkownik Forum
Posty: 4
Rejestracja: 03 lut 2011, 14:20

Post autor: Ravkis » 04 lut 2011, 23:34

Tak udało się, wszystko wydaję się działać jak powinno ;)
Jeszcze raz wielkie dzięki, mam nadzieje, że inni również z tego skorzystają!
Pozdrawiam ;)

Awatar użytkownika
Joker
Użytkownik Forum
Posty: 784
Rejestracja: 02 mar 2009, 12:51
Lokalizacja: Lubin
Kontakt:

Post autor: Joker » 05 lut 2011, 12:28

Tzn. Jak? Też chcę zainstalować te beta7 lecz nie wiem od czego zacząć...
Pobrałem, mam ten sam błąd. Jaki rejestr? Nie wiem jak, gdzie, co wejść! :D

kuba11100
Administrator Forum 
Administrator Forum 
Posty: 1663
Rejestracja: 18 sie 2008, 13:57
Lokalizacja: Polska
Kontakt:

Post autor: kuba11100 » 05 lut 2011, 12:46

Co robić masz podane tutaj, edytor rejestru uruchamia się poleceniem regedit (w start -> uruchom).
Pozdrawiam,
kuba11100

Strefa KaMMirror misji

Ravkis
Użytkownik Forum
Posty: 4
Rejestracja: 03 lut 2011, 14:20

Post autor: Ravkis » 05 lut 2011, 12:57

Siemka Joker,
Jeżeli pobrałeś te pliki i znajdują się w folderze z grą, to zostało Ci z "files.7z.001" wypakować pliki. Pojawi Ci się nowy folder i wszystkie pliki z tego folderu przenieś do katalogu z grą. Pozostałe "files.7z.002 do 008" zostawiasz w spokoju. Odpal gre i zobacz czy masz w górnym prawym rogu bete 7 ;)
Ściągnij sobie również od Kuby high quality music patch.
Co do rejestrów to nic nie musisz z nimi robić, ten temat jest tutaj nie istotny. A i jeszcze jedno, żeby rozpakować plik "files.7z.001" potrzebujesz program, ja mam 7-zip. Wtedy kilkasz prawym na ten plik i masz tam "7-zip" - wypakuj tutaj i pojawi Ci sie wspomniany wyżej folder :)
Mam nadzieje, że uda Ci się, daj znać jak sobie poradziłeś:)
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Joker
Użytkownik Forum
Posty: 784
Rejestracja: 02 mar 2009, 12:51
Lokalizacja: Lubin
Kontakt:

Post autor: Joker » 05 lut 2011, 13:31

Dzięki za wszystko! Jest ok. :]

Awatar użytkownika
kamtpr
Użytkownik Forum
Posty: 98
Rejestracja: 11 cze 2009, 13:43
Lokalizacja: Szczecin

Post autor: kamtpr » 22 kwie 2011, 17:22

Prosze Was o pomoc, bo sciagnalem te pliki w formacie ZIP i nie wiem co dalej z tym zrobic, jesli ktos moglby krok po kroku. (Wyskakuje mi blad ze nie mozna otworzyc tego pierwszego pliku jako archiwum)

ODPOWIEDZ