Crash w 14 misji TSK (SR3 beta 7)

Masz problem z grą? Napisz o tym, postaramy się go rozwiązać! (Nie dotyczy problemów z rozgrywką!)

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

ODPOWIEDZ
MantroX
Użytkownik Forum
Posty: 2
Rejestracja: 14 lut 2011, 21:58
Lokalizacja: lol

Crash w 14 misji TSK (SR3 beta 7)

Post autor: MantroX » 14 lut 2011, 22:09

Witam wszystkich użytkowników. Otóż mam dość wkurzający problem - w misji 14 TSK, gdy gram wg poradnika "jak jednym koniem świat zwojowano" i oczekuję spokojnie na śmierć moich wrogów, gra się wysypuje. Następuje to zawsze w tym samym momencie, gdy z głodu ginie kilka oddziałów wroga jednocześnie. Wielokrotne wczytywanie nie pomaga, nie ma też znaczenia, czy przyspieszam czas, czy nie. Mój system to WinXP, poza tą misją gra sypała mi się może dwa razy w losowych miejscach. Miał ktoś podobny problem?

Awatar użytkownika
krzychu26
Użytkownik Forum
Posty: 548
Rejestracja: 28 lis 2007, 20:12
Lokalizacja: Rumia
Kontakt:

Post autor: krzychu26 » 14 lut 2011, 22:41

A patcha zainstalowane masz?
Obrazek

Obrazek

kurzel131
Użytkownik Forum
Posty: 393
Rejestracja: 12 kwie 2009, 18:08
Kontakt:

Post autor: kurzel131 » 14 lut 2011, 23:38

Patch moglby pomoc, a jak nie to szukaj save albo graj na piechote bez niszczenia gospody albo zniszcz spichlez ew warownie;p.P.

kuba11100
Administrator Forum 
Administrator Forum 
Posty: 1663
Rejestracja: 18 sie 2008, 13:57
Lokalizacja: Polska
Kontakt:

Post autor: kuba11100 » 15 lut 2011, 11:14

Napisał wyraźnie, że ma patcha.

Mówisz o wielokrotnym wczytywaniu - jeśli zwiecha zdarza się dokładnie w tym samym momencie, często trzeba zaczynać misję od nowa (przycisk "Powtórz misję").
Pozdrawiam,
kuba11100

Strefa KaMMirror misji

MantroX
Użytkownik Forum
Posty: 2
Rejestracja: 14 lut 2011, 21:58
Lokalizacja: lol

Post autor: MantroX » 15 lut 2011, 11:35

No nic, myślałem, że może ktoś miał podobny problem i jakoś go rozwiązał. To tym dziwniejsze, że wcześniej eksperymentowałem ze śmiercią głodową w misji taktycznej i nie było problemu - ginące jednocześnie oddziały nie powodowały błędów. Zacznę od nowa, albo po prostu przejdę do następnej misji ;]

Awatar użytkownika
laufes
Użytkownik Forum
Posty: 41
Rejestracja: 20 paź 2010, 19:37
Lokalizacja: Wrocław
Kontakt:

Post autor: laufes » 15 lut 2011, 13:20

Cheater bu.... :P Dobra. Żartowałem. Też kiedyś miałem takie błędy, że gra wywalała do systemu, jeśli jeden, określony piechur z lancą zginął od wieży obronnej. Wczytywałem grę, a on znowu lezie pod tę wieżę i przez swoją śmierć wywala mnie do systemu. Pomogło tylko wtedy, gdy ruszyłem tam swoim oddziałem, który zginął od kamieni z wież obronnych, a samotny piechur z lancą mógł bezpiecznie przejść dalej i zginąć od wrogiego miecza. Wtedy dopiero gra była zadowolona z jego śmierci i nie wywaliła mnie do pulpitu.
Kampania inwazja barbarzyńców. kliknij tutaj
www.youtube.com/user/laufesty - Kanał P.M. Teamu na Youtube.
Obrazek

Awatar użytkownika
Michailoff
Moderator
Posty: 933
Rejestracja: 15 paź 2005, 11:05
Lokalizacja: Kraków

Post autor: Michailoff » 17 lut 2011, 18:50

Owszem, często miewam podobny problem w misji zwłaszcza 14 TSK i 4 TPR. W innych mi się nie zdarzało. Jak piszą koledzy - jedyną radą jest restart misji, ew. ominięcie tejże poprzez kod (skoro i tak już masz zniszczonych wszystkich budowniczych i pomocników przed szkołami... misja zrobiona, bo prędzej, czy później i tak ty/twój sojusznik dokończyłby dzieła zniszczenia).
Crimson (king) Michailoff

ODPOWIEDZ