Nietypowy problem z grą KaM: TPR

Masz problem z grą? Napisz o tym, postaramy się go rozwiązać! (Nie dotyczy problemów z rozgrywką!)

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Karol
Użytkownik Forum
Posty: 58
Rejestracja: 14 lis 2009, 19:20
Lokalizacja: Kosierz

Nietypowy problem z grą KaM: TPR

Post autor: Karol » 03 maja 2011, 23:12

Cześć Wam :) Jak Majówka minęła ? Jak super to fajnie :)
Zwracam się do Was o pomoc, bo Ja też potrzebuję.
To dość nietypowy błąd, bug albo co innego. Mam Asusa K501P-SX097
zainstalowany Windows 7, procesor Celeron (R) Dual-Core T3300 2.00 GHz 2.00 GB karta dźwiękowa zapewne Akcelerator 3D i mały problem z ustawieniem poprawnej działalności gry. KaM: TPR ma dodatkowo zainstalowany Patch i SR3 standard :) Włączam filmiki bez problemu działają, mysz się zacina menu główne działa bez zarzutów, muzyka tak samo. I jeśli coś włączam to się zacina bodajże gra kolorów, jakby brakowało parę odcieni, mysz się zacina, chwilę gram i zaraz zacina się :( Sprawdziłem i najlepszym ustawienie jest u mnie Windows XP inne nie dadzą rady. Czy ktoś ma pomysł na to ? Jak co dziękuję :) Pozdrawiam HEJ FALUBAZ :)

kuba11100
Administrator Forum 
Administrator Forum 
Posty: 1663
Rejestracja: 18 sie 2008, 13:57
Lokalizacja: Polska
Kontakt:

Post autor: kuba11100 » 04 maja 2011, 09:52

Jeśli odpalałeś instalator w trybie zgodności z Windowsem XP, to musisz dodatkowo ściągnąć ddraw.dll - bo ten wgrywa się tylko wtedy, gdy wykryje Vistę lub coś nowszego.
Pozdrawiam,
kuba11100

Strefa KaMMirror misji

Awatar użytkownika
Karol
Użytkownik Forum
Posty: 58
Rejestracja: 14 lis 2009, 19:20
Lokalizacja: Kosierz

Post autor: Karol » 05 maja 2011, 19:37

Dzięki Kuba :) Spróbuję i jak wejdzie to napisze tutaj, abyś to wywalił tylko miejsce zajmuję więc spróbuję :)

Awatar użytkownika
Karol
Użytkownik Forum
Posty: 58
Rejestracja: 14 lis 2009, 19:20
Lokalizacja: Kosierz

Post autor: Karol » 15 maja 2011, 14:27

Dzięki Kuba :) Działa bez zarzutów no to teraz czeka mnie trudniejsza wersja TPR tamtą też przeszedłem, bez żadnych dodatków i poprawek w grze tylko plik save dorobiłem potrzebny był :) Możesz usunąć ten temat :)

Awatar użytkownika
Phoenix_PL
Użytkownik Forum
Posty: 68
Rejestracja: 08 sty 2011, 18:00

Post autor: Phoenix_PL » 21 maja 2011, 13:22

Jak powyżej, ddraw.dll, i jakby się problemy powtarzały, to wyłączaj proces explorer.exe (przywraca się go włączając Menadżera Zadań, i w zakładce Uruchom... wpisując explorer.exe).
Woot...
Powracam ^^

ODPOWIEDZ