KAM TPR problem z 1 misją

Masz problem z grą? Napisz o tym, postaramy się go rozwiązać! (Nie dotyczy problemów z rozgrywką!)

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Rilam
Użytkownik Forum
Posty: 3
Rejestracja: 25 lip 2011, 22:11

KAM TPR problem z 1 misją

Post autor: Rilam » 25 lip 2011, 22:14

Witam!
Mam problem. W pierwszej misji rekruci nie chcą iść po wytrenowaniu do warowni tylko stoją z znakami zapytania przed szkołą. Raz na jakiś czas jakiś zawlecze swe cielsko do warowni, ale to za mało by w odpowiednim czasie wyszkolić odpowiednią liczbę żołnierzy (Wracam do gry po baaaardzo długim okresie rozstania, a w dodatek gram pierwszy raz).

EDIT:
Dobra znalazłem w sumie przez przypadek w czym problem. Pobawię się w taktykę tym bardziej, ze raz tylko kilku piechurów zostąło przeciwnikowi.

EDIT2:
Misja okazała się łatwiejsza niż myślałem. Szybko wyszkoliłem 9 ciężkozbrojnych konnych rycerzy i dzięki temu dość łątwo wygrałem. Potem doszkoliłem tylko dodatkowych halabardników i misja poszła sprawnie, a mi pozostało całkiem sporo wojska.

Kheli
Administrator Forum
Administrator Forum
Posty: 3391
Rejestracja: 03 wrz 2005, 11:20
Lokalizacja: Gdańsk
Kontakt:

Post autor: Kheli » 26 lip 2011, 16:58

Czasami bywa tak - niekoniecznie w misji pierwszej TPR - że gra potrzebuje odpowiedniego rozpędzenia, więc rekruci zdążać do warowni będą wyłącznie pojedynczo. Głównie, gdy na początku misji mamy już grupkę przyszłych żołnierzy umieszczoną w mieście. W późniejszych fazach gry każdy wyszkolony w szkole od razu skieruje się ku budynkowi swego przeznaczenia. Niekiedy jest to zdecydowanie nie na rękę, a tempo właściwych szkoleń żołnierzy przeraża. Ciekawi mnie natomiast, czym to w zasadzie jest powodowane.

kuba11100
Administrator Forum 
Administrator Forum 
Posty: 1663
Rejestracja: 18 sie 2008, 13:57
Lokalizacja: Polska
Kontakt:

Post autor: kuba11100 » 26 lip 2011, 17:11

Pewnie sposób działania kolejki, dla warowni jest podobny jak do innych budynków i dlatego zazwyczaj idzie do niej tylko jeden rekrut jednocześnie. Dzieje się też tak zawsze, gdy warownia jest z dala od szkoły (np. misja 5 TSK).
Pozdrawiam,
kuba11100

Strefa KaMMirror misji

Kheli
Administrator Forum
Administrator Forum
Posty: 3391
Rejestracja: 03 wrz 2005, 11:20
Lokalizacja: Gdańsk
Kontakt:

Post autor: Kheli » 26 lip 2011, 17:43

Grając w misję Gogounda pojedynczy chód rekrutów do warowni z czasem się zmienił. Mimo tej samej odległości. Jakby coś się odblokowało w nich. Ta sytuacja nie ma stałego trwania. Później są gotowi iść hurtem.

Awatar użytkownika
Gogoud
Użytkownik Forum
Posty: 884
Rejestracja: 08 paź 2008, 20:38
Lokalizacja: Polska

Post autor: Gogoud » 27 lip 2011, 16:48

A to Ci ciekawe, ale prawdziwe. Ja się z tym jednak baaardzo rzadko spotykałem. Ale fakt, coś ich czasem odblokowuje.
KaM TCK - poprowadź rebeliantów ku lepszej przyszłości!
Link do kampanii
Trailer na YouTube

Awatar użytkownika
Rycerz
Użytkownik Forum
Posty: 29
Rejestracja: 18 sie 2010, 15:48

Post autor: Rycerz » 28 lip 2011, 10:27

Raz też tak miałem :mrgreen:
Kampania: Tajemnicza Wyspa
Mapa 10% Skrypty 0%

Awatar użytkownika
Lancetnik
Użytkownik Forum
Posty: 143
Rejestracja: 01 lip 2011, 18:15
Lokalizacja: Konin
Kontakt:

Post autor: Lancetnik » 28 lip 2011, 10:46

Wiem chyba o co ci chodzi. Rekruty chodzą pojedynczo, co? Tak jak w kampanii TCK w 4 misji. :arrow: :?:
Chyba, że jeszcze nie grałeś, co? Ale ogólnie to zdarza się w każdej misji, myślę, że to nie do naprawienia bug. :(

Rilam
Użytkownik Forum
Posty: 3
Rejestracja: 25 lip 2011, 22:11

Post autor: Rilam » 29 lip 2011, 17:30

Witam ponownie, by nie zaśmiecać forum napiszę w tym temacie. Jestem w misji 6. (początkowo bronimy dodatkowego spichrza). Rozwaliłem dwóch przeciwników i się rozbudowuję. Tylko przez nieuwagę skończył mi się kamień i jestem w słabej sytuacji. Właśnie miałem zamiar budować kopalnie do złota, żelaza i węgla jednak przez nieuwagę skończył mi się kamień. I nie mam jak go zdobyć. Nie chcę używać kodu bo doda mi 10 jednostek wszystkich towarów, a to ułatwi grę zbyt mocno. Chcę tylko dodać z 50 kamienia by móc wybudować kawałek dalej nowy kamieniołom. Czy da się jakoś edytowac save?

Kheli
Administrator Forum
Administrator Forum
Posty: 3391
Rejestracja: 03 wrz 2005, 11:20
Lokalizacja: Gdańsk
Kontakt:

Post autor: Kheli » 29 lip 2011, 18:19

Edytować się nie da. Możesz zacząć od nowa. Jeżeli szkoda Tobie czasu dotychczasowej rozgrywki oraz zależy na kontynuowaniu po poradzeniu sobie z lekkim niedoborem surowców, może jednak wpisanie kodu niekoniecznie będzie ułatwieniem? Dziesięć sztuk węgla, kamienia, desek, jakichkolwiek rud, nie zbawi ani umocni Ciebie przesadnie, a najpewniej pomoże wykaraskać się z aktualnego problemu. Wzniesioną najbliżej spichlerza warownię, zaraz po zaopatrzeniu jej we wszystkie zdobyte na kodach przedmioty i zwierzęta, możesz najprościej w świecie zburzyć, by zarabiać na ekwipunek standardowymi metodami. Mając na względzie tak nikłą ilość kamienia, koniecznie - o ile jakiekolwiek jego pokłady są jeszcze na mapie - postaraj się dokopać do najodleglejszych złóż (technika darmowych kawałów ulic przy wznoszeniu prowizorycznych placów budowy). Sytuacja staje się patowa, jeżeli caluteńki kamień zdążył już z mapy zniknąć.

Rilam
Użytkownik Forum
Posty: 3
Rejestracja: 25 lip 2011, 22:11

Post autor: Rilam » 29 lip 2011, 23:28

Kamień jeszcze jest choć daleko. W sumie nie znałem tego tej metody z darmowymi ulicami, ale wykorzystam. Dzięki za radę jakoś sobie z tym poradzę, bo szkoda zaczynać od nowa.

ODPOWIEDZ