1024x786 + w TSK i b szybkie przesuwanie mapy

Masz problem z grą? Napisz o tym, postaramy się go rozwiązać! (Nie dotyczy problemów z rozgrywką!)

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

Flagg
Użytkownik Forum
Posty: 6
Rejestracja: 05 maja 2011, 12:46

1024x786 + w TSK i b szybkie przesuwanie mapy

Post autor: Flagg » 13 gru 2011, 21:46

Mam pytanie, czy w pierwszej części gry można ustawić rozdzielczość większą niż dwie początkowe do wyboru przez menu (800x600 lub 1024x786)? Moim problemem jest fakt, że mapa przesuwa mi się w zbyt szybkim tempie. Strzałkami, przy dosłownie muśnięciu klawisza jako tako udaje mi się przesunąć o niewielki obszar, ale myszką jest mega - dotknę krawędzi ekranu i już jestem na drugim końcu mapy.
Może oprócz regulacji prędkości myszy (która nic nie daje) jest też regulacja prędkości przesuwania mapy?

Awatar użytkownika
janosiczek
Użytkownik Forum
Posty: 698
Rejestracja: 05 paź 2011, 10:03

Post autor: janosiczek » 13 gru 2011, 22:23

W kam Remake możesz mieć rozdzielczość nawet 1900x1200 i nie ma żadnego problemu z przesuwaniem mapy.
Na forum jest link do najnowszej wersji.

co do pytania czy w pierwszej części można, nie można.

Awatar użytkownika
krzychu26
Użytkownik Forum
Posty: 548
Rejestracja: 28 lis 2007, 20:12
Lokalizacja: Rumia
Kontakt:

Post autor: krzychu26 » 13 gru 2011, 22:45

janosiczek pisze:W kam Remake możesz mieć rozdzielczość nawet 1900x1200 i nie ma żadnego problemu z przesuwaniem mapy.
Na forum jest link do najnowszej wersji.

co do pytania czy w pierwszej części można, nie można.
Tyle że remake to całkiem inna bajka.
Obrazek

Obrazek

kuba11100
Administrator Forum 
Administrator Forum 
Posty: 1663
Rejestracja: 18 sie 2008, 13:57
Lokalizacja: Polska
Kontakt:

Post autor: kuba11100 » 14 gru 2011, 13:45

Nie zmienisz rozdzielczości, nie wyregulujesz prędkości przesuwania mapy. Możesz niby spróbować zmieniony ddraw.dll wgrać (Windows Vista/7 fix), czasami trochę to spowalnia, ale z kolei wtedy nie zagrasz przez sieć.
Pozdrawiam,
kuba11100

Strefa KaMMirror misji

Flagg
Użytkownik Forum
Posty: 6
Rejestracja: 05 maja 2011, 12:46

Post autor: Flagg » 14 gru 2011, 19:02

Dzięki sprawdzę tan remake. A w sieci i tak nie grywam.. choć może dużo tracę?

Awatar użytkownika
Sir Feliks
Użytkownik Forum
Posty: 739
Rejestracja: 03 sie 2009, 02:43
Lokalizacja: Poznań
Kontakt:

Post autor: Sir Feliks » 14 gru 2011, 19:11

odpal Remake i zagraj z innymi w sieci. Bardzo sympatycznie się gra z Czechami ;) Tylko musisz się zastanowić jaki poziom reprezuntujesz jako wódz ;)
http://senrix.pl/ - wkrótce się odrodzi
Biorę się za pisanie książki. Pytajcie, a dam poczytać.
Kampanię "Bitwa o Afirnatil" >kiedyś< zrobię.
http://www.knights.sztab.com/forum/viewtopic.php?t=2067

Awatar użytkownika
robi29
Użytkownik Forum
Posty: 1942
Rejestracja: 20 cze 2007, 14:31
Lokalizacja: Gdynia
Kontakt:

Post autor: robi29 » 14 gru 2011, 21:21

Flagg pisze:Dzięki sprawdzę tan remake. A w sieci i tak nie grywam.. choć może dużo tracę?
Bardzo dużo. Najlepsza zabawa to po sieci. Oczywiście, aby wygrać trzeba mieć duże umiejętności, to nie tak jak ze sztuczną inteligencją, że sobie wciągasz wojsko wroga pod swoje. :P

Buczek
Użytkownik Forum
Posty: 8
Rejestracja: 27 sty 2012, 08:21

Post autor: Buczek » 27 sty 2012, 09:54

Witam mam pytanie czy jest jakakolwiek szansa aby zagrac w KaM pod XP w kampanie bez max skoków w sytuacji kiedy dotykam mysz. Nie da się nic s'targetować. I prosze nie mówcie mi ze tylko 2 osoby w kraju maja ten problem i nie wiedza jak go rozwiązać:):):) Czy Remake pozwala na granie w kampanie? Czy ddrw.dll jest w stanie to zmienic
Czy po spatchowaniu z TSK do TPR tez bedzie mi przeskakiwac obraz?
Zalezy mi na przejsciu kampanii a w pozniejszym etapie gra przez net.
Jesli mi sie to nie uda to chyba płyta wyladuje ponownie na 11 lat lub juz na stale w pudle, a tego bym nie chcial.
Pozdrawiam
Zdegustowany nową zasr.......ą technologią.

kuba11100
Administrator Forum 
Administrator Forum 
Posty: 1663
Rejestracja: 18 sie 2008, 13:57
Lokalizacja: Polska
Kontakt:

Post autor: kuba11100 » 27 sty 2012, 10:12

Buczek pisze:Witam mam pytanie czy jest jakakolwiek szansa aby zagrac w KaM pod XP w kampanie bez max skoków w sytuacji kiedy dotykam mysz. Nie da się nic s'targetować. I prosze nie mówcie mi ze tylko 2 osoby w kraju maja ten problem i nie wiedza jak go rozwiązać:):):)
(...)
Czy ddrw.dll jest w stanie to zmienic
Sam sobie odpowiedziałeś. ddraw.dll poprawi to, lecz nie będzie można wtedy grać przez sieć.
Buczek pisze:Czy po spatchowaniu z TSK do TPR tez bedzie mi przeskakiwac obraz?
Zalezy mi na przejsciu kampanii a w pozniejszym etapie gra przez net.
1. Nie można spatchować TSK do TPR - to dwie odrębne gry.
2. Do naprawieniu błędu w TPR służy ten sam plik, ddraw.dll.
3. TPR nie nadaje się do gry przez sieć (błąd desynchronizacji).
Buczek pisze:Czy Remake pozwala na granie w kampanie?
Pozwala, lecz implementacja AI mocno odbiega od ideału.
Buczek pisze:Zdegustowany nową zasr.......ą technologią.
KaM jest nowy? :lol:

Jeszcze parę uwag na koniec - staraj się pisać starannie i czytelnie (polskie znaki, przecinki, dziwadła "s'targetować", bez wielu emotikon z rzędu, wykropkowanie słowa nie zmienia jego znaczenia).
Pozdrawiam,
kuba11100

Strefa KaMMirror misji

Buczek
Użytkownik Forum
Posty: 8
Rejestracja: 27 sty 2012, 08:21

Post autor: Buczek » 27 sty 2012, 10:31

Dziękuję Kuba za pomoc sorka za błędy, źle zinterpretowalem FAQ w sprawie TSK i TPR. Co do technologi to chodziło mi o to ze wkurza czlowieka to ze chce zagrac w stare gry a nie do konca moze. A KaM jest juz wiekowy jak najbardziej :):):). A Ostatnie pytanko czy ddrw.dll moze byc pomocny w innych grach z tego okresu? np: Corsairs bo tak także miałem ten problem.
Pozdrawiam

ODPOWIEDZ