Błąd przy instalacji KaM Remake !!!

Masz problem z grą? Napisz o tym, postaramy się go rozwiązać! (Nie dotyczy problemów z rozgrywką!)

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

Awatar użytkownika
LukaWaj333
Użytkownik Forum
Posty: 21
Rejestracja: 17 gru 2011, 13:42
Lokalizacja: Wlkp

Błąd przy instalacji KaM Remake !!!

Post autor: LukaWaj333 » 17 gru 2011, 14:47

Przy instalacji KaM Remake na Win 7 pojawia się komunikat: http://imageshack.us/photo/my-images/62/bladab.png/ Oczywiście mam zainstalowaną grę KM TPR i patch SR 2 oraz ddraw.dll żeby można było uruchomić K&M pod Win 7.

Mixons
II Miejsce KaM Ligi Polskiej
II Miejsce KaM Ligi Polskiej
Posty: 216
Rejestracja: 27 kwie 2011, 17:56

Post autor: Mixons » 17 gru 2011, 15:27

A gdzie masz zainstalowaną grę (w jakim folderze) ?

Awatar użytkownika
LukaWaj333
Użytkownik Forum
Posty: 21
Rejestracja: 17 gru 2011, 13:42
Lokalizacja: Wlkp

Post autor: LukaWaj333 » 17 gru 2011, 15:44

d:/K&M TPR/K&M TPR

Awatar użytkownika
woloszek
Użytkownik Forum
Posty: 512
Rejestracja: 03 lip 2011, 17:09

Post autor: woloszek » 17 gru 2011, 21:14

ja mam domyślnie w program files i może KaM (oryginał) tam musi być zainstalowany?

Mixons
II Miejsce KaM Ligi Polskiej
II Miejsce KaM Ligi Polskiej
Posty: 216
Rejestracja: 27 kwie 2011, 17:56

Post autor: Mixons » 17 gru 2011, 22:08

Tak jak powyżej napisał woloszek musisz mieć kam TPR w domyślnym folderze (miałem ten sam problem i gdy przeniosłem kama do innego folderu wszystko działało), a więc o ile się nie mylę w C:\Program Files\Km TPR

Chyba, bo aktualnie nie mogę tego sprawdzić, bo jestem na innym kompie.

//Poprawiłem - kuba11100

Awatar użytkownika
LukaWaj333
Użytkownik Forum
Posty: 21
Rejestracja: 17 gru 2011, 13:42
Lokalizacja: Wlkp

Post autor: LukaWaj333 » 17 gru 2011, 22:43

Niestety, wywala ten sam komunikat. Nic nie daje przeinstalowanie K&M do Program Files na dysku C.

Awatar użytkownika
LukaWaj333
Użytkownik Forum
Posty: 21
Rejestracja: 17 gru 2011, 13:42
Lokalizacja: Wlkp

Post autor: LukaWaj333 » 17 gru 2011, 22:50

Próbowałem zainstalować patcha SR3 b7 do KaM TPR ale tym razem wywala mi taki komunikat: http://imageshack.us/photo/my-images/17/bldkmtpr.png/ . Mam spolszczoną wersję gry ale na pewno ją mam ;) Może istnieje jakiś fix lub patch, który uzna moją grę za istniejącą? Jak poszła wam instalacja KaM Remake pod Windows 7?

Mixons
II Miejsce KaM Ligi Polskiej
II Miejsce KaM Ligi Polskiej
Posty: 216
Rejestracja: 27 kwie 2011, 17:56

Post autor: Mixons » 17 gru 2011, 23:15

Pokaż screen w którym będzie folder w którym się znajduje kam TPR.

Awatar użytkownika
LukaWaj333
Użytkownik Forum
Posty: 21
Rejestracja: 17 gru 2011, 13:42
Lokalizacja: Wlkp

Post autor: LukaWaj333 » 17 gru 2011, 23:18

Zapomniałem dodać kilku ważnych szczegółów. Otóż kilka dni temu bawiłem się edytorami: KaMEdit 0.9 autorstwa Lewina oraz kam editor 0.5 autorstwa Kroma. Wszystkie pobrane ze strony http://knights.sztab.com/download.html
Może te informacje są przydatne, ja już naprawdę nie wiem o co chodzi. Przed patchem SR2 nie miałem zainstalowanego innego patcha. Po zainstalowaniu gry (na nowym kompie z Win 7) musiałem ściągnąć ddraw.dll oraz biblioteki vbrun 6.0 z dobrych programów ( http://www.dobreprogramy.pl/Visual-Basi ... 11435.html ), bo inaczej gra by nie poszła. Oprócz tego ściągnąłem kilka poprawek do gry m.in. Philymasters Mod 0.3 ( http://knights.sztab.com/download/phily ... od_0.3.zip ). I zedytowałem kilka napisów w grze za pomocą LIB File Decoder (wer. 0.8.1) ( http://knights.sztab.com/download/LIBDecoder-0.8.1.zip )

Awatar użytkownika
LukaWaj333
Użytkownik Forum
Posty: 21
Rejestracja: 17 gru 2011, 13:42
Lokalizacja: Wlkp

Post autor: LukaWaj333 » 17 gru 2011, 23:21

screen z folderem w którym się znajduje kam TPR http://imageshack.us/photo/my-images/13/screenzgra.png/

Zablokowany