Błąd przy instalacji KaM Remake !!!

Masz problem z grą? Napisz o tym, postaramy się go rozwiązać! (Nie dotyczy problemów z rozgrywką!)

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

Awatar użytkownika
woloszek
Użytkownik Forum
Posty: 512
Rejestracja: 03 lip 2011, 17:09

Post autor: woloszek » 18 gru 2011, 00:29

widzę, że KaM zainstalowanego masz na dysku D, a windowsa masz na dysku C, zainstaluj może KaM TPR na dysk C domyślnie. Ja tak mam. Jeśli to nie pomoże, to nie wiem.

Awatar użytkownika
LukaWaj333
Użytkownik Forum
Posty: 21
Rejestracja: 17 gru 2011, 13:42
Lokalizacja: Wlkp

Post autor: LukaWaj333 » 18 gru 2011, 10:04

woloszek pisze:widzę, że KaM zainstalowanego masz na dysku D, a windowsa masz na dysku C, zainstaluj może KaM TPR na dysk C domyślnie. Ja tak mam. Jeśli to nie pomoże, to nie wiem.

Niestety, lipa. Cały czas ten sam komunikat.

Awatar użytkownika
janosiczek
Użytkownik Forum
Posty: 698
Rejestracja: 05 paź 2011, 10:03

Post autor: janosiczek » 18 gru 2011, 10:33

Skąd masz tego TPR ? Z jakieś gazety ?
moze byś zainstalował ze w zgodnością z np. win xp ( plik setup)
uruchomił grę zobaczył czy działa jak działa to zainstalować remake,
ja sam posiadam win 64 7 . tpr poszedł, potem kam rekame 2411 oraz póżniej upadate do nowszej wersji i wszystko działa.

dopowiem jeszcze, że mam grę na c i to w niestandardowym folderze: c gry kam !

Awatar użytkownika
LukaWaj333
Użytkownik Forum
Posty: 21
Rejestracja: 17 gru 2011, 13:42
Lokalizacja: Wlkp

Post autor: LukaWaj333 » 18 gru 2011, 10:41

janosiczek pisze:Skąd masz tego TPR ? Z jakieś gazety ?
Gra pobrana. Jeśli dobrze pamiętam to chyba z RapidShare 2 party po 100 mb.

Ściągnięte party --> http://imageshack.us/photo/my-images/151/partydl.png/
Ikona instalatora --> http://imageshack.us/photo/my-images/11 ... atora.png/
Okno instalatora --> http://imageshack.us/photo/my-images/19 ... atora.png/

kuba11100
Administrator Forum 
Administrator Forum 
Posty: 1663
Rejestracja: 18 sie 2008, 13:57
Lokalizacja: Polska
Kontakt:

Post autor: kuba11100 » 18 gru 2011, 12:02

Trafiłeś na jakiś lipny instalator, a właściwie archiwum z dekompresorem w pliku .exe.

Możesz spróbować albo użyć tej samej sztuczki co z instalatorem SR3 (dodanie wpisów do rejestru, poszukaj na forum) albo jeśli masz możliwość to najlepiej po prostu kup oryginał, na gog.com kosztuje tylko 3$ w przecenie.
Pozdrawiam,
kuba11100

Strefa KaMMirror misji

Awatar użytkownika
LukaWaj333
Użytkownik Forum
Posty: 21
Rejestracja: 17 gru 2011, 13:42
Lokalizacja: Wlkp

Post autor: LukaWaj333 » 18 gru 2011, 20:04

kuba11100 pisze:Możesz spróbować albo użyć tej samej sztuczki co z instalatorem SR3 (dodanie wpisów do rejestru, poszukaj na forum)
Skorzystałem z twojej rady, poszukałem, a ponieważ mam ten sam problem z SR3 co z KaM Remake znalazłem temat, w którym rozważany był problem z instalacją SR3. W jednym z postów napisane była, aby usunąć wpis: HKLM\Software\JOYMANIA Entertainment\KnightsandMerchants TPR . Ale tu rozczarowanie. Otóż nie mam tego wpisu w rejestrze. Doradźcie co zrobić, błagam!

Mixons
II Miejsce KaM Ligi Polskiej
II Miejsce KaM Ligi Polskiej
Posty: 216
Rejestracja: 27 kwie 2011, 17:56

Post autor: Mixons » 18 gru 2011, 21:39

Wiesz co, radzę ci usunąć całego KaMa i zainstalować stąd
http://peb.pl/strategiczne-ekonomiczne/ ... 001-a.html

I pamiętaj żeby zainstalować w domyślnym folderze !

kuba11100
Administrator Forum 
Administrator Forum 
Posty: 1663
Rejestracja: 18 sie 2008, 13:57
Lokalizacja: Polska
Kontakt:

Post autor: kuba11100 » 18 gru 2011, 21:46

@LukaWaj333: NIE usunąć, tylko dodać parę kluczy.
http://www.knights.sztab.com/forum/view ... 8007#38007
Od razu mówię, że nie ma gwarancji, że to zadziała na remake (na SR3 - powinno).
Pozdrawiam,
kuba11100

Strefa KaMMirror misji

Awatar użytkownika
LukaWaj333
Użytkownik Forum
Posty: 21
Rejestracja: 17 gru 2011, 13:42
Lokalizacja: Wlkp

Post autor: LukaWaj333 » 19 gru 2011, 20:20

Mixons pisze:Wiesz co, radzę ci usunąć całego KaMa i zainstalować stąd
http://peb.pl/strategiczne-ekonomiczne/ ... 001-a.html
@Mixons stąd właśnie pobrałem tą instalkę.

Awatar użytkownika
LukaWaj333
Użytkownik Forum
Posty: 21
Rejestracja: 17 gru 2011, 13:42
Lokalizacja: Wlkp

Post autor: LukaWaj333 » 19 gru 2011, 20:26

kuba11100 pisze:@LukaWaj333: NIE usunąć, tylko dodać parę kluczy.
http://www.knights.sztab.com/forum/view ... 8007#38007
Od razu mówię, że nie ma gwarancji, że to zadziała na remake (na SR3 - powinno).
@kuba11100 nie działa ani na Remake, ani na SR3 przykro mi

Zablokowany