Instalacja na Win7 problem

Masz problem z grą? Napisz o tym, postaramy się go rozwiązać! (Nie dotyczy problemów z rozgrywką!)

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

Awatar użytkownika
Dillord
Użytkownik Forum
Posty: 6
Rejestracja: 19 maja 2008, 12:26
Lokalizacja: Wrocław

Instalacja na Win7 problem

Post autor: Dillord » 03 lut 2012, 17:29

Witam was, mam problem z zainstalowanie KaM na Win7. Wyskakuje mi tylko taki komunikat po włożeniu płytki:
Obrazek
Czy da się coś z tym zrobić? Z góry dziękuje za odpowiedzi

Awatar użytkownika
Mixxer5
Użytkownik Forum
Posty: 401
Rejestracja: 19 gru 2009, 16:57

Post autor: Mixxer5 » 03 lut 2012, 17:35

Hm... Dziwne nieco, też mam Win7 64bit i działa. Nawet Remake mam. Nie pograłem za dużo, ale u mnie nie było problemu. Próbowałeś w trybie zgodności?

Awatar użytkownika
Dillord
Użytkownik Forum
Posty: 6
Rejestracja: 19 maja 2008, 12:26
Lokalizacja: Wrocław

Post autor: Dillord » 03 lut 2012, 17:43

Hmm... Przy instalacji z płyty dałem Właściwości -> Tryb zgodności Win 98 i dalej nic

Awatar użytkownika
Lancetnik
Użytkownik Forum
Posty: 143
Rejestracja: 01 lip 2011, 18:15
Lokalizacja: Konin
Kontakt:

Post autor: Lancetnik » 03 lut 2012, 19:02

Najlepiej tryb zgodności z Windowsem XP (Service Pack 3), zawsze działa, jak u mnie.

Awatar użytkownika
janosiczek
Użytkownik Forum
Posty: 698
Rejestracja: 05 paź 2011, 10:03

Post autor: janosiczek » 03 lut 2012, 19:56

Lancetnik pisze:Najlepiej tryb zgodności z Windowsem XP (Service Pack 3), zawsze działa, jak u mnie.
Potwierdzam zgodność z XP. lub sp3 z XP. Powinno działać.

kuba11100
Administrator Forum 
Administrator Forum 
Posty: 1663
Rejestracja: 18 sie 2008, 13:57
Lokalizacja: Polska
Kontakt:

Post autor: kuba11100 » 03 lut 2012, 20:26

Ta, wszyscy potwierdzają, że im działa coś, co nie ma prawa działać :D

To TSK, jego nie zainstalujesz pod 64-bitowym Windowsem, jako że mają one (częściowo?) wyciętą obsługę 16-bitowych programów (sam instalator takowy jest, gra już nie). Najprościej będzie wgrać KaM na innym komputerze z 32-bitowym Windowsem (czy tam Wine), skopiować jego pliki na pendrive i przenieść tam, gdzie instalator nie działa.
Pozdrawiam,
kuba11100

Strefa KaMMirror misji

Awatar użytkownika
Mixxer5
Użytkownik Forum
Posty: 401
Rejestracja: 19 gru 2009, 16:57

Post autor: Mixxer5 » 03 lut 2012, 23:17

Hm. Na Win7 udało mi się odpalić pierwszych Polan, więc cięzko mi się zgodzić z tym, że nie ma prawa działać gra o parę lat młodsza (i tworzona pod Windows, a nie pod DOS-a). Co nie zmienia faktu, że nie mam pojęcia, dlaczego działa/nie działa...

SilverGreg
Użytkownik Forum
Posty: 2
Rejestracja: 04 cze 2012, 18:01

Post autor: SilverGreg » 04 cze 2012, 18:05

Witam. jestem tutaj nowy i nie chciałem zakładać nowego tematu.

Mam Win 7 32bit. po patchu gra się ładnie odpala ale się nie zapisuje nawet auto-save nie działa. Bardzo Was proszę o Pomoc :(

kuba11100
Administrator Forum 
Administrator Forum 
Posty: 1663
Rejestracja: 18 sie 2008, 13:57
Lokalizacja: Polska
Kontakt:

Post autor: kuba11100 » 04 cze 2012, 19:13

Pozdrawiam,
kuba11100

Strefa KaMMirror misji

SilverGreg
Użytkownik Forum
Posty: 2
Rejestracja: 04 cze 2012, 18:01

Post autor: SilverGreg » 04 cze 2012, 19:23

bardzo dziękuje za pomoc zaraz sprawdzę czy działa 8-)

ODPOWIEDZ