Problem z rekrutem

Masz problem z grą? Napisz o tym, postaramy się go rozwiązać! (Nie dotyczy problemów z rozgrywką!)

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

ODPOWIEDZ
The Husarz pl
Użytkownik Forum
Posty: 13
Rejestracja: 21 lip 2012, 19:20

Problem z rekrutem

Post autor: The Husarz pl » 20 sie 2012, 11:33

Mam SR 2 i jak w moim kam tpr wykonuje misję dla 1 gracza pt Czarne złoto po zbudowaniu
warowni i szkoleniu do niej rekrutów gra zacina się widać odkrytą połowę mapy i pierwszy wyszkolony rekrut zmierza prosto do obozu wroga a wróg wcale go nie rusza rekrut zmierza w stronę leśniczówki i opamiętuje się i chce wrócić do mojego obozu ale wróg go zabija



LOL ALE BUG !
Taranem ich !

Awatar użytkownika
Piko
Użytkownik Forum
Posty: 291
Rejestracja: 27 gru 2011, 09:09

Post autor: Piko » 20 sie 2012, 14:35

Z tego co pamiętam, to już ktoś zgłosił buga z żołnierzami którzy idą do miasta wroga.
ObrazekObrazek
Obrazek

kuba11100
Administrator Forum 
Administrator Forum 
Posty: 1663
Rejestracja: 18 sie 2008, 13:57
Lokalizacja: Polska
Kontakt:

Post autor: kuba11100 » 20 sie 2012, 17:23

Pisałem o tym w FAQ, nie ma na to uniwersalnej rady. Wprawdzie można próbować powtarzać misję czy przeinstalować grę, ale niczego to nie gwarantuje.
Pozdrawiam,
kuba11100

Strefa KaMMirror misji

Kheli
Administrator Forum
Administrator Forum
Posty: 3391
Rejestracja: 03 wrz 2005, 11:20
Lokalizacja: Gdańsk
Kontakt:

Post autor: Kheli » 21 sie 2012, 10:02

Ciekawa wersja z opamiętaniem się. To jakoby "przywrócenie do porządku" wyszkolonego już żołnierza, który wałęsa się po mapie bezpańsko, dostaje rozkaz utrzymania szyku - wraca na stanowisko i z chwilą zjawienia się na wyznaczonym polu znów wyzwala się w nim samowolka. Nie wiedziałem, że ima się to też poddanych. Raczej śledziłem losy dotychczas pomocników, którym nieopamiętany manewr ukrócała czyjaś wieża obronna, ale że odzyska przytomność i w końcu zacznie go ciągnąć do swoich, nie ugodzony niczym uprzednio, to dla mnie nowość.

Natenczas można zastosować się do rad płynących od użytkowników, spraw roztrząsanych wszak dość dawno. Na przykład z przestrzeganiem ilości żołnierzy na mapie, nie rozgrywaniu bitew z rozmachem, jeżeli jakieś pojedyncze jednostki wyrwały się już spod naszej kontroli.

kurzel131
Użytkownik Forum
Posty: 393
Rejestracja: 12 kwie 2009, 18:08
Kontakt:

Post autor: kurzel131 » 02 paź 2012, 00:19

Zasadniczo te bugi zmuszają nas do kończenia misji poniżej 10h albo jak ja miałem w 14 co mnie cały czas wywalało. Reinstal nic nie pomag możesz nawet przeskanować kompa najlepszym antywirem problem tkwi w kodzie źródłowym gry no chyba że złapałeś takiego malware co ci zmienia kody w plikach gry.

Kheli
Administrator Forum
Administrator Forum
Posty: 3391
Rejestracja: 03 wrz 2005, 11:20
Lokalizacja: Gdańsk
Kontakt:

Post autor: Kheli » 02 paź 2012, 03:29

Nie, nie. To zdecydowanie gra. :)
Poruszaliśmy kwestię wielokroć, że wydawca wymógł na twórcach ukrócony czas uwijania się z materiałem, co pomniejszyło ilość testów i uniemożliwiło poczynienie kroków ku dopracowaniu gry.

kurzel131
Użytkownik Forum
Posty: 393
Rejestracja: 12 kwie 2009, 18:08
Kontakt:

Post autor: kurzel131 » 16 paź 2012, 04:22

Tak właściwie jak ta kwestia robienia gry na czas? gry takie jak NFS carbon czy fallout 2 są nie ukończone. W liście do twórców f2 wyczytałem ino ,że gdyby nie spędzali tyle czasu na pornolach to gra byłaby skończona ale to był raczej żart. Firma obrywa po kosztach za każdą godzinę opóźnienia czy że jeżeli zapowie ,że skończy grę za 5 lat i się nie wyrobi to projekt będzie uznany za nieważny?.

ODPOWIEDZ