Crashowanie i lokatorzy nie wchodzący do budynków

Masz problem z grą? Napisz o tym, postaramy się go rozwiązać! (Nie dotyczy problemów z rozgrywką!)

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

ODPOWIEDZ
kurzel131
Użytkownik Forum
Posty: 393
Rejestracja: 12 kwie 2009, 18:08
Kontakt:

Crashowanie i lokatorzy nie wchodzący do budynków

Post autor: kurzel131 » 30 wrz 2012, 16:02

Mam problem z misją 11 tsk gdzie nie wybiorę dobrego save to przy ataku gra mi crashuje gram obecnie na sr3

A co do lokatorów dziwna sprawa również: misja 11 rekruci nie chcą po szkole wejść do warowni co niektórzy albo piekarz porobi co nieco idzie zeżreć i stoi przed gospodą.

OS: XP+sp3

kuba11100
Administrator Forum 
Administrator Forum 
Posty: 1663
Rejestracja: 18 sie 2008, 13:57
Lokalizacja: Polska
Kontakt:

Post autor: kuba11100 » 30 wrz 2012, 20:25

1) Typowy losowo występujący błąd, prawdopodobnie będziesz musiał zacząć misję od nowa (używając opcji "powtórz misję", NIE ładując zapis o czasie 0:00)
2) Nie wchodzą wcale, czy długo czekają? To drugie zdarza się gdy jest ich wielu na mapie, po prostu wchodzą albo pojedynczo, albo maks. trzech naraz (o ile dobrze pamiętam).
3) Zburz budynek i zbuduj go na nowo.
Pozdrawiam,
kuba11100

Strefa KaMMirror misji

kurzel131
Użytkownik Forum
Posty: 393
Rejestracja: 12 kwie 2009, 18:08
Kontakt:

Post autor: kurzel131 » 01 paź 2012, 20:40

Właśnie zawsze burzyłem a co do crashowania może go coś wywołuję? np budowniczy co zaczął budowę drogi i został zabity przez moją konnicę.

Poniekąd zauważyłem że błąd się przeniósł na ciężką jazdę - gdy zdechnie jeden kuń to mam błąd, poniekąd jednak skorzystałem z save ze strony głównej //nie miałem problemu z atakami szarego gracza ale nawet do jego wioski nie mogłem wtargnać bez zabicia tego kunia.

Wgl widział ktoś taki bug że chodnik układa się w coś na kształt kupkę kawioru

Awatar użytkownika
kaszub
Użytkownik Forum
Posty: 759
Rejestracja: 13 kwie 2009, 21:25
Lokalizacja: Gdańsk

Post autor: kaszub » 01 paź 2012, 22:03

kurzel131 pisze:błąd się przeniósł na ciężką jazdę - gdy zdechnie jeden kuń to mam błąd
Nic na to nie poradzisz- trzeba zacząć od początku.
Przeszedłem wiele kampanii i miałem 2 razy taki bug. Tak się składa, że oba razy z ciężką jazdą.
I nic się nie dało zrobić.

kurzel131
Użytkownik Forum
Posty: 393
Rejestracja: 12 kwie 2009, 18:08
Kontakt:

Post autor: kurzel131 » 02 paź 2012, 00:12

skorzystałem z save ze strony głównej* tera szturmuję w 17 ja nie wiem czy twórcy nie mięli pomysłów na mapy bo 15 miała luki i 16 też. Co do zawodów goście mięli dymek z pytajnikiem.


choć w sumie mogłem iść na 2 front i metodą wojny błyskawicznej zniszczyć główne budynki ale pewnie do tej pory baron by zabił tego kunia

ODPOWIEDZ