Problem z myszką

Masz problem z grą? Napisz o tym, postaramy się go rozwiązać! (Nie dotyczy problemów z rozgrywką!)

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

Kox_987
Użytkownik Forum
Posty: 8
Rejestracja: 15 paź 2012, 14:23

Problem z myszką

Post autor: Kox_987 » 15 paź 2012, 14:30

mam taki problem, otóż gdy zaczynam misję (kampanię, czy też zwykła potyczkę) to gdy poruszam myszką to zamiast kursora (który jest ciągle na środku) przesuwa mi się tylko mapa.

czy ktoś spotkał się z czymś takim podobnym i jak to rozwiązać?

kurzel131
Użytkownik Forum
Posty: 393
Rejestracja: 12 kwie 2009, 18:08
Kontakt:

Post autor: kurzel131 » 15 paź 2012, 17:39

Ja bym obstawiał infekcje malware ale przed zabawą ze sanami i logami zrób pełny reinstall (skróty foldery pliki rejestr) //revo unistaller się nada

Kox_987
Użytkownik Forum
Posty: 8
Rejestracja: 15 paź 2012, 14:23

Post autor: Kox_987 » 15 paź 2012, 20:45

szczerze mówiąc nic na to nie wskazuje, dzieje mi się to tylko jak odpalę K&M.
Ale spróbuję się tak pobawić i zobaczę co mi wyjdzie

Awatar użytkownika
Mixxer5
Użytkownik Forum
Posty: 401
Rejestracja: 19 gru 2009, 16:57

Post autor: Mixxer5 » 15 paź 2012, 20:59

A jakaś dokładniejsza specyfikacja techniczna komputera? Bo kursor przyklejony do środka ekranu nie jest typowym problemem.

Kox_987
Użytkownik Forum
Posty: 8
Rejestracja: 15 paź 2012, 14:23

Post autor: Kox_987 » 15 paź 2012, 21:28

co tu dużo gadać, nie jest to super maszyna, ale bez problemu spełnia wymagane parametry gry. Jeśli chodzi o windows to mam 7.

Wiem że jest to dziwne, nigdy wcześniej się z czymś takim nie spotkałem.
I posiadam ten problem tylko z K&M, chciałem sobie powspominać stare dobre czasy, ale jak widać nie jest to takie proste ;p

kuba11100
Administrator Forum 
Administrator Forum 
Posty: 1663
Rejestracja: 18 sie 2008, 13:57
Lokalizacja: Polska
Kontakt:

Post autor: kuba11100 » 15 paź 2012, 21:29

Podaj jakie patche wgrywałeś oraz jaki masz system (32 czy 64 bitowy) i kartę graficzną.
Ostatnio zmieniony 15 paź 2012, 21:34 przez kuba11100, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrawiam,
kuba11100

Strefa KaMMirror misji

Awatar użytkownika
Sir Feliks
Użytkownik Forum
Posty: 739
Rejestracja: 03 sie 2009, 02:43
Lokalizacja: Poznań
Kontakt:

Post autor: Sir Feliks » 15 paź 2012, 21:32

A nie grasz czasem na linuxie? Np przez Wine? :)
Albo coś z grafiką, albo z płytą z której wgrywałeś :)
http://senrix.pl/ - wkrótce się odrodzi
Biorę się za pisanie książki. Pytajcie, a dam poczytać.
Kampanię "Bitwa o Afirnatil" >kiedyś< zrobię.
http://www.knights.sztab.com/forum/viewtopic.php?t=2067

Kox_987
Użytkownik Forum
Posty: 8
Rejestracja: 15 paź 2012, 14:23

Post autor: Kox_987 » 15 paź 2012, 21:37

windows jak wspomniałem 7.
gra jest z oryginalnej płytki którą kupiłem dobre kilka lat temu i działała mi poprawie (tylko wtedy jeszcze grałem na xp)
nie wgrywałem żadnych patchów

kuba11100
Administrator Forum 
Administrator Forum 
Posty: 1663
Rejestracja: 18 sie 2008, 13:57
Lokalizacja: Polska
Kontakt:

Post autor: kuba11100 » 15 paź 2012, 21:42

No to czym prędzej ściągaj i wgraj SR2+ddraw.dll (Vista/7 fix) lub SR3.
Pozdrawiam,
kuba11100

Strefa KaMMirror misji

Kox_987
Użytkownik Forum
Posty: 8
Rejestracja: 15 paź 2012, 14:23

Post autor: Kox_987 » 15 paź 2012, 21:43

i zapomniałem... system 32bitowy oraz grafika... jakaś zintegrowana bo to dość stary laptop
aż wstyd się przyznać: Intel(R) Graphics Media Accelerator 3150, ale cóż stacjonarnego zostawiłem w domu :)

ODPOWIEDZ