TPR - nie uruchamia się na netbooku

Masz problem z grą? Napisz o tym, postaramy się go rozwiązać! (Nie dotyczy problemów z rozgrywką!)

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

burczi
Użytkownik Forum
Posty: 8
Rejestracja: 27 paź 2012, 19:42

Post autor: burczi » 27 paź 2012, 19:57

witam jestem tu nowy mam podobny problem z uruchomieniem naszej gry :)
sciaglem z neta K&M:TPR po zainstalowaniu gry gdy prubuje ja uruchomic mignie mi ekran i slysze dzwiek "clik dzwoneczek"

dodam ze prubuje to uruchomic na moim netbooku lenovo IdeaPad S10e mam na nim zainstalowanego WindowsMX 8.1 by MalcolmX

Intel(R)Atom(TM)
CPU N70 @1.60GHz
1.60GHz. 0.99 GB RAM

prosze o pomoc
pozdrawiam

Awatar użytkownika
Sir Feliks
Użytkownik Forum
Posty: 739
Rejestracja: 03 sie 2009, 02:43
Lokalizacja: Poznań
Kontakt:

Post autor: Sir Feliks » 27 paź 2012, 20:15

Jaką masz kartę graficzną?
Albo sterowniki graficzne przeinstaluj, albo DX .
Bo sam miałem MX 8.01 i wszystko było gites.
http://senrix.pl/ - wkrótce się odrodzi
Biorę się za pisanie książki. Pytajcie, a dam poczytać.
Kampanię "Bitwa o Afirnatil" >kiedyś< zrobię.
http://www.knights.sztab.com/forum/viewtopic.php?t=2067

burczi
Użytkownik Forum
Posty: 8
Rejestracja: 27 paź 2012, 19:42

Post autor: burczi » 27 paź 2012, 20:25

na stacjonarnym mam tez WindowsMX 8.1 by MalcolmX i dziala. A jak sprawdzic jaka mam tam grafike na lapku? dx mam na laptopie zainstalowanego 9.0c

prosze o kontakt gg 1566173

Awatar użytkownika
Sir Feliks
Użytkownik Forum
Posty: 739
Rejestracja: 03 sie 2009, 02:43
Lokalizacja: Poznań
Kontakt:

Post autor: Sir Feliks » 27 paź 2012, 21:01

Everesta zainstaluj, tam masz napisane.
http://senrix.pl/ - wkrótce się odrodzi
Biorę się za pisanie książki. Pytajcie, a dam poczytać.
Kampanię "Bitwa o Afirnatil" >kiedyś< zrobię.
http://www.knights.sztab.com/forum/viewtopic.php?t=2067

Awatar użytkownika
janosiczek
Użytkownik Forum
Posty: 698
Rejestracja: 05 paź 2011, 10:03

Post autor: janosiczek » 27 paź 2012, 22:55

Z takim procesorem nie zdziwił bym się gdyby to była jakaś GMA 950/3000 ?

burczi
Użytkownik Forum
Posty: 8
Rejestracja: 27 paź 2012, 19:42

Post autor: burczi » 27 paź 2012, 23:51

Właściwości urządzenia:
Opis sterownika Mobile Intel(R) 945 Express Chipset Family
Data sterownika 2008-02-15
Wersja sterownika 6.14.10.4926
Dostawca sterownika Intel Corporation
Plik INF oem0.inf
ID sprzętu PCI\VEN_8086&DEV_27A6&SUBSYS_387017AA&REV_03
Location Information Magistrala PCI 0, urządzenie 2, funkcja 1
Urządzenie PCI Mobile Intel(R) 945 Express Chipset Family [NoDB]



Właściwości karty wideo:
Opis urządzenia Mobile Intel(R) 945 Express Chipset Family
Napis z karty Mobile Intel(R) 945 Express Chipset Family
Napis z BIOS'u Intel Video BIOS
Typ mikroukładu Intel(R) GMA 950
Typ konwertera DAC Wewnętrzna
Zainstalowane sterowniki igxprd32 (6.14.10.4926)
Rozmiar pamięci 32 MB

burczi
Użytkownik Forum
Posty: 8
Rejestracja: 27 paź 2012, 19:42

Post autor: burczi » 28 paź 2012, 10:53

<b>janosiczek</b> czyli co na tym sprzecie nie bedzie dzialac...??? ;/

Awatar użytkownika
Sir Feliks
Użytkownik Forum
Posty: 739
Rejestracja: 03 sie 2009, 02:43
Lokalizacja: Poznań
Kontakt:

Post autor: Sir Feliks » 28 paź 2012, 15:56

A jakieś sterowniki albo Direct'a przeinstalowałeś?
http://senrix.pl/ - wkrótce się odrodzi
Biorę się za pisanie książki. Pytajcie, a dam poczytać.
Kampanię "Bitwa o Afirnatil" >kiedyś< zrobię.
http://www.knights.sztab.com/forum/viewtopic.php?t=2067

burczi
Użytkownik Forum
Posty: 8
Rejestracja: 27 paź 2012, 19:42

Post autor: burczi » 28 paź 2012, 16:06

sciaglem najnowszego 9.0c

Awatar użytkownika
Sir Feliks
Użytkownik Forum
Posty: 739
Rejestracja: 03 sie 2009, 02:43
Lokalizacja: Poznań
Kontakt:

Post autor: Sir Feliks » 28 paź 2012, 16:19

To weź sobie... spróbuj zainstalować nowe stery do grafy.
http://senrix.pl/ - wkrótce się odrodzi
Biorę się za pisanie książki. Pytajcie, a dam poczytać.
Kampanię "Bitwa o Afirnatil" >kiedyś< zrobię.
http://www.knights.sztab.com/forum/viewtopic.php?t=2067

ODPOWIEDZ