TPR - nie uruchamia się na netbooku

Masz problem z grą? Napisz o tym, postaramy się go rozwiązać! (Nie dotyczy problemów z rozgrywką!)

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

burczi
Użytkownik Forum
Posty: 8
Rejestracja: 27 paź 2012, 19:42

Post autor: burczi » 28 paź 2012, 16:48

nie pomaga dalej to samo

Awatar użytkownika
Sir Feliks
Użytkownik Forum
Posty: 739
Rejestracja: 03 sie 2009, 02:43
Lokalizacja: Poznań
Kontakt:

Post autor: Sir Feliks » 28 paź 2012, 17:20

Jeśli reinstalacja nie pomoże, to ja się poddaję. :zraniony:
http://senrix.pl/ - wkrótce się odrodzi
Biorę się za pisanie książki. Pytajcie, a dam poczytać.
Kampanię "Bitwa o Afirnatil" >kiedyś< zrobię.
http://www.knights.sztab.com/forum/viewtopic.php?t=2067

Kheli
Administrator Forum
Administrator Forum
Posty: 3391
Rejestracja: 03 wrz 2005, 11:20
Lokalizacja: Gdańsk
Kontakt:

Post autor: Kheli » 28 paź 2012, 17:49

Czekaj odpowiedzi Kuby. Kuba umie wszystko.

kuba11100
Administrator Forum 
Administrator Forum 
Posty: 1663
Rejestracja: 18 sie 2008, 13:57
Lokalizacja: Polska
Kontakt:

Post autor: kuba11100 » 28 paź 2012, 20:54

1. Ściągnij Vista/7 fix (nawet, jeśli to nie Vista/7).
2. Jaką maks. rozdzielczość obsługuje Twój monitor? Jeśli maks. wysokość jest mniejsza niż 768 otwórz plik setup.cfg (jest w katalogu z grą), znajdź linię !RESOLUTION X (X to cyfra) i zmień X na 0.
Jeśli maks. wysokość jest mniejsza niż 600, to nie zagrasz wcale bez zewnętrznego monitora.

Dobrze byłoby też, gdybyś opisał, czym jest ten "clik dzwoneczek". Gra się wcale nie ładuje? Jest tylko intro? Jakiś komunikat o błędzie może?
Pozdrawiam,
kuba11100

Strefa KaMMirror misji

kurzel131
Użytkownik Forum
Posty: 393
Rejestracja: 12 kwie 2009, 18:08
Kontakt:

Post autor: kurzel131 » 28 paź 2012, 21:48

Ech chwile mnie nie ma na forum i już jakieś problemy techniczne.

Temat ma mówić o problemie.


Podaj jaki masz dokładnie system, czy jest servis pack, grafika, dźwiękowa karta, antywira (czy aktualny i aktualne bazy), poprzez revo unistaller, odinstaluj w trybie zaawansowanym grę sterowniki, directa. Wgraj na nowo, jeżeli masz vga od nvidia serii 8 direct 10 możesz nawet wgrać a jak od kart Radeon HD 5870 mogą używać DirectX 11. Dalej Ccleaner wyczyść rejestr, system. Zawsze może być obawa infekcji malware, zatem:

1. otwieramy skrzynkę przedmuchujemy sprężonym powietrzem wszystko z wiatraka, podzespołów, taśm, kabli
2. układamy wewnątrz tak kable by nie blokowały przepływu powietrza i by ciepłe powietrze miało którędy uciekać
3. opcjonalnie kupujemy radiatory i instalujemy w środku by polepszyć jakość chłodzenia, koszty są minimalne a efekt zadowalający
4. przywracamy ustawienia fabryczne w biosie
5. ściągamy i wgrywamy Revo Uninstaller,
6. w autostarcie odznaczamy zbędne programy uruchamiane z systemem i usuwamy tych co nie ma
7. W deinstalatorze usuwamy soft w trybie zaawansowanym by całkowicie wywalić pliki z kompa
8. Lukamy menager zadań czy są następujące procesy:

&#8226; ascv.exe Proces uruchamiany przez trojana
&#8226; backweb.exe Proces uruchamiany przez organizację "Backweb Technologies"
&#8226; fvprotect.exe Proces uruchamiany przez szkodliwego robaka
&#8226; isass.exe Proces uruchamiany przez szkodliwego wirusa
&#8226; skynetave.exe Proces uruchamiany przez robaka SASSER
&#8226; syshost.exe Proces uruchamiany przez konia trojańskiego


9. ściągnij i wgraj CCleaner
10. zaznacz w programach usuwanie haseł wykonaj czyszczenie systemu i rejestru
11. pkt 6-7 powtarzamy dla Eusing Free Registry Cleaner
12. załączamy defragmentację całego dysku
13. aktualizacja systemu operacyjnego
14. zainstalować bezpieczną przeglądarkę internetową (Mozilla Firefox)
15. instalacja programu antywirusowego -> polecany Eset Nod
16. postawienie programu antywirusowego w tryb monitora
17. ustawienie automatycznych baz wirusów w programu antywirusowego
18. wgranie MalwareBytes Anti-Malware, postawienie go w tryb monitora, zaktualizowanie
19. wgranie Comodo Cleaning Essentials, przechodzimy do opcji zaznaczamy 1 klatkę i z listy rozwijanej wybieramy high
20. wgranie programu typu firewall
21. konfiguracja programu firewall i postawienie go w tryb monitora
22. ustawienie automatycznych aktualizacji programu firewall
23. ściągamy program Piriform Defraggler, potem wgrywamy
24. robimy defragmentacje wszystkich dysków
25. skanujemy po kolei swoim AV, Malware, i CCE
26. skany maja być pełne i wykonane po kolei nie jednocześnie
27. w folderze CCE wchodzimy w KillSwitch i Autorun Analyzer czekamy aż skończy analizę
28. sprawdzamy czy w procesach nie zagnieździły się wirusy, w KillSwitch wybieramy Hide Safe Processes by się nie pomylić
29. w razie problemów wejść na http://forums.comodo.com/polski-polish/ ... 935.0.html
30. w Revo Uninstaller, przechodzimy do autostart
31. dbamy o to by programy ochronne były uruchamiane ze startem systemu
32. usuwamy w trybie zaawansowanym wszystko co niepotrzebne i zbędne paski
33. ściągamy i uruchamiamy OTL postępujemy zgodnie z zasadami na http://forum.dobreprogramy.pl/otl-gmer- ... 70405.html
34. robimy skan
35. log wklejamy w dziale bezpieczeństwo i czekamy na werdykt, najczęściej zatwierdzimy skrypty i usuniemy zbędny soft
36. Usuwamy wszystkie punkty przywracania systemu
37. robimy backup rejestru i tworzymy pkt przywracania systemu
38. dla słabszych komputerów wchodzimy we właściwości mojego komputera -> zaawansowane > wydajność -> ustawienia i dopasowujemy opcje do najlepszej wydajności
39. Sprawdzić ustawienia firewall i antywira, dodać pliku do wyjątków najczęściej są to main.exe i antycheat.dll
40. ściąganie i wgranie najnowszego adobe reader
41. wgranie najnowszego servise packa
42. ściąganie i uruchomienie SecurityCheck
43. wgranie najnowszych wersji programów oznaczonych jako "out of date"



Porady na przyszłość





a). hasło ma mieć minimum 8 znaków zawierać duże, małe litery, spacje, liczby i znaki specjalne

Pytacie dlaczego?? to policzcie 8^21 spory wynik?? taka jest liczba kombinacji gdy do 8 znakowego hasła damy choćby kilkanaście znaków specjalnych, wszystko po to by utrudnić
hakerowi życie, a znaków na klawiaturze jest w sumie 109 to dopiero byłby wynik.

ą). opcjonalnie hasło zmieniać co 2 tyg. (jak ktoś nadal nie czuje się bezpieczny to i po każdym trade)
b). nie wchodzić na nieznane strony
c). programy ochronne muszą być aktualizowane jak najczęściej, postawione w tryb monitora i skanować komputer raz w tygodniu w zależności od czasu użytkowania
ć). nie odbierać poczty od nieznanych nadawców
d). co do fejsa nie wchodzić na linki typu śmierć binladena czy bibera - zawsze coś podłapiecie a na dodatek roześlecie spam do wszystkich znajomych
e). świadomie korzystać z neta
ę). zasada ograniczonego zaufania: nie przekazywać haseł czy itemów obcym graczom wyjątek jest raczej wtedy jeżeli od kwartału czy roku się spotykacie na serwerze i się dobrze
znacie lub jest to rodzina czy kumpel/a.
f). świadomie odpowiadać na komunikaty systemu
g). robić defragmentacje w zależności od czasu użytkowania komputera
h). nie bawić się w kolorowe kursory, tapety, style xp, ruchome tapety -) tutaj wybór albo normalne chodzenie komputera albo fajny wygląd.
i). nie ingerować w podzespoły komputera, oraz programy odpowiedzialne za jego zarządzaniem jeżeli nie jesteśmy do nich uprawnieni
j). nie ingerować w uprawnienia kont użytkowników
k). korzystanie z odrębnych kont użytkowników
l). nie przestawiać nic w biosie
ł). regularnie wykonywać czyszczenie rejestru i komputera (programami)
m). włączyć automatyczne aktualizacje (hotfix)
n). prawidłowo wyłączać komputer
o). nie jeść i nie pić przy komputerze
ó). wyłączyć zbędne programy z autostartu
p). wyłączyć oczyszczanie dysku
r). przypisać odpowiedni plik stronicowania wg wzoru ilość pamięci w MB* 3
s). robić backupy rejestru oraz plików
t). nie otwieranie poczty od nieznanych nadawców
u). dostosowanie komputera do naszych potrzeb w kwestii wydajności
v). instalacja najnowszych wersji programów ochronnych
w). aktualizacja i częste skany wyżej wymienionymi programami
x). umiejętnie korzystać z komputera i oprogramowania, nie ruszać czegoś na czym się nie znamy

burczi
Użytkownik Forum
Posty: 8
Rejestracja: 27 paź 2012, 19:42

Post autor: burczi » 28 paź 2012, 22:32

uruchamiam gre mignie ekran widze dalej pulpit nic nie moge zrobic nie widac myszki wciskam alt+tab i widze komunikat error dd action not suported Ok i tyle znika komunikat


<b>kurzel131</b>system na laptopie jest nie dawo instalowany z sp nie wiem gdzie sprawdzic jakiego mam, avirafreeantivirus tez jest wiec nie powinen byc zasmiecony reszty twoich propozycji nie zabardzo wiem ocb



pozdr

burczi
Użytkownik Forum
Posty: 8
Rejestracja: 27 paź 2012, 19:42

Post autor: burczi » 29 paź 2012, 08:18

*Vista/7 fix skopiowalem i nic teraz ratuje mnie tylko alt+ctrl+del
*rozdzielczosc 1024na576 :( i nie mozna zmienic na inna

czyli co nie ma szans?????????? :(((((

kurzel131
Użytkownik Forum
Posty: 393
Rejestracja: 12 kwie 2009, 18:08
Kontakt:

Post autor: kurzel131 » 29 paź 2012, 16:07

Stary musisz dać coś od siebie jak chcesz pomocy od innych. Czego nie rozumiesz jak ściągnąć program i usunąć dokładnie przez niego grę i stery?.

ps multi acc??

kuba11100
Administrator Forum 
Administrator Forum 
Posty: 1663
Rejestracja: 18 sie 2008, 13:57
Lokalizacja: Polska
Kontakt:

Post autor: kuba11100 » 29 paź 2012, 17:10

Kurzel, przestań wklejać tę copypastę do każdego tematu z problemem technicznym, proszę. W tym przypadku nie pomaga ona ani trochę, a jedynie wprowadza w błąd i zabiera czas.

burczi, odpuść sobie wszelkie reinstalacje - maksymalna rozdzielczość obsługiwana przez Twój jest za mała dla KaM, przez co jedyną rozsądną opcją jest podłączenie innego monitora. Rozwiązanie z maszyną wirtualną też zadziała, ale gra i tak nie zmieści się na ekranie (będzie suwak z prawej strony). Jeśli chcesz spróbować ściągnij darmowego VirtualBoksa, utwórz maszynę wirtualną (256 MB przydzielonego RAM wystarczy), zainstaluj wewnątrz niej Windowsa, sterowniki (w VBoksie tzw. Guest Additions) i KaM. Pamiętaj o wyłączeniu automatycznego skalowania ekranu gościa w menu widok.
Pozdrawiam,
kuba11100

Strefa KaMMirror misji

kurzel131
Użytkownik Forum
Posty: 393
Rejestracja: 12 kwie 2009, 18:08
Kontakt:

Post autor: kurzel131 » 29 paź 2012, 20:06

Większość złych działań i bugów zawsze jest winą malware, niech chociaż porobi skany i da logi.

ODPOWIEDZ