Screeny z gry: Co i jak?

Masz problem z grą? Napisz o tym, postaramy się go rozwiązać! (Nie dotyczy problemów z rozgrywką!)

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

Rafael_5000
Użytkownik Forum
Posty: 332
Rejestracja: 06 sie 2005, 17:09

Screeny z gry: Co i jak?

Post autor: Rafael_5000 »

Przez lata grania było wiele okazji, by uwiecznić ciekawe fragmenty z gry. Niestety, tradycyjna metoda, czyli "Print Screen" nie zadawala mnie (innych pewnie też). Korzystałem już z wielu programów, które "cykają foty" i "zrzucają ekran" do obrazka, jednak rezultat ten sam, jak nie gorszy. Pamiętam, był jeden program, który potrafił sprostać moim oczekiwaniom, jednak był to jedynie trial, a w dodatku bez opcji zapisywania :coongada::

Zapytam wprost: Czy ktoś potrafi robić screeny z KaM?
lucbach
Administrator Forum
Administrator Forum
Posty: 1893
Rejestracja: 24 lip 2005, 18:03
Lokalizacja: Szczecin
Kontakt:

Post autor: lucbach »

Programy, którymi można zrobić screeny z gry (przez przyciśnięcie klawisza print screen) to Photoshop i Hyper-Snap. Z pewnością są jeszcze inne, ale o nich nic mi nie wiadomo.
lucbach,
administrator knights.sztab.com
Gb.Ottis
Użytkownik Forum
Posty: 128
Rejestracja: 04 sie 2005, 14:48
Lokalizacja: Radom
Kontakt:

Clipper ...

Post autor: Gb.Ottis »

Jest taki jeden program ... Clipper, jeśli się znajkdzie starą wersję {40kb} to jest ona Freeware, nowsze zajmują już prawie 1mb i sa płatne. Innymi programami też pewnie będzie się dało, ale trzeba ustawić dobry zapis plików, *.bmp lub jakaś inna bitmapa z odpowiednią ilością kolorów ... nie pamiętam dokładnie jakie ... ale w Clipperze działało :}
Piotr Soboń Gb.Ottis
E-mail: Gb.Ottis@poczta.fm
tel. +48 692636048
GG: 3832344
lucbach
Administrator Forum
Administrator Forum
Posty: 1893
Rejestracja: 24 lip 2005, 18:03
Lokalizacja: Szczecin
Kontakt:

Post autor: lucbach »

Mamy więc kolejny program do robienia screenów. Oprócz Photoshopa i Hyper-Snapa można też Clipperem.
lucbach,
administrator knights.sztab.com
Awatar użytkownika
Alanbach
Użytkownik Forum
Posty: 330
Rejestracja: 08 sie 2005, 17:21
Lokalizacja: Poznań-Lublin

Post autor: Alanbach »

Ja uzywałem Hyper-Snap bo w innych mi nie chciało wklejać i niestety rezultat co prawda był juz lepszy niż poprzednio, jednak wciąż mizerny (rezultaty w topicu screenshot)
Obrazek
Phomerus
Użytkownik Forum
Posty: 22
Rejestracja: 05 sie 2005, 00:10
Lokalizacja: Zewsząd
Kontakt:

Post autor: Phomerus »

Ja probowalem hyper-snapem ale to nic nie dawalo.... slyszalem ze to wina mojego XP-ka podobno na 98 nie ma tego problemu... sprawdze tego clippera :):D
Alkohol pity z umiarem nie szkodzi nawet w dużych ilościach...
lucbach
Administrator Forum
Administrator Forum
Posty: 1893
Rejestracja: 24 lip 2005, 18:03
Lokalizacja: Szczecin
Kontakt:

Post autor: lucbach »

Hyper-Snap zawsze działa! Włączasz program, następnie grę, w grze klikasz 'print screen' i gotowe! Czy ktoś jeszcze próbował Hyper-Snapa? Trialowa wersja jest do ściągnięcia w internecie.
lucbach,
administrator knights.sztab.com
Gb.Ottis
Użytkownik Forum
Posty: 128
Rejestracja: 04 sie 2005, 14:48
Lokalizacja: Radom
Kontakt:

Hyper-Snap ...

Post autor: Gb.Ottis »

Hyper-Snap działa tylko jeśli zapisaujemy jak bmp. Tyle wiem, drażniła mnie też konieczność zakupu licencji. Więcej z nigo korzystać nie będę ... :}
Piotr Soboń Gb.Ottis
E-mail: Gb.Ottis@poczta.fm
tel. +48 692636048
GG: 3832344
Phomerus
Użytkownik Forum
Posty: 22
Rejestracja: 05 sie 2005, 00:10
Lokalizacja: Zewsząd
Kontakt:

Post autor: Phomerus »

lucbach pisze:Hyper-Snap zawsze działa! Włączasz program, następnie grę, w grze klikasz 'print screen' i gotowe! Czy ktoś jeszcze próbował Hyper-Snapa? Trialowa wersja jest do ściągnięcia w internecie.
dziala dziala.... tyle ze jakosc nie jest zadowalajaca...
Alkohol pity z umiarem nie szkodzi nawet w dużych ilościach...
Rafael_5000
Użytkownik Forum
Posty: 332
Rejestracja: 06 sie 2005, 17:09

Post autor: Rafael_5000 »

Dokładnie. Za taki szyt to ja dziękuję. Może to się da jakoś ustawić gdzieś w opcjach? A jeżeli nie, to pozostaje nam szukać innych programów.


PS
Ciężko znaleźć Clippera. Jest dużo słów-kluczy o tej nazwie i nie zawsze są to "strony godne rycerza"... :roll:
ODPOWIEDZ