wszystko działało, wyłączyłem komputer i nie działa.

Masz problem z grą? Napisz o tym, postaramy się go rozwiązać! (Nie dotyczy problemów z rozgrywką!)

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

Zablokowany
Re5pect
Użytkownik Forum
Posty: 2
Rejestracja: 26 gru 2012, 21:18

wszystko działało, wyłączyłem kompu

Post autor: Re5pect » 26 gru 2012, 21:28

Pierwszy raz grałem w tą grę koło 98/99 roku. Miałem oryginała w pudełku, gra kosztowała 49zł. Jedne z najlepiej wydanych :D

W tym roku ściągnąłem grę z neta. Mam win7, zainstalowałem, dograłem plik ddraw.dll wszystko działało. Grałem sobie przez około 2-3 tygodni w pełni zadowolony. Przeszedłem prawie całą kampanię TSK. Na misji 20 zrobiłem save i wyszedłem z gry i wyłączyłem laptopa.

Dzisiaj nie mogę uruchomić gry.
Robiłem już wszystko, usuwałem, instalowałem ponownie, dogrywałem plik ddraw.dll i nie uruchamia się. Pojawia się czarny ekran na chwilkę, na dolnym pasku nie pojawia się ikona K&M!! i znów pulpit. :-/
Nie wiem co się stało.

Niczego nie przeinstalowywałem, co zrobić?
W folderze z K&M mam wgrany plik ddraw.dll.
A w folderze z grą, we właściwościach ikony KM_TPR, mam zgodność Windows XP (service pack 3).

Proszę o pomoc.
Zdesperowany...

kuba11100
Administrator Forum 
Administrator Forum 
Posty: 1663
Rejestracja: 18 sie 2008, 13:57
Lokalizacja: Polska
Kontakt:

Re: wszystko działało, wyłączyłem k

Post autor: kuba11100 » 26 gru 2012, 22:26

Re5pect pisze:A w folderze z grą, we właściwościach ikony KM_TPR, mam zgodność Windows XP (service pack 3)..
Cofnij to.

Wgrywałeś poza tym jeszcze jakieś patche? Dla TPR koniecznością jest co najmniej SR2, znajdziesz go w dziale download strony.

Tak poza tym, intro też się nie ładuje? Nie ma komunikatów o błędach?
Pozdrawiam,
kuba11100

Strefa KaMMirror misji

Re5pect
Użytkownik Forum
Posty: 2
Rejestracja: 26 gru 2012, 21:18

Post autor: Re5pect » 26 gru 2012, 22:44

Wcześniej wszystko działało, teraz nie :-/

Zrobiłem tak:
Zainstalowałem grę z instalki, jak poprzednio.
Dograłem sr2_polish
do folderu skopiowałem ddraw.dll
i nie działa. Wcześniej było ok.

Intro się nie ładuje, komunikatu o błędach brak.

Coś jeszcze powinienem dograć? Coś co zrobiłem wcześniej a teraz nie pamiętam? Zresztą gra była zainstalowana działała, po czym... może jakaś aktualizacja windowsa się doinstalowała, która jest przyczyną?

----------

Nie uwierzycie co było przyczyną, że mi się gra nie chciała uruchomić.

Na szczęście save z 20 misji się ostał.

UWAGA, uwaga, POWÓD!!

Poprzednim razem jak grałem, grałem w słuchawkach. Po wyłączeniu komputera słuchawki wyjąłem z gniazda.
We właściwościach dźwięki: urządzenie odtwarzania nie było nic wybrane.

!!!Przez brak wybranego urządzenia odtwarzania dźwięku gra mi się nie chciała uruchomić!!!

A wystarczyło kilka godzin wcześniej włączyć youtuba i spostrzec, że nie ma dźwięków w laptopie.:-/

Przepraszam za kłopot i dziękuję Ci kuba11100 za zainteresowanie.

Fajną stronkę prowadzicie.

Zablokowany