AI nie gra

Masz problem z grą? Napisz o tym, postaramy się go rozwiązać! (Nie dotyczy problemów z rozgrywką!)

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Przem@s
Użytkownik Forum
Posty: 52
Rejestracja: 09 lut 2008, 14:50
Lokalizacja: Z pokoju

AI nie gra

Post autor: Przem@s » 08 lut 2013, 12:16

Odpalam sobie byle jaką mapę ja z AI vs 5AI i komputer zupełnie nic nie robi. Ani nie buduje ani nic, tak samo jest na taktycznych mapkach. Komputer zamiast ruszać to stoi w miejscu. Da się to jakoś naprawić?
Obrazek

Awatar użytkownika
Raunin
Użytkownik Forum
Posty: 13
Rejestracja: 07 lut 2013, 15:46

Post autor: Raunin » 08 lut 2013, 12:48

Witam wszystkich :)
(pierwszy post na forum)

Z tego co do tej pory wyczytałem to AI będzie dopiero dopracowywana w następnych wersjach KaM Remake (aktualnie to ciężko nazwać AI).

Awatar użytkownika
Joker
Użytkownik Forum
Posty: 784
Rejestracja: 02 mar 2009, 12:51
Lokalizacja: Lubin
Kontakt:

Post autor: Joker » 08 lut 2013, 14:53

Właśnie nie rozumiem takich ludzi którzy grają w Sieci z AI.
Zawsze traktuję ich jako tych ,,głupszych,,
No bo od grania z kompem jest albo misja pojedyncza, lub kampania. :niedowiarek:

Awatar użytkownika
Smalec
Użytkownik Forum
Posty: 34
Rejestracja: 06 sty 2013, 17:45
Lokalizacja: Konin.

Post autor: Smalec » 08 lut 2013, 19:59

Tylko, że jak grasz w sieci z komputerem, to i z ludźmi :).
Pamiętaj! Pisz po polsku, a nie jak jakiś nieuk!

The Viking
Administrator Forum
Administrator Forum
Posty: 774
Rejestracja: 29 maja 2012, 20:26
Lokalizacja: Gdańsk

Post autor: The Viking » 08 lut 2013, 20:03

Rzeczywiście, trochę to wkurza. Rozumiem coopy z przynajmniej jednym żywym sojusznikiem albo przciwnikiem, ale grać samemu dokładnie to co w kampanii? Albo lepiej, grać z komputerem na mapach multiplayer, gdzie AI nie ma żadnych wojsk ani nawet ich nie tworzy. Jak niedorozwiniętym można być, żeby uparcie robić to cały czas i się nie połapać? :zraniony:
Wiking,
administrator forum knights.sztab.com

ODPOWIEDZ