Windows xp

Masz problem z grą? Napisz o tym, postaramy się go rozwiązać! (Nie dotyczy problemów z rozgrywką!)

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Mati_91
Użytkownik Forum
Posty: 55
Rejestracja: 07 sie 2005, 17:30
Lokalizacja: Lipsk

Windows xp

Post autor: Mati_91 » 07 sie 2005, 17:38

Mam takie pytanko bo jak gram w kompanie to po jakims czasie mnie wyrzuca do windowsa,mozna cos przeciw temu zainstalowac czy raczej nie?poprostu na xp to tak chodzi?Mam jeszcze jedno pytanko mianowicie ludziki zaczynaja mi wariowac po jakims czasie,czy jest to blad gry czy kompa?
FORZA JUVE!

lucbach
Administrator Forum
Administrator Forum
Posty: 1893
Rejestracja: 24 lip 2005, 18:03
Lokalizacja: Szczecin
Kontakt:

Post autor: lucbach » 07 sie 2005, 20:49

W poprzedniej wersji forum niektórzy pisali, że pomogło im ustawienie zgodności programu z win95 (właściwości --> zgodność --> uruchom ten program w trybie zgodności z windows 95). Poza tym: czy wgrałeś sobie najnowszy patch Service Release 2?

A co to znaczy, że "ludziki zaczynają Ci wariować" :lol: ?
lucbach,
administrator knights.sztab.com

Mati_91
Użytkownik Forum
Posty: 55
Rejestracja: 07 sie 2005, 17:30
Lokalizacja: Lipsk

Post autor: Mati_91 » 08 sie 2005, 00:01

"Wariować"-chodzi mi o to ze jak np rekruta każe w szkole wyuczyc to on po wyjsciu ze szkoly nie idzie do warowni a w strone osady wrogow gdzie zostaje zabity,sprubóje tego patcha zainstalowac,z ta zgodnoscia z 95 bedzie gorzej bo nie jestem dobry w takich rzeczach
FORZA JUVE!

Gb.Ottis
Użytkownik Forum
Posty: 128
Rejestracja: 04 sie 2005, 14:48
Lokalizacja: Radom
Kontakt:

Sposób na wariację ...

Post autor: Gb.Ottis » 08 sie 2005, 10:29

Mi ludki wariują tylko jeśli stawiam taki budynek co się Ratusz zowie. Bez niego nie ma żadnych problemów. Nie wiem co skopali twórcy KAM, ale skopali to strasznie ... spalić ich na stosie ... albo postawić im w firmie Ratusz :}
Piotr Soboń Gb.Ottis
E-mail: Gb.Ottis@poczta.fm
tel. +48 692636048
GG: 3832344

lucbach
Administrator Forum
Administrator Forum
Posty: 1893
Rejestracja: 24 lip 2005, 18:03
Lokalizacja: Szczecin
Kontakt:

Post autor: lucbach » 12 sie 2005, 15:00

Rzeczywiście, kompatybilność gry jest wątpliwa pod WinXP. Podczas ostatnich testów okazało się, że zaznaczanie trybu zgodności również nie pomaga. Czasem dochodzi też do tego, że gra wyłącza się co 5 minut...

PS. Oddzieliłem tę część dyskusji, która traktowała o innym bugu. Znajduje się ona tutaj ("Niepoprawione bugi w grze")
lucbach,
administrator knights.sztab.com

Gb.Ottis
Użytkownik Forum
Posty: 128
Rejestracja: 04 sie 2005, 14:48
Lokalizacja: Radom
Kontakt:

Post autor: Gb.Ottis » 24 sie 2005, 01:03

Lekko się nie zgodzę. Problem z Ratuszem miałem także na Win98SE. Nie stawiam ratusza i żadnego z nowych budynków to mi wszystko działa poprawnie. Co do samej instalacji to tylko może raz miałem błąd, ale to tylko dlatego, że nie można było odczytać z nośnika {stan płytki był idealny, poszło za drugim razem :}
Piotr Soboń Gb.Ottis
E-mail: Gb.Ottis@poczta.fm
tel. +48 692636048
GG: 3832344

Awatar użytkownika
Agata_D
Użytkownik Forum
Posty: 5
Rejestracja: 09 cze 2008, 16:44

Post autor: Agata_D » 09 cze 2008, 17:05

no wlasnie ja tez mam xp - zainstalowalo mi sie normalnie, podzialalo troche i zaczelo sie wysypywac....:( ustawilam ta zgodnosc z 95 jak pisaliscie wyzej, ale to nic nie dalo... jest jakas jeszcze inna szansa "naprawy" ?? prosze pomozcie.....

Awatar użytkownika
robi29
Użytkownik Forum
Posty: 1942
Rejestracja: 20 cze 2007, 14:31
Lokalizacja: Gdynia
Kontakt:

Post autor: robi29 » 09 cze 2008, 19:13

A macie może zainstalowany patch Service Release 2???

Awatar użytkownika
BojarPL
Użytkownik Forum
Posty: 2
Rejestracja: 24 cze 2008, 20:04
Lokalizacja: Łódź

Post autor: BojarPL » 24 cze 2008, 20:09

Witam wszystkich, chciałem się dowiedzieć gdzie leży przyczyna mojego problemu, również mam Windows XP i mi gra też się wyłącza. Nie [color-red]prubowałem[/color] bawić sie trybem zgodności ale ten Patch nawet nie daje sie zainstalować mimo że mam ten program Visual basic 6.0. Co mam zrobić?? :?:

ODPOWIEDZ