Problem z instalacja

Masz problem z grą? Napisz o tym, postaramy się go rozwiązać! (Nie dotyczy problemów z rozgrywką!)

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

Peon
Użytkownik Forum
Posty: 7
Rejestracja: 01 wrz 2013, 14:33

Problem z instalacja

Post autor: Peon »

Witam. Kilka lat temu zagralem w ta gre i chce do niej wrocic ale mam problem z zainstalowaniem. Sciaganalem Kam TPR, gdy uruchamiam Autorun.exe i klikam instaluj dostaje komunikat "failed to start proces". Odgrzebalem w tymch plikach setup.exe i pomyslnie zainstalowalem TSK (myszka muli i kolory sa nie takie, ale to problem na pozniej). Chce wgrac teraz patcha TPR ale dostaje ten komunikat o braku VB 6.0 albo zle zainstalowanej grze, a gre jak i ten drugi program sciagnalem (kierowalem sie FAQ na tej stronie). Nic nie moge poradzic. Windows 7 x32. Probowalem odpalac w zgodnosci z innymi wersjami windowsa

pomocy!


Byc moze ktos moze zRARowac swoj folder z gra? To mi wystarczy gdyz chce grac wylacznie w singe playera. Google przeszukalem wzdluz i wszerz, kazdy downaload jest taki sam z tym samym bledem instalacji
Peon
Użytkownik Forum
Posty: 7
Rejestracja: 01 wrz 2013, 14:33

Post autor: Peon »

bump. Ktos pomoze??
The Viking
Administrator Forum
Administrator Forum
Posty: 774
Rejestracja: 29 maja 2012, 20:26
Lokalizacja: Gdańsk

Post autor: The Viking »

No cóż... Gość który zna tę grę na wylot pod względem technicznym akurat jest na wakacjach. ale być może znajdzie się ktoś inny kto da Ci jakieś wskazówki. Ja akurat nie mam pojęcia.
kuba11100
Administrator Forum 
Administrator Forum 
Posty: 1663
Rejestracja: 18 sie 2008, 13:57
Lokalizacja: Polska
Kontakt:

Post autor: kuba11100 »

Ściągnąłeś TPR, zainstalowałeś TSK... coś mi tu nie gra.
"Gołego" TSK nie przerobisz na TPR i na odwrót.
Linki do VB6 i innych patchów które go nie wymagają są w FAQ w tematach przyklejonych i na mojej stronie, link w opisie. Nie zapomnij o Vista/7 fix (ddraw.dll), opisałeś typowy objaw jego braku.

Podaj też rozmiar (w bajtach, sprawdź we właściwościach pliku, TPR powinien mieć około 140-150 MB), sumę kontrolną plików instalacyjnych (plik setup.exe, małe narzędzie tekstowe do obliczenia sumy md5 weź z http://www.etree.org/md5com.html) i wersję gry (stawiam, że polska pudełkowa, ale wolę mieć pewność).
Pozdrawiam,
kuba11100

Strefa KaMMirror misji
The Viking
Administrator Forum
Administrator Forum
Posty: 774
Rejestracja: 29 maja 2012, 20:26
Lokalizacja: Gdańsk

Post autor: The Viking »

No proszę właśnie wrócił :D
Peon
Użytkownik Forum
Posty: 7
Rejestracja: 01 wrz 2013, 14:33

Post autor: Peon »

Moglby ktos po prostu zrarowac folder z gra? Nie ma szans zebym to zaintalowal z znalazlem RARa tyle ze po czesku i smiga bez zarzutu. Jak moge ja spolszczyc?
kuba11100
Administrator Forum 
Administrator Forum 
Posty: 1663
Rejestracja: 18 sie 2008, 13:57
Lokalizacja: Polska
Kontakt:

Post autor: kuba11100 »

http://kuba11100.c0.pl/kam/patche.php

Przepakowane SR2 lub nieoficjalny SR3, do wyboru. Wypakuj do katalogu z grą. Uwaga - SR2 nie zawiera polskiego dubbingu, pliki te i tak będziesz musiał przekopiować z paczki z SR3.
Pozdrawiam,
kuba11100

Strefa KaMMirror misji
Peon
Użytkownik Forum
Posty: 7
Rejestracja: 01 wrz 2013, 14:33

Post autor: Peon »

Napisalem ze mam sciagnieta gre ktora po prostu rozpakowalem z rara i kazdy instalator .exe nie wykrywa u mnie KaMa. Sciagnalem patch z twojej strony i jest to samo.

Czy ktos z was moze po prostu zapakowac wasz folder z gra i go podeslac? To najlepsze i najprostsze rozwiazanie
Peon
Użytkownik Forum
Posty: 7
Rejestracja: 01 wrz 2013, 14:33

Post autor: Peon »

bump. Ma ktos link do zapakowanego zainstalowanego folderu z gra?
wilkolak
Użytkownik Forum
Posty: 1
Rejestracja: 27 wrz 2013, 12:35

Post autor: wilkolak »

Pneon i wszyscy co maja ten podobny problem polecam
http://www.youtube.com/watch?v=Cy1HhprX2wA rob to samo co on :)
ODPOWIEDZ