Rodzielczość (windows 7)

Masz problem z grą? Napisz o tym, postaramy się go rozwiązać! (Nie dotyczy problemów z rozgrywką!)

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Damian6969_69
Użytkownik Forum
Posty: 3
Rejestracja: 09 mar 2014, 11:58

Rodzielczość (windows 7)

Post autor: Damian6969_69 » 09 mar 2014, 12:05

Witam :) Z góry chce przeprosić jeśli taki temat juz powsatał ale szukałem i nie widziałem.
Mam problem z rodzielczością bo mój monitor ma rodzielczość 1680 x 1050 a gra tylko 1024 x 786 :( więc jak zrobić aby gra była na cały ekran ? Nie pytałbym Was o to jakby gra mi 2 dni temu sama sie nie włączyła na cała rodzielczość ekranu a wczoraj i dzisiaj juz na swojej standardowej . Jeśli ktoś zna odpowiedz lub patent jak to naprawić to prosze o odpowiedz. Innym tez sie to moze przydać :) Dzięki i pozdrawiam :)

kuba11100
Administrator Forum 
Administrator Forum 
Posty: 1663
Rejestracja: 18 sie 2008, 13:57
Lokalizacja: Polska
Kontakt:

Post autor: kuba11100 » 09 mar 2014, 13:15

http://www.knights.sztab.com/forum/view ... 0039#40039

Oryginał nie obsługuje wyższych rozdzielczości niż 1280x1024.
Pozdrawiam,
kuba11100

Strefa KaMMirror misji

Damian6969_69
Użytkownik Forum
Posty: 3
Rejestracja: 09 mar 2014, 11:58

Post autor: Damian6969_69 » 09 mar 2014, 15:19

Wporządku ale ja nie mam takiego czegos jak " !RESOLUTION " w tym pliku a otworzyłem go tak jak pisało aby to zrobić :| wiec co teraz? A co do rodzielczości to mówisz ze oryginał nie chodzi na wiekszych wymiarach jak 1280x1024 ,tylko ze mi raz sie właczało na całej rozdzielczości ekranu.

kuba11100
Administrator Forum 
Administrator Forum 
Posty: 1663
Rejestracja: 18 sie 2008, 13:57
Lokalizacja: Polska
Kontakt:

Post autor: kuba11100 » 09 mar 2014, 15:42

To dopisz. Przykładowy plik setup.cfg:
!MOUSE_SPEED 15
!SOUND_VOLUME 65520
!MIDI_VOLUME 49140
!CD_VOLUME 26208
!MUSIC_TYPE 2
!PALETTE 1
!AUTOSAVE 0
!SCROLLING 0
!RESOLUTION 3
!LANGUAGE 1
!VIDEO 0 0 0
!PLAYER_NAME NoName
!NG_PLAYER_NAME "Unknown"
Jeśli chcesz dodatkowo rozciągnąć grę na cały ekran włącz skalowanie w ustawieniach karty graficznej ("Dostosuj rozmiar i pozycję pulpitu" w Nvidii, w Radeonach bodajże w opcjach monitora).
Pozdrawiam,
kuba11100

Strefa KaMMirror misji

Damian6969_69
Użytkownik Forum
Posty: 3
Rejestracja: 09 mar 2014, 11:58

Post autor: Damian6969_69 » 09 mar 2014, 22:15

Dopisuje ale sam sie usuwa :P

ODPOWIEDZ