DirectX surface error

Masz problem z grą? Napisz o tym, postaramy się go rozwiązać! (Nie dotyczy problemów z rozgrywką!)

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

ODPOWIEDZ
polsal
Użytkownik Forum
Posty: 4
Rejestracja: 25 wrz 2005, 12:03
Lokalizacja: z koszmaru...
Kontakt:

DirectX surface error

Post autor: polsal » 25 wrz 2005, 12:19

Gram b.dużo i nigdy czegoś takiego nei widziałem... szukałem pomocy na iinych forach i nie było nic... mianowicie przy włączaniu gry wyskoczył czarny ekran z napisem "DirectX surface error" i nic sie nie dało zrobić :( podobno dotyczy to ilości zapisanych gier:
Cytat z http://master-of-orion.sztab.com/index.php?action=faq
"Pyt 16: Gdy uruchamiam grę dostaję komunikat "Direct X surface error".
Odp: Nie możesz mieć więcej niż 92 + 5 zapisów stanu gry."

Dane techniczne peceta (jeśli to ważne):
Prock: Pentium 4 2.0
System: Windows XP SP2
DirectX: 9.0c

Jeśli ktokolwiek wie to prosiłbym o pomoc :( nie moge grać praktycznie w nic (wszędzie to samo) :zraniony:
who waaants to beee kafelkieeem? :]

lucbach
Administrator Forum
Administrator Forum
Posty: 1893
Rejestracja: 24 lip 2005, 18:03
Lokalizacja: Szczecin
Kontakt:

Post autor: lucbach » 25 wrz 2005, 12:25

Witaj, Polsalu. Czy piszesz o grze "Knights and Merchants"? Bo jeśli tak, to ten problem z ilością zapisanych gier nie jest na pewno tego przyczyną. W "Knights and Merchants" można zapisać max. 9 stanów gry. Ja mam zajęte wszystkie sloty i nigdy nie widziałem takiego błędu. Stawiałbym więc na brak DirectX, ale widzę, że masz 9.0. Być może jest źle zainstalowany? Spróbuj też przeinstalować grę. Może w najbliższym czasie okaże się coś nowego. Jeśli tak, to napisz proszę o tym.
lucbach,
administrator knights.sztab.com

polsal
Użytkownik Forum
Posty: 4
Rejestracja: 25 wrz 2005, 12:03
Lokalizacja: z koszmaru...
Kontakt:

Post autor: polsal » 25 wrz 2005, 12:43

piszę o tej grze, i o innych... żadna nie chodzi... przeinstalowałem K&M ale to nic nie dało.. przeinstalowałem pare innych gier i to samo... właśnie ściągam instalator directx 9.0c i przeinstaluje i go :smiesne: mam nadzieję że podziała za tym razem :wink:
who waaants to beee kafelkieeem? :]

polsal
Użytkownik Forum
Posty: 4
Rejestracja: 25 wrz 2005, 12:03
Lokalizacja: z koszmaru...
Kontakt:

Post autor: polsal » 25 wrz 2005, 13:30

fajnie.... nie działa.. przeinstalowanie directx nic nie dało... nie wiem... może wcześniejszą wersję zainstaluję?
who waaants to beee kafelkieeem? :]

Awatar użytkownika
Setman
Zbanowany
Posty: 269
Rejestracja: 05 sie 2005, 11:16

Post autor: Setman » 25 wrz 2005, 16:10

wrzuc jakies nowe sterowniki do karty grafik, a jak nie da to format c: : )

lucbach
Administrator Forum
Administrator Forum
Posty: 1893
Rejestracja: 24 lip 2005, 18:03
Lokalizacja: Szczecin
Kontakt:

Post autor: lucbach » 27 wrz 2005, 13:10

polsal pisze:piszę o tej grze, i o innych... żadna nie chodzi... (...)
Nooo, to już o czymś świadczy. Coś chyba nie tak z Twoim systemem.
lucbach,
administrator knights.sztab.com

SIRespect
Użytkownik Forum
Posty: 14
Rejestracja: 23 wrz 2005, 20:28

Post autor: SIRespect » 27 wrz 2005, 22:51

najlepiej sformatuj jeśłi nie pomoże no to ja nie wiem

ODPOWIEDZ