Wszyscy moi znajomi, co w to kiedyś ze mną grali dzisiaj nie odmówią partyjki. MiM to najlepsza gra planszowa w jaką gierzyliśmy.
Rycerz Świerszcz? Pierwsze słyszę... co/kto to jest?
Magia i Miecz (Talisman)
Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy
Nie ma tam kogos takiego ?? Psia mac to w co ja wtedy gralem ?? Moze zgubiles pare kart? Bo rycerz swierszcz byl na pewno..Ten czarodziej to na czerwono chyba byl ubrany... Nie wymyslilbym przeciez takiej postaci
No to pozazdroscic ekipy.. A czy gra w to w dalszym ciagu sprawia taka sama frajde jak kiedys?
Az sie przestraszylem ze w inna gre gralem i nie pamietam co to bylo
Ale to ty sie mylisz bo jest cos takiego jak rycerz swierszcz . Wpisalem w googlach by sie upewnic .... i JEST!! Cos takiego tam znalazlem ... Postaci - Mnich, Rycerz Światła, Książę Albionu, Tęczowy Wojownik, Rycerz Świerszcz, Wydrwigrosz, Rycerz Tolimana, Rycerz Nemed, Rycerz Shauli (3 ostatnie Postaci to Postaci specjalne). Koles na jakism forum o tej grze wymienia postacie ...
Mam wszystkie karty, jakie wyszły. Mam wszystkie dodatki, każdy oryginalny + większość dodatków niekomercyjnych, stworzonych przez fanów. Prawdziwie dobra robota. Może grałeś w Magiczny Miecz? Wtedy nie będę przeczyć wymyślanym przez Ciebie jednostkom, bo w tą grę nie grałem nigdy.
Czy tak samo się gra? Wtedy byliśmy młodsi, mniej doświadczeni... a teraz śmigamy, zapuszczamy jakąś odpowiednią muzę - robimy klimat i przenosimy się do krainy Magii i Miecza, by zdobyć Koronę Władzy.
Kurcze... ostatnio jednak mi kiepsko idzie, bo dostałem dwa razy pod rząd od kumpla baty. A tak kozaczyłem na początku, hehe.
Cóż, zdarza się nawet najlepszym. 
Czy tak samo się gra? Wtedy byliśmy młodsi, mniej doświadczeni... a teraz śmigamy, zapuszczamy jakąś odpowiednią muzę - robimy klimat i przenosimy się do krainy Magii i Miecza, by zdobyć Koronę Władzy.
Magiczny miecz .... Czy Magia i miecz .... Nie pamietam juz
Ale skoro ty mowisz ze nie ma tam rycerza swierszcza ... Hmmm moze ten koles mial te dwie gry naraz i wymieszal ze soba karty postaci ... W to w co gralem bez przerwy cos sie dzialo .. jakies pulapki zasadzki, spotkania, mozna bylo do podziemi wleciec czy czegos podobnego.. (katakumby ?) Mapa miasta i te karty sa bardzo podobne wiec raczej gralem w MiM.