Strach

Miejsce na dyskusje "off-topic"

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

Odpowiedz
Awatar użytkownika
bartek007
Użytkownik Forum

Strach

Odpowiedz z cytatem

Post autor: bartek007 »

Witam, tym razem sprawa nieco dziwna ... ale jest to część nie dotycząca gry więc musiałem to napisać. Siedziałem sobie w domku i się strasznie nudziłem . Nagle sobie coś przypomniałem i bez namysłu do wyszukiwarki wpisałem "co to jest strach ?" znalazłem kilka artykułów z wyjaśnieniem. Dowiedziałem się czegoś nowego i pożytecznego, zawartego na tej stronie:
http://www.akohard.kk.e-wro.pl/Ksiazka_html/strach.html
I teraz tylko się głowię, co to tak naprawdę jest ? Jak się rodzi ? Po co jest, wystarczy wpisać "rodzaje fobii" i widzimy ich setki. Po co one są ? Pytanie mnie to męczy, a zarazem strasznie irytuje. Przecież to tylko utrudnia życie ! Sam miewam te momenty, gdy mam sucho w ustach i mam wrażenie jakbym stracił panowanie nad ciałem ! A nigdy się w to nie zagłębiałem, nigdy nikomu nic o tym nie mówiłem. Czemu, czemu się pytam ! "Bo to śmieszne" - smutne , ale prawdziwe i niestety obecne wśród nas, tylko nieliczni to rozumieją. A co wy o tym sądzicie ? Jakie macie uczucia co do strachu, bo wiadomo: "nie ma człowieka, który nie bałby się niczego ..."
Zaraz po tym, jak żołdak skończył służbę w wojsku, postanowił zostać górnikiem. Jego rodzice (ojciec i teść) nie chcieli tego, lecz on był stanowczy :) Teraz żyje sobie spokojnie w swojej kopalni złota ... Koniec
Awatar użytkownika
Duch
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Duch »

I teraz tylko się głowię, co to tak naprawdę jest ? Jak się rodzi ?
Strach to naturalna reakcja organizmu, który mówi: "bój się, bo to niebezpieczne, a my (organizm i ty) nie chcemy przecież zginąć".
Po co jest, wystarczy wpisać "rodzaje fobii" i widzimy ich setki.
Strach to nie fobia.
Po co one są ?
Fobie są po nic, bo po co mają być? Są i już, byłyby potrzebne, gdyby były korzystne.
Przecież to tylko utrudnia życie !
Fobia czy strach?
Sam miewam te momenty, gdy mam sucho w ustach i mam wrażenie jakbym stracił panowanie nad ciałem ! A nigdy się w to nie zagłębiałem, nigdy nikomu nic o tym nie mówiłem. Czemu, czemu się pytam ! "Bo to śmieszne" - smutne , ale prawdziwe i niestety obecne wśród nas, tylko nieliczni to rozumieją. A co wy o tym sądzicie ? Jakie macie uczucia co do strachu, bo wiadomo: "nie ma człowieka, który nie bałby się niczego ..."
Każdy je ma, nie ma w tym nic dziwnego.
Obrazek
Odpowiedz