Wasza ulubiona lektura ze szkolnych lat

Miejsce na dyskusje "off-topic"

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

Czy lubiałeś lektury?

Tak
11
52%
Nie
10
48%

Liczba głosów: 21

Awatar użytkownika
Wubek
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Wubek »

Michailoff pisze:ja na myśl o tym, co trzeba czytać w liceum (i to w jakim tempie, np. "Potop" w tydzień - a wszyscy doskonale wiemy, że Sienkiewicz jakimś wybitnym pisarzem nie był),
Na stos z bluźniercą! Akurat "Potop" jest jednym z wybitniejszych jego utworów, dobrze wypadającym na tle innych artystów...

Khelbenie, naprawdę uważasz Władcę Pierścieni za nudziarstwo? Skakałbym z radości, gdyby była to u mnie lektura obowiązkowa! Śródziemie Tolkiena jest naprawdę genialne, imponująco rozbudowane i realistyczne: rozrysował mapy, nakreślił historię, mitologię, rodowody i religie! Jak można tego nie polubić? :smiesne:

Przechodząc do sedna, moją ulubioną lekturą szkolną jak dotychczas jest właśnie "Potop" Sienkiewicza (nie, nie jestem jeszcze w szkole średniej, ale zdarzyło mi się to przeczytać [2 razy zresztą]).

//edit:
Ktoś może zedytować "lubiałem" w ankiecie na "lubiłem"? :P
Awatar użytkownika
dark
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: dark »

eee, ja książki lubię czytać pół na pół :] tzn. nigdy mi się nie chce przeczytać, ale jak przeczytam te 10 czy 20 stron, to mnie już wciąga ;]

A ulubione to " O psie, który jeździł koleją" ( to raczej taka bajeczka niż lekturka :] ) i takie różne krótkie ( max 150 stron ) ;]
"Na Imię Było Mu Śmierć, A Za Nim Szło Całe Piekło..."
Obrazek < Rekrutujemy ?? ;]
Awatar użytkownika
@Merchant@
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: @Merchant@ »

Ja choć nie bardzo lubiłem czytać lektury to nadal pamiętam lekturę pt. "Ten Obcy" :) Wciągnęła mnie fabuła, a skoro była obowiązkowa no to trzeba było przeczytać. Oprócz tego lubiłem także "Zemstę"
Awatar użytkownika
Wubek
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Wubek »

Ale "W poszukiwaniu straconego czasu" nie jest szkolną lekturą! (na studiach jak jest - moja nie wiedzieć)

No to w takim razie się pochwalę, że rozpracowuję Trylogię Husycką :mrgreen:

I jest jeszcze lepsza niż oczekiwałem.
Odpowiedz