Pamiętacje Polskiego odpowiednika HOMM2?(Clash)

Miejsce na dyskusje "off-topic"

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

Odpowiedz
Awatar użytkownika
janosiczek
Użytkownik Forum

Pamiętacje Polskiego odpowiednika HOMM2?(Clash)

Odpowiedz z cytatem

Post autor: janosiczek »

Gra Clash

Clash wzorowany jest na seriach Heroes of Might & Magic czy Warlords. Fabułę gry oparto na legendzie o starożytnej krainie Karkhanu, zaatakowanej przez dzikie plemiona. Zadaniem gracza jest rozwój i utrzymanie swych włości nieustannie atakowanych przez zaborczych najeźdźców. Gracz może wcielić się w pogan (pierwotnych mieszkańców Karkhanu) lub chrześcijan (najeźdźców).
Do dyspozycji gracza oddano 30 różnych typów jednostek, którymi można bronić miast, wyznaczać patrole i odkrywać nowe rejony mapy. Oprócz jednostek typowo wojskowych można znaleźć m. in. budowniczych, wykorzystywanych do wszelkiego typu prac konstrukcyjno-wydobywczych.
Ważnym elementem Clasha jest ekonomia i rozbudowa zamków, w których można stawiać nowe budynki zwiększające populację i możliwości produkcyjne ludności.

Producent Longsoft Multimedia
Wydawca Optimus Pascal
Dystrybutor Play It

Osobiście jestem jej wielkim fanem :) Chciałbym aby tak jak KAM było remasterowane na 2011 / 2012 rok, ale po google pl widzę że kiepsko z tym jest :(
Ostatnio zmieniony 30 gru 2011, 12:29 przez janosiczek, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
psyhic888
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: psyhic888 »

Ech :smutny: to tyle lat(prawie 14) już minęło odkąd pierwszy raz zagrałem w Clash-a, to była miłość od pierwszego spojrzenia, całą szkołę podstawową przegrałem i jeszcze trochę gimnazjum w tą grę, do spółki z KaM oczywiście.
Awatar użytkownika
janosiczek
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: janosiczek »

psyhic888 pisze:Ech :smutny: to tyle lat(prawie 14) już minęło odkąd pierwszy raz zagrałem w Clash-a, to była miłość od pierwszego spojrzenia, całą szkołę podstawową przegrałem i jeszcze trochę gimnazjum w tą grę, do spółki z KaM oczywiście.
Mój przyjacielu ! :)

Ja tylko żyje nadzieją że zanim umrę stworzą remake Clasha.... w 2D. Tak jak w KAM.

Gdy w moim życiu się dorobię, stworzę zespół który zrobi Clasha 2 oraz KAM 2 w 2D. Dla siebie i dla garstki osób które też lubią takie gry.

----------

Ehh moje szukanie spełzło na niczym. Nie znalazłem w necie forum fanowskiego o Clash :( Jednak Kam ma szczęście... ehh

Znalazłem theme z muzyką http://www.youtube.com/watch?v=wygHZDjR ... re=related

Link do tematu jak zainstalować Clasha i dosboxa..

http://forum.opcg.net/viewtopic.php?p=4969
Odpowiedz