Znowu zajrzałem i znowu rozczarowałem się :(

Miejsce na dyskusje "off-topic"

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

Odpowiedz
Rafael_5000
Użytkownik Forum

Znowu zajrzałem i znowu rozczarowałem się :(

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Rafael_5000 »

Drogi Administratorze, Lucbachu

Niepokoi mnie obecny stan forum. Znajduje się tu dużo śmieci, a dyskusje wielokrotnie powielają się. Zauważyłem także, że do tego forum mają dostęp dzieci neostrady. Jeżeli sam nie jesteś w stanie zapanować nad tym, to może warto rozpocząć jakąś współpracę z kimś, kto mógłby moderować tę tablicę dyskusyjną? Wg mnie na tym forum jest wręcz niezbędna pomoc moderatora. Jeżeli obecna tendencja będzie się dalej utrzymywać, forum zostanie zawładnięte przez wyżej wspomniane DN.

Trochę porządku, trochę rygoru i na pewno forum będzie czyste, jasne i przejrzyste ;)

z poważaniem
Rafałek :]
Kheli
Administrator Forum
Administrator Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Kheli »

łoł... jaka mrożąca krew w żyłąch wiadomość... aż strach pytać się, kto z forumowiczów jest DN... :zamurowany:

Jak sądzę, ty jesteś chętny do "stołka" moderatora i chciałbyś wywalać dużą liczbę postów... szczególnie moich.

Proponowałbym wprowadzić ważną rzecz, jak Spis Treści. Nowa osoba, która odwiedza forum by wiedziała jakie tematy były poruszane, jakie nie... ewentualnie wynik dyskusji, jaka była prowadzona.
Wiem, że to byłoby bardzo nużące zadanie - sam nie twierdzę, że zrobiłbym coś podobnego, ale sądzę, że chociaż w jakimś stopniu by to mogło pomóc.
Oczywiście nie można zapomnieć, że forum to nie chat... toteż można by taką... nie wiem - etykietę tegoż forum wprowadzić. Np. Brak spamujących wiadomości, postów itd.

Jeżeli to by zawiodło można by powołać moderatora. (Jeśli chodzi o ortografię to może by się moderator przydał, a jeśli literówka jakaś będzie, to edycja postów).

-------
Ładne wejście masz po latach Rafałku :|
Awatar użytkownika
Luki
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Luki »

Wal smialo o kogo chodzi z DN! Moze zmadrzeja(je ja ewentualnie jesli za takuiegi mnie masz) i nie bedzie spamow

A co do gadania,to tak sczerze nie za bardzo jest juz o czym pisac :smutny:
Kheli
Administrator Forum
Administrator Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Jeżeli chodzi o moje pierwsze posty, to od pięknego tematu o "Zaśmiecaniu Forum" nie piszę tak jak... jakby to było moje pierwsze forum w życiu. Skądże. Tera (a te "tera" jest już od dawna) piszę normalnie, po ludzku. A to że czasem mi się trafi (a to już żadkość) wrzucić w świat Boży post jakiś spamujący to chyba się świat nie zawali.
Na dobitkę dodam, że od spoooorego czasu mnie na forum nie widziano. Dopiero od niedawna znów powróciłem. Pozwoliłem wam się rozkręcić i pisać beze mnie. Teraz powróciłęm i raczej moja "forumowa przerwa" na dobre wyszła. Teraz piszę, że tak powiem z sensem i myślę, że nikt się mnie czepiać teraz nie powinien.
lucbach
Administrator Forum
Administrator Forum
Kontakt:

Re: Znowu zajrzałem i znowu rozczarowałem się

Odpowiedz z cytatem

Post autor: lucbach »

Rafael_5000 pisze:Drogi Administratorze, Lucbachu

Niepokoi mnie obecny stan forum. Znajduje się tu dużo śmieci, a dyskusje wielokrotnie powielają się. Zauważyłem także, że do tego forum mają dostęp dzieci neostrady.
Jak na każdym forum. Moim zdaniem nie jest tutaj źle, gorzej było kilka miesięcy temu. Które tematy Cię zaniepokoiły?
lucbach,
administrator knights.sztab.com
Awatar użytkownika
Warlike
Użytkownik Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Warlike »

Kiedy sie zarejestrowalem przegladjac forum to znalzlem to czego szukalem.To forum nie jest złe.Jest dobre.Mozna latwo znaleac potrzebne informacje i uzytkownicy staraja sie trzymac tematow.I jest dobrze.
Kheli
Administrator Forum
Administrator Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Może mu chodzi o sąsiedni temat "Takie pytanko... "
To przecież tylko niewinna proźba.
Rafael_5000
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Rafael_5000 »

Khelben pisze:kto z forumowiczów jest DN
Nie będę kalał tego postu.
Khelben pisze:Jak sądzę, ty jesteś chętny do "stołka" moderatora i chciałbyś wywalać dużą liczbę postów... szczególnie moich.
Źle sądzisz :wink:
Mam za mało czasu.
Khelben pisze:Ładne wejście masz po latach Rafałku
Ostatni post pisałem dzień albo dwa dni temu. Ponadto "co pewien czas" zostawiam na forum jakiś ślad mojej goryczy.
Khelben pisze:dodam, że od spoooorego czasu mnie na forum nie widziano
Czasem przerwa jest potrzebna :)
Lucbach pisze:Które tematy Cię zaniepokoiły?
Wystarczy przykład, czy mam analizować całe forum? :]
Dowodem, że nie rzucam słów na wiatr niech będzie temat:
Misja 5 - "gród Morbach".
Bardzo się cieszę, że oprócz (zaledwie) kilku osób, ktoś próbuje chociaż opisać jakąś misję. Ale dlaczego do cholery nie w tym dziale? Najlepiej chyba do Lucbacha bezpośrednio, a jeśli już ktoś tak bardzo chce, no to odpowiedni wątek w odpowiednim dziale. I to jest ład?! Moderator mógłby szybciutko zrobić z tym porządek... ale widocznie Lucbach nie ma kogo obsadzić na to stanowisko, bo każdy rozsądny admin, który ma do dyspozycji "wykwalifikowaną kadrę" już dawno skorzystałby z takowej pomocy.
Axeman pisze:Kiedy sie zarejestrowalem przegladjac forum to znalzlem to czego szukalem.
Miałeś szczęście :P
Axeman pisze:To forum nie jest złe.Jest dobre.
Powiedzmy, że się zgadzam :]
Khelben pisze:Może mu chodzi o sąsiedni temat "Takie pytanko... "
To przecież tylko niewinna prośba.
"Uderz w stół, a nożyce się odezwą" albo "Winny się tłumaczy". Heh, :lol:
Znowu nie trafiłeś Khelbenie ;)
Nie mam prawa czepiać się Ciebie o ten temat w żadnym wypadku! Jest założony tam gdzie trzeba, jest oryginalny, nie powiela innych myśli. Po prostu zrobiłeś z tym pytaniem-prośbą to co trzeba. I niech inni biorą z Ciebie przykład.

Może za dużo narzekam. Ale mam nadzieję, że kto uzna to za słuszne, wyciągnie sobie z tego wnioski.

PS
Lucbachu, proponuję stworzyć naszą forumową KnightsAndMerchants'ową netykietę, umieścić ją w widocznym miejscu na forum (albo nawet na stronie głównej, albo i tu i tu) i wprowadzić NAKAZ zapoznania się z nią pod groźbą zbanowania. Co o tym myślisz/myślicie?
Kheli
Administrator Forum
Administrator Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Miło Rafale, że komentowałeś tyle moich wypowiedzi. Fajnie, że ktoś wogóle moje wypociny przeczytał ;).
Ale naprawdę proponuję jeszcze raz rozważyć sprawę Spisu Treści. Tam było wyraźnie powiedziane, jakie tematy już były i co z niektórych tematów wynikło. To się naprawdę może wszystkim przydać.
Kheli
Administrator Forum
Administrator Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

A!
I jeszcze jedno...

Znowu thx Rafale za:
I niech inni biorą z Ciebie przykład.
Nie wiesz jak to miło się czyta :D.

Zacząłem się powoli w każdym poście rozpisywać (nie to co kiedyś). Jeśli chodzi o przykład - polecam opisywanie swych przygód w - Wasze Strategiczne Przygody. Rozpiżcie się tak jak ja i inni "odważni". Nawet nie wiecie jak fajnie się czyta kogoś przygody :)
Ważne by były ciekawie opisane :)
No i długie ;).
Odpowiedz