Produkcja jedzenia.

Miejsce na dyskusje "off-topic"

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

jakie jedzenie produkujecie najczęściej

wino
6
19%
chleb
23
74%
kiełbasa
1
3%
ryby
1
3%

Liczba głosów: 31

Miko
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Miko »

kubarychle pisze:winochleb
EEE to chyba pokrojony chleb w misce zalany winem :?: :P
Nie no żartuje :mrgreen:
Przede wszystkim chleb - zawsze mam go nadwyżki w spichrzu. Inwestuje też w kiełbache ale długo ją się robi - chodzi głownie o procesy kiełbasiane w chlewie.
Co do wina to robie różnie: jeśli mam dużo miejsca na rozbudowe to robie ok 4 winnic, wtedy wina jest sporo. Chatki rybackie też stawiam , zwykle dwie, zwykle ryb starcza na styk.
A tak propos: mnie podnosi na duchu widok pełnej jedzenia gospody :)

Czy nie dziwi was fakt, że świnie po zarżnięciu są przerabiane w kurczaki a następnie w rzeźni dopiero w kiełbasy?? Albo chłop w winnicy mientoli te winogrona bez ściągania butów :P Jakby tak się bliżej przyjżeć tym co się dzieje w tej grze to można dojść do ciekawych wniosków :szczerzy:
Kheli
Administrator Forum
Administrator Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Kheli »

Mnie też nań podnosi. Gorzej, gdy przed taką gospodę stoją tłumy, żądające chleba... a na półkach sam ocet. Wiadomość z ostatnich tygodni - Khelben już nie zajmuje się produkcją chleba, gdyż ma to już opanowane. Teraz produkuje wyłącznie kiełbachy. Stawia wszędzie gospodarstwa i chlewy z rzeźniami. Jest to znacznie trudniejsze, owszem - podpieram się chlebem, ale służy on jak i piekarnia z młynem, jako budynki zapełniające miasto. Lubię mieć w takim mieście wszystkie dostępne w misji budynki ze świadomością, że wytrzawają spokojnie towary...
Miko
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Miko »

Khelben pisze:Mnie też nań podnosi. Gorzej, gdy przed taką gospodę stoją tłumy, żądające chleba... a na półkach sam ocet. Wiadomość z ostatnich tygodni - Khelben już nie zajmuje się produkcją chleba, gdyż ma to już opanowane. Teraz produkuje wyłącznie kiełbachy. Stawia wszędzie gospodarstwa i chlewy z rzeźniami. Jest to znacznie trudniejsze, owszem - podpieram się chlebem, ale służy on jak i piekarnia z młynem, jako budynki zapełniające miasto. Lubię mieć w takim mieście wszystkie dostępne w misji budynki ze świadomością, że wytrzawają spokojnie towary...
Szkoda, że po wypiciu wina przez naszych żołnierzy nie ma skutków ubocznych np. w czasie walki żołnierze biegną zygzakiem albo nie mogą trafić w wroga :lol: Ale to wino produkowane przez naszego chłopa chyba bez bombelków.
Odpowiedz