Swiat Gier

Miejsce na dyskusje "off-topic"

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

Awatar użytkownika
Filus
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Filus »

Dobra teraz to ja "jakoś muszę zareagować" na pewne słowa.
Kamson pisze:Dobra jakoś musze zareagować na tą krytyke bez obrazy ale większość Netowiczów to osoby w wieku 14-17. Leją na ortografie bez obrazy ale jak bym robił bloga dla osób ze Studiami to bym yyy nie robił proste .
Co do średniego wieku Netowiczów - tutaj myślę, że należałoby podzielić to na dwie grupy - osoby, które są tzw. wartościowymi użytkownikami - i tutaj wydaje mi się, że średnia wieku jest znacznie wyższa. Drugą grupą, są osoby, które swoją postawą, językiem, zachowaniem ukazują swoje prostactwo - to tzw. grupa mało(albo wcale) wartościowa. Tutaj przedział jest niższy. Spotkałem już nieraz w swojej "karierze" internetowej ludzi w wieku 10 lat, którzy uważali, że jak będą krzyczeć, tupać nóżkami i przeklinać wszyscy ich zauważą. To w moim przekonaniu kwintesencja zachowania dzieci neostrady. Ich wiek, to przeważnie od 10-13 lat. Dla odmiany też muszę powiedzieć, że nieraz spotkałem się też z ludźmi w wieku 10-13 lat, którzy poziomem, stylem wypowiedzi prezentowali się znacznie lepiej niż niejeden 17 latek.

Tak więc jeżeli Twoim marzeniem jest stworzyć blog, który(z zaciekawieniem) będą czytać ludzie mało inteligentni, dla których napisanie komentarza "super blog!" jest powodem do zadowolenia... to powodzenia.
Awatar użytkownika
Kamson
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Kamson »

Widzisz jesteśmy z dwóch innych światów ja nie zadaje sie z jakimis kujonami ja sie poprostu ciesze zyciem i mam wieksze zmartwienia niz to jak pisze z resztą być takim za przeproszeniem bo zbawionym humoru gmurem dla którego radochą jest mucha na ścianie sory to nie ja jeżeli mam sobie tego wszystkiego odmawiać bo tutaj sztywna atfosmerka itd. to możecie mi odrazu konto usunąć.
Awatar użytkownika
sowa
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: sowa »

Widzisz jesteśmy z dwóch innych światów ja nie zadaje sie z jakimis kujonami ja sie poprostu ciesze zyciem i mam wieksze zmartwienia niz to jak pisze z resztą być takim za przeproszeniem bo zbawionym humoru gmurem dla którego radochą jest mucha na ścianie sory to nie ja jeżeli mam sobie tego wszystkiego odmawiać bo tutaj sztywna atfosmerka itd. to możecie mi odrazu konto usunąć.

Heh... powiem od razu, że głupoty piszesz. To, że ktoś zwraca uwagę na np. błędy ortograficzne i stara się ich nie robić to nie znaczy, że jest pozbawionym humoru, gburowatym (chyba to chciałeś napisać) kujonem... Ja należę do takich osób. Ja kujon?? Hehe 2 zagrożenia... ładny mi kujon :lol: Nie mam poczucia humoru?? Hmmm też chybione... i czy jestem gburem?? Nieee... chociaż w każdym z nas jest jakiś mały gbur...

Ja radzę Ci zwrócić uwagę na to jak piszesz... bo jak dorośniesz... dostaniesz pracę i będziesz robił błędy ortograficzne... to długo nie popracujesz... no chyba, że będziesz sprzedawcą w kiosku... lepiej uważaj bo te błędy mogą wejść Ci w nawyk i klapa po całości :lol:

Nie wiem tylko o co Ci później chodzi... czego masz sobie odmawiać?? Robienia błędów ortograficznych?? Określ się o co Ci w tej kwestii chodzi...

A i nie myśl sobie, że ludzie skrytykowali twojego bloga po to żebyś dał sobie z nim spokój. Chodzi o to, że jak się coś robi to robi się to porządnie. Popraw kilka rzeczy i będzie dobrze.
Awatar użytkownika
czyzak
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: czyzak »

Może się nie znam na blogowanie (jak to jakieś dziecko neo podsumowało mojego bloga), ale on jest strasznie nieczytelny, szare tło i białe napisy po prostu genialnie. Co do ortografii się nie wypowiadam, bo sam jestem dyslektykiem, ale staram się pisać poprawnie i zawsze mam włączony słownik w przeglądarce.
Awatar użytkownika
doman100
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: doman100 »

Kamson załóżmy razem bloga o grach komputerowych. Ja się zajmę bardziej wyglądem a ty treścią. Co prawda jeszcze nigdy nie miałem do czynienia z blogami ale poczytam o tym i na pewno jakoś się uda.
Westess krutue szaleń
Awatar użytkownika
Filus
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Filus »

Na wstępie muszę powiedzieć, że to jest TYLKO moje zdanie, nie reprezentuję żadnych władz tego serwisu! Za to teraz napiszę możesz się nawet na mnie obrazić, ale przynajmniej wysłuchaj(przeczytaj) co mam do powiedzenia.

Chyba mnie nie zrozumiałeś. Wiec powiem tak - sam też nie lubię kujonów, którzy wywyższają się tylko z powodu tego, że mają dobre oceny itp. Ale taki kujon jeśli nie ma odchyłów też jest całkiem "wporzo";). Poza tym je nie mówię o Twoich wypowiedziach na forum, tylko polemizuję z Twoim zdaniem na temat ludzi.

Poza tym IMHO nie wydaje mi się, że te forum, na którym obecnie piszę jest jakoś specjalnie sztywne ale... Moim zdaniem każdy powinien dbać najbardziej jak tylko można o swoje wypowiedzi. Pamiętaj, że tutaj(na forum lub np w przypadku bloga) w Internecie każdy może przeczytać to, co napisałeś i wyrobic sobie na Twój temat opinię. Wyobraź sobie więc taką sytuację(to tylko moja hipoteza i fikcyjna(ale możliwa) sytuacja). Pewna dziewczyna - cud miód i orzeszki czyli chodzący powiedzmy Twój ideał piękna, charakteru(mieszkający niedaleko Twojej miejscowości/miasta) itp. szuka bloga, by sobie poczytać czyjeś ciekawe rozważania, wspomnienia lub coś innego. Przypadkiem trafia na Twój blog. Czyta, czyta i dochodzi do wniosku - kto to napisał takie brednie lub kto pisze takie proste słowa z błędami orograficznymi(bez urazy - to tylko przykład;p) i co robi? Wychodzi z bloga zniesmaczona.

Teraz zastanówmy się jakby się zachowała owa dziewczyna, gdyby blog był ładny, przejrzysty, a teksty pozbawione błędów i do tego z jakimś subtelnymi żartami, świadczącymi o niepospolitej inteligencji? Dziewczyna zaiteresowałaby się - ciekawe kto pisze w taki fajny sposób - musi to być wyjątkowy mężczyzna/chłopak. I co wtedy zrobi? Skomentuje jakąś Twoją wypowiedź, a może nawet chciałby porozmawiać na privie(gg, skype)? Moźe nawet zechciałaby się spotkać z Tobą?

Teraz pewnie się spytasz po co wymyślam takie sytuacje? Otóż przez ten obraz chciałbym Ci powiedzieć coś niezwykle ważnego i istotnego. Ważne jest pierwsze wrażenie! W internecie(pomijając komunikatory) każdy jest oceniany (w większości przypadków przez obcych sobie ludzi) po tym co piszesz. Jeśli Twoje niedbalstwo zniechęci innych nie licz na dobre kontakty z takowymi osobnikami. Poza tym odnoszę wrażenie, że źle pojmujesz niektóre sprawy. Wyzywanie od kujonów osób, które dbają o swój wizerunek w internecie(przez w miarę dbałe udzielanie się) jest totalnym bezsensem. Poza tym osoby, które dobrze się uczą wcale nie są nieciekawymi ludźmi. Pójdziesz do szkoły średniej lub nawet studia, to to zrozumiesz. Liczy się jakim człowiekiem się jest, a nie jak dobrze/źle się dana osoba uczy. Przy czym należy starać się dostosować się do zasad panujących w naszym świecie. A w świecie Internetu panują zasady NETYKIETY. Poza tym czytelne i dbałe wypowiedzi ułatwiają komunikację międzyludzką, bo rozmówca nie musi domyślać się o co może chodzić temu drugiemu... Sorry za taki wykład, ale denerwuje mnie takie podejście do życia, tym bardziej, że jak mniemam jesteś jeszcze stosunkowo młody(przynajmniej tak wnioskuję).

PS.Mam nadzieję, że jednak się nie obrazisz i po prostu weźmiesz pod uwage moje zrzędzenie;).
Pozdrawiam F.
Awatar użytkownika
BananowyJasio
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: BananowyJasio »

Kamson pisze:Dobra jakoś musze zareagować na tą krytyke bez obrazy ale większość Netowiczów to osoby w wieku 12-15. Leją na ortografie bez obrazy ale jak bym robił bloga dla osób ze Studiami to bym yyy nie robił proste.
Podkreślanie błędnych wyrazów nie wystarczy, bo sformułowania "to bym yyy nie robił proste" są zrozumiałe dopiero, kiedy się je drugi raz przeczyta.
Po drugie, jeśli Twoim zdaniem nieumiejętne używanie swojego języka świadczy o radości życia, to rzeczywiście jesteśmy z dwóch różnych światów. Mimo wszystko fan K&M nie powinien sadzić kwiatków w postaci
Knight and Merchants
Po trzecie: widzę, że po czterech dniach layout strony się zmianił, moim zdaniem jest bardzo czytelna. Jakichś kardynalnych błędów ortograficznych również nie widzę, także chyba wszystko ma się ku lepszemu ;]
Awatar użytkownika
czyzak
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: czyzak »

BananowyJasio pisze:
Kamson pisze:Dobra jakoś musze zareagować na tą krytyke bez obrazy ale większość Netowiczów to osoby w wieku 12-15. Leją na ortografie bez obrazy ale jak bym robił bloga dla osób ze Studiami to bym yyy nie robił proste.
Podkreślanie błędnych wyrazów nie wystarczy, bo sformułowania "to bym yyy nie robił proste" są zrozumiałe dopiero, kiedy się je drugi raz przeczyta.
Po drugie, jeśli Twoim zdaniem nieumiejętne używanie swojego języka świadczy o radości życia, to rzeczywiście jesteśmy z dwóch różnych światów. Mimo wszystko fan K&M nie powinien sadzić kwiatków w postaci
Knight and Merchants
Po trzecie: widzę, że po czterech dniach layout strony się zmianił, moim zdaniem jest bardzo czytelna. Jakichś kardynalnych błędów ortograficznych również nie widzę, także chyba wszystko ma się ku lepszemu ;]
Fakt zmienił się, ale ja na jego miejscu zmieniłbym hosting na tego bloga, ponieważ blog onet to zło największe i jest tam wiele dzieci neo.
P.S. Dodaj adnotacje, że na stronie nie są umieszczone żadne pliki tylko coś tam już nie pamiętam co było dalej.
Awatar użytkownika
Kamson
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Kamson »

Właśnie o to mi chodzi żeby te dzieciaki ściagaly gierki z mojej strony .
Znacie moze jakas gierke o której moge napisac ?
Gość

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Gość »

Kamson fajna ta stronka tylko dodaj wiecej gierek np. Counter-Strike 2d z instalki mozna ścagnac.

A tak na marginesie przeslal bys mi trohce surowcy na khanwars ?
Odpowiedz