Problem z komputerem

Miejsce na dyskusje "off-topic"

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

Awatar użytkownika
Mateos
Użytkownik Forum

Post autor: Mateos »

Może dysk twardy się sypie, dobrze by było go przeskanować
Awatar użytkownika
DeBe
Użytkownik Forum

Post autor: DeBe »

A ja bym radził szukać rozwiązania na forach komputerowych. Problem wydaje się poważny i kilku gimnazjalistów raczej sobie z nim nie poradzi. Szkoda na to czasu...
Awatar użytkownika
Joker
Użytkownik Forum
Kontakt:

Post autor: Joker »

Szukałem. Najczęściej były to podobne sytuacje... U innych padł dysk, u drugich płyta główna :zamurowany: a u jeszcze innych karta graficzna...
Więc nie wiem co mam zrobić :usmiech:
PS :!: Dzisiaj o dziwo włączył się po pierwszym resecie!!! :coongada:: :)
kuba11100
Administrator Forum 
Administrator Forum 
Kontakt:

Post autor: kuba11100 »

Jeśli dalej będziesz mieć problem, to:

Na awarię dysku mi to nie wygląda.

Skoro rozbierałeś sprzęt do czyszczenia to zobacz, może jakaś wtyczka jest luźna, kość niedopięta czy coś - chociaż wtedy to nawet BIOS powinien sygnalizować coś złego.

Mówisz, że komputer dziwnie piszczy - tzn. BIOS-owy głośnik? To istotne. Są różne kody błędów, więc powiedz, jak brzmi ten ciąg dźwięków (ile długich, ile krótkich, różny ton). Podaj jeszcze posiadany przez Ciebie BIOS.

Co do sterownika - skasowałeś wcześniej stary, zgodnie z instrukcją? System też nie działał na standardowym sterowniku z Windowsa?

Zajrzyj jeszcze do podglądu zdarzeń (eventvwr.msc) i rozejrzyj się za błędami wywołanymi przez sterowniki.
Pozdrawiam,
kuba11100

Strefa KaMMirror misji
Awatar użytkownika
Joker
Użytkownik Forum
Kontakt:

Post autor: Joker »

Już wiem co jest przyczyną 8-) Zamieniłem kartę graficzną na starą i komputer sie normalnie uruchamia... Wszystko jest git :D Tylko, że stara karta graficzna którą podpiąłem jest zepsuta i jak kiedyś pisałem są pasik na ekranie... :usmiech: No! W końcu trzeba będzie kupić nową! 512-stke!
:D
Dzięki wszystkim za odp. Problem rozwiązany. Temat można zamknąć! :usmiech:
Awatar użytkownika
laufes
Użytkownik Forum
Kontakt:

Post autor: laufes »

Miałem kiedyś coś podobnego. Zawiozłem kompa do serwisu i powiedzieli, że to karta graficzna się przepaliła. Dzięki gwarancji wymienili mi kartę na nową. Dwa tygodnie pochodziła i znowu to samo. To ja znów do serwisu, a oni wymienili kartę graficzną. Kolejne dwa tygodnie i kolejna się spaliła. To ja 3 raz do serwisu i w końcu zobaczyli, że winna była płyta główna, która przepalała kartę graficzną.
Najlepsze w tym wszystkim jest to, że za każdy razem wymieniali mi kartę na lepszą, więc za darmo w ciągu miesiąca przeszedłem z GeForce 8800 na 9800 :P
Kampania inwazja barbarzyńców. kliknij tutaj
www.youtube.com/user/laufesty - Kanał P.M. Teamu na Youtube.
Obrazek
kuba11100
Administrator Forum 
Administrator Forum 
Kontakt:

Post autor: kuba11100 »

@Joker, taka podpowiedź byłaby bardzo pomocna już na starcie ;)

@laufes, farciarz... Ze znanych mi historii serwisy z reguły działały w drugą stronę.

Skoro problem rozwiązany, to na prośbę autora zamykam.
Pozdrawiam,
kuba11100

Strefa KaMMirror misji
Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.