Przykłady typowych zachowań DN
Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy
-
lucbach
- Administrator Forum

- Kontakt:
Sluchaj Khelbenie, podawanie konkretnych przykladow, tak jak ten z linkiem w pierwszym poscie to czysta prowokacja. Widze, ze Wam na niej zalezy. Rozumiem "dobre intencje", ale one obroca sie zaraz w cos zlego i nie wierze, ze nie macie takiej swiadomosci, bo jestescie zbyt inteligentni. Zreszta byl juz post sprzeciwu (ze strony krytykowanego Knajko-Fana) i nie mam zamiaru kolejny raz nikogo prosic, zeby sie nie klocil. Gdyby nie bylo tego linka-przykladu, to nic nie mialbym przeciwko. A tak podtrzymuje swoje powyzsze zdanie.
lucbach,
administrator knights.sztab.com
administrator knights.sztab.com
-
Rafael_5000
- Użytkownik Forum
Dziwne, że na dyskusję ze mną czy Khelbenem znajdujesz czas, a na kasowanie bzdurnych postów, upominanie użytkowników czy usuwanie spam botów już nie masz czasu. Zasłaniasz się tym konkursem, że coś tam robisz, ale jednak okazuje się, że chwilkę masz... Jedna chwilka dziennie i przez tydzień może się trochę przejaśnić na tym forum, nieprawdaż?
Rafael ma rację... jeżeli porzadkowanie forum będzies odwlekać, wkrótce będzie tutaj taki chaos, że będziesz musiał tworzyć forum na nowo... a raczej nie byłoby to za fajowe... jeżeli "nie masz czasu", bo zajmujesz się "konkursem", to niech to za ciebie moderator zrobi... mod... no i tu jest kolejny problem... mikogo takiego nie ma. Czasem trzeba zaufać tym, którym naprawdę zależy na ratowaniu - nie zaczynaniu od nowa - forum. Jest to z tego co widać największe polskie forum o k&m, a w chwili obecnej za dobrze się nie pokazuje... DN, i booty są co chwila na horyzoncie, gotów jak bomba wybuchąć i rozwalić wszystko co jeszcze dobre na tym forum...
Pozwolę się przyłączyć do rozmowy. Ze strony obserwatora tej dyskusji zauwazyłem, że próbujecie rozwiązać istotny problem tego forum, jednak nic konkretnego w tej sprawie nie robicie - lepiej - nie ROBIMY. Co więcej niepokoi mnie, że atakujecie Lucbacha, to naprawdę nie jego wina, że trole tak obficie upodobały sobie nasze forum. Być może jeśli ktoś z was prowadziłby kiedykolwiek takie forum miałby świadomość, że faktycznie usuwanie postów, lub inne "kosmetyczne" zabiegi forum są bardzo czasochłonne, tymbardziej, gdy dochodzi do tego prowadzenie strony stanowiącej integralną całość z forum - więc powinniśmy uszanować lucbacha i cierpliwie poczekać na ewentualne postępy w czyszczeniu forum.
Zastanówmy się więc wspólnie jak możemy przyczynić się do tego, aby skutecznie i szybko oczyścic forum z trolli. Przyszła mi do głowy pewna myśl czytając posty - może faktycznie powinniśmy wypisywać nazwy tychże pseudo-uzytkowników, aby ułatwić lucbachowi usuwaniew tych osób.
Zastanówmy się więc wspólnie jak możemy przyczynić się do tego, aby skutecznie i szybko oczyścic forum z trolli. Przyszła mi do głowy pewna myśl czytając posty - może faktycznie powinniśmy wypisywać nazwy tychże pseudo-uzytkowników, aby ułatwić lucbachowi usuwaniew tych osób.

-
Rafael_5000
- Użytkownik Forum
Zauważ, że próbujemy rozwiązywać problemy dostępnymi nam środkami. A jedyne takowe to pisanie postów i zakładanie nowych wątków. Co wg Ciebie powinniśmy robić? Jeśli rozmowy i prośby nie skutkują, to do kogo mamy się zgłosić jak nie do administratora? Nie atakujemy Lucbacha (przynajmniej ja) - jedynie zwracamy uwagę na błędy i zaniedbania. A że trolle upodobały sobie nasze forum to faktycznie nie jest jego wina. Ale czy ktoś tak w ogóle powiedział?Alanbach pisze:(...) próbujecie rozwiązać istotny problem tego forum, jednak nic konkretnego w tej sprawie nie robicie - lepiej - nie ROBIMY. Co więcej niepokoi mnie, że atakujecie Lucbacha, to naprawdę nie jego wina, że trole tak obficie upodobały sobie nasze forum.
Staram (staramy?) się być wyrozumiały, aczkolwiek to wszystko za długo trwa. Gdyby rzeczywiście coś się działo na stronie (poza forum) to byłbym w stanie uwierzyć, że to wszystko trwa. Ale tam pojawia się news raz na jakiś czas, a całe życie toczy się na forum. Rozumiem, że Lucbach tworzy teraz konkurs, ale imho regularne odwiedzanie forum powoduje, że wprowadzane zmiany i te "zabiegi kosmetyczne" nie trwają naprawdę długo. Wiem, bo sam administruję dwa fora i jedno moderuję. Poświęcam im niewiele czasu, a jednak wszystko ma ręce i nogi. Ale w każdym razie doszliśmy wspólnie do wstępnego porozumienia i z nadzieją spoglądam na przyszłość.Alanbach pisze:Być może jeśli ktoś z was prowadziłby kiedykolwiek takie forum miałby świadomość, że faktycznie usuwanie postów, lub inne "kosmetyczne" zabiegi forum są bardzo czasochłonne, tymbardziej, gdy dochodzi do tego prowadzenie strony stanowiącej integralną całość z forum - więc powinniśmy uszanować lucbacha i cierpliwie poczekać na ewentualne postępy w czyszczeniu forum.
- Michailoff
- Moderator